- El soldat de 24 anys mort a Síria el passat 10 de febrer, era resident espanyol. Militava a les forces kurdes lluitant contra l´Estat Islàmic i es va unir a la campanya turca per raons humanitàries. Samuel Prada León nascut a Ourense, vivia des de feia molts anys al Principat on va passar la seva etapa escolar, primer al Sagrada Família i posteriorment al Sant Ermengol. - El comú d´Andorra la Vella està disposat a entrar en el finançament de la construcció del recinte multifuncional. També a cedir-ne gratuïtament els terrenys. Segons Conxita Marsol, n´hi hauria tres de disponibles i amb possibilitats. La cònsol major de la capital ja ha transmès aquesta voluntat al Govern, que continua avaluant la viabilitat del projecte. - Els serveis mínims a batxillerat i formació professional enfronten Govern i sindicats. El SEP no en vol establir mentre que des del ministeri es demana un docent cada quatre grups classe. El ministre Jover considera que el sindicat s´ha extralimitat demanant als pares que no portin els fills a l´escola. - El comú de la Massana invertirà 1,7 milions d´euros en la millora de la xarxa d´aigües. Es preveu que les obres estiguin enllestides a començament d´estiu. Des de la majoria es destaca que la inversió destinada serà sufragada amb excedents de la tresoreria, per la qual cosa no caldrà recórrer a crèdits.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Mobilitat preveu un pont amb més trànsit que l'any passat

  Noticies » Societat   11 d'agost, 2017
www.andorradifusio.ad

El pont de la Mare de Déu d´agost incrementarà entre un 7 i un 12% el nombre de vehicles que entrin al país en comparació amb l´any passat. Mobilitat preveu que el flux més important es produirà des de dissabte i fins dilluns.

Mobilitat no ha previst cap dispositiu especial, més enllà del que ja s'aplica durant els mesos de juliol i agost. A partir de dissabte al matí s´espera un augment del trànsit d´entrada, situació que es mantindrà tot el dia, diumenge i dilluns. 

Pel que fa a les sortides, aquest divendres al matí ja es detectava més trànsit de l'habitual, sobretot en direcció a Espanya. L´any passat durant el pont uns 65.000 vehicles van entrar al país, una xifra que el cap d'àrea de Mobilitat, Jaume Bonell, creu que s'incrementarà un 12% per la frontera hispanoandorrana i un 4% per la francoandorrana, seguint la tendència d'aquest mes d'agost.

A partir de dimarts hi haurà una petita treva, ja que una setmana més tard l'etapa de la Vuelta a Espanya tornarà a comportar un augment important de visitants.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Anna Romagosa