- Un bomber ha mort aquest dilluns a Lanzarote en un accident d´ala delta. La notícia ha commocionat el cos, que aquest migdia ha confirmat la desaparició del seu company. Toni Gràcia Armengol participava en un campionat internacional, que va finalitzar dissabte. Les primeres hipòtesis indiquen que hauria mort per un fort traumatisme cranioencefàlic. - La part alta de l´avinguda Meritxell mantindrà finalment el doble sentit de circulació, tot i reduir l´amplada de la calçada i canviar el paviment per induir a una circulació més lenta. Ho ha explicat el cap d´equip encarregat del projecte, que també ha exposat els elements d´Smart City que s´hi introduiran. - L´autòpsia del bomber que va patir un accident d´ala delta aquest dilluns a Lanzarote demostra que la causa de la mort va ser l´impacte de la caiguda. El cos serà incinerat a les illes Canàries. Toni Gràcia Armengol, de 49 anys, es trobava a Lanzarote on la setmana anterior havia participat en una competició internacional d´ala delta. - Els tres consellers que continuen al grup liberal qüestionen els arguments de Josep Pintat i els seus afins per trencar el grup parlamentari. Jordi Gallardo, Judit Pallarés i Ferran Costa creuen que les divergències per la reforma comunal era un tema tancat. Gallardo assegura que el partit no ha volgut excloure ningú del procés d´elecció de candidat.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Més enllà de l'internament: mesures alternatives per a menors infractors

  Noticies » Societat   13 d'agost, 2017
www.andorradifusio.ad

Les mesures penals alternatives són les que s’imposen a menors que han comès una infracció penal i que no impliquen internament. La xifra de joves que les segueixen es manté estable al llarg dels darrers anys.

Quan un menor comet un delicte pot ser privat de llibertat o bé ser objecte de mesures penals alternatives. L'opció principal sempre és la d'evitar l'internament, ja que es considera que pot ser més beneficiós per al jove.

Des de l'àrea de Justícia Juvenil del Govern s'ocupen d'executar una part d'aquestes mesures, sent les més freqüents la llibertat vigilada amb assistència educativa i la realització de serveis en benefici de la comunitat. La que més s'aplica és la primera.

L'any passat nou joves van ser objecte d'una llibertat vigilada i altres tres van fer treballs en benefici de la comunitat, en col·laboració per exemple dels comuns o de la Creu Roja. Els resultats, segons exposen els responsables, són satisfactoris.

Les xifres de menors que des del 2012 han seguit aquestes mesures es mantenen estables i des de l'àrea de Justícia Juvenil es destaca el treball que es fa tant amb el menor com amb l'entorn.

Informa: Marta Fernández
Imatges: Miquel Margalef
Locució: Joel Romero