- La comissió legislativa de Sanitat ha tancat la llei de drets i deures dels pacients i de la història clínica compartida, pedra angular de la reforma sanitària. La llei es podria votar el 5 d´octubre o el dia 20 a molt estirar, segons han indicat fonts parlamentàries. El text estableix que sigui el metge referent qui introdueixi a l´historial del pacient els actes mèdics fets a l´estranger. - La sisena edició del Festival Ull-Nu comptarà amb una nova categoria, la del llargmetratge. Serà el primer cop que el festival tindrà l´oportunitat de tenir aquest format, que premiarà la millor òpera prima per a menors de 35 anys amb un premi de 1.500 euros. La recepció de propostes s´ acaba el 17 de desembre. - El 12 d´octubre s´estrena a Sant Julià de Lòria una coproducció de l´ENA i l´Animal. Una obra escrita i feta al país que compta amb actors andorrans d´excepció com Oriol Guillem o Pere Tomàs i catalans com Sílvia Forns i Josep Sobrevals. Un aniversari és l´excusa per veure com els membres d´una família viuen de manera diferent el viscut i el pas del temps. - El Centre de recuperació de fauna salvatge ha alliberat dues cries de cabirol. Els animals han passat prop de tres mesos al centre, on han estat alimentats després que els recuperés un ramader. Un cop superat el període d´alletament, ja estan preparats per tornar al medi natural i han estat alliberats. - La tendència positiva en el turisme d´aquest estiu s´ha confirmat a l´agost quan s´ha superat el milió de visitants. El que més ha augmentat són els turistes, és a dir, els que pernocten, que han crescut un 10%. La majoria prové dels dos estats veïns, tot i que també han augmentat els d´altres nacionalitats.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Minut de silenci a l'ambaixada d'Espanya

  Noticies » Societat   18 d'agost, 2017
www.andorradifusio.ad

Aquí les autoritats polítiques han assistit al minut de silenci convocat a l´ambaixada d'Espanya, que s'ha fet a la mateixa hora a totes les administracions de l´estat. L'ambaixador, Manuel Montobbio, ha llançat un missatge de suport a les víctimes i ha indicat que estan en contacte permanent amb les autoritats espanyoles.

Totes les institucions de l´estat espanyol han fet aquest divendres a migdia un minut de silenci en rebuig a l'atemptat a Barcelona i de solidaritat amb les víctimes. També ho ha fet l´ambaixada d'Espanya amb una concentració a la qual han assistit diverses autoritats andorranes que han ofert mostres de condol. "És una manera de dir que tots aquells que treballem pels nostres conciutadans fem la condemna de l'atemptat. També donem ocasió a la solidaritat de les autoritats andorranes", explica l'ambaixador Manuel Montobbio.

Entre les autoritats, eren presents a l´ambaixada el síndic general Vicens Mateu; els ministres de funció pública i de salut, Eva Descarrega i Carles Alvarez ; els cònsols d´Andorra la Vella i Ordino, Conxita Marsol i Josep Ángel Mortés, i consellers generals com Judirth Pallarés, Joan Carles Camp, Marc Ballestà i Víctor Naudi. "Condemnem enèrgicament i fermament aquests atacs, com tota mena de terrorisme. Fem costat a les víctimes, els familiars, els pròxims. Fem costat al poble espanyol, català. Finalment tots som iguals", assgurava el conseller general d'SDP.

Aquest migdia també s'han afegit a les mostres de condol els treballadors d´un centre comercial. Els actes però van començar dijous al vespre, a la plaça del Poble, amb una convocatòria feta per l´Assembla Nacional Catalana, amb espelmes en memòria de les víctimes mortals.

Informa: Laia Ferré Marot
Imatges: Anna Ginestà / Cristina Jubete
Locució: Pere Moliné