- El Tribunal Constitucional anul·la els escorcolls al despatx professional i al domicili dels germans Cierco arran de la demanda per revelació de secret bancari de la família Pujol. El Constitucional conclou que es va vulnerar el seu dret a la intimitat per la poca concreció del registres. I que també es va vulnerar el dret a la defensa arran dels materials intervinguts. - El policia jutjat per maltractament a un detingut serà molt probablement expulsat del cos. La investigació ha confirmat les agressions, que constitueixen una falta molt greu segons la llei de la policia. L´agent feia poc que formava part del cos, ja que pertany a una de les últimes promocions. - SDP lamenta el mal camí que al seu parer està agafant la reforma de la Funció Pública. Els progressistes creuen que no és seriós que el Govern plantegi ara als sindicats fer canvis a la reforma. També lamenta que el síndic posi límits a l´hora de consultar la informació sobre les adjudicacions a l´empresa SPAI que el cap de Govern ha enviat al parlament. - El vicepresident del consell d´administració de Vall Banc, Cristoph Lieber, ha renunciat. L´entitat ho atribueix a motius personals. Lieber havia exercit com a conseller delegat des que JC Flowers va adquirir Vall Banc. L´octubre del 2017 es va fer una reestructuració de la cúpula i Lieber va decidir deixar de ser la cara visible per fer-se càrrec d´una gestora d´actius alemanya, també propietat de JC Flowers. - A Andorra hi ha 1.250 joves amb problemes d´addicció a les drogues o a l´alcohol. Són dades que dona la recent creada associació Fills d´Andorra, que fa una crida a les famílies que es troben en aquesta situació. Entre altres coses, reclamen al Govern que busqui solucions i que rebaixi l´edat penal a setze anys. A l´"Ara i aquí", les impulsores han explicat la seva història.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Més enllà de l'internament: mesures alternatives per a menors infractors

  Noticies » Societat   13 d'agost, 2017
www.andorradifusio.ad

Les mesures penals alternatives són les que s’imposen a menors que han comès una infracció penal i que no impliquen internament. La xifra de joves que les segueixen es manté estable al llarg dels darrers anys.

Quan un menor comet un delicte pot ser privat de llibertat o bé ser objecte de mesures penals alternatives. L'opció principal sempre és la d'evitar l'internament, ja que es considera que pot ser més beneficiós per al jove.

Des de l'àrea de Justícia Juvenil del Govern s'ocupen d'executar una part d'aquestes mesures, sent les més freqüents la llibertat vigilada amb assistència educativa i la realització de serveis en benefici de la comunitat. La que més s'aplica és la primera.

L'any passat nou joves van ser objecte d'una llibertat vigilada i altres tres van fer treballs en benefici de la comunitat, en col·laboració per exemple dels comuns o de la Creu Roja. Els resultats, segons exposen els responsables, són satisfactoris.

Les xifres de menors que des del 2012 han seguit aquestes mesures es mantenen estables i des de l'àrea de Justícia Juvenil es destaca el treball que es fa tant amb el menor com amb l'entorn.

Informa: Marta Fernández
Imatges: Miquel Margalef
Locució: Joel Romero