- Jane Birkin vindrà a Andorra amb una secció musical amb un homenatge a Serge Gainsbourg. Serà a la tardor, amb una data encara per confirmar. És un dels grans anuncis del programa de la temporada cultural francesa que ve plena d´atractius genuïns francesos com el parcour, el Festival de Cannes i la Comédie Française. - Una vintena d´associacions han conformat la primera Fira d´entitats socials i cíviques. Un projecte que busca incentivar el voluntariat entre els joves i apropar a la ciutadania la seva tasca. El ministeri d´Afers Socials ha creat un espai on les diferents associacions cíviques i socials puguin interactuar amb la ciutadania i donar a conèixer la feina que desenvolupen. - Segon dia de judici BPA que ha continuat centrat en les qüestions prèvies. Els advocats de diversos gestors del banc han denunciat que se´ls va vulnerar el dret a la defensa. Perquè no sabien de què se´ls acusava abans de ser processats i perquè després no van tenir temps per preparar proves. Uns arguments que ha rebatut el fiscal general. - Sindicatura accepta la proposta dels set consellers de grup mixt que atorga a Josep Pintat la presidència i dona per tancada la crisi del grup que s´ha allargat un mes. Ha defensat la seva actuació per, entre d´altres, poder reactivar la comissió de Finances i començar a treballar amb el pressupost del 2018. Pere López és el president suplent. - Una vintena de restauradors de la Massana prenen part en les noves jornades de ´Lo Mandongo´, el cicle gastronòmic dedicat a la carn de porc. Quatre dels quals ho fan per primera vegada: tres són restaurants i l´altre és una residència que també ofereix cuina. En aquesta edició es volen superar els menús que es van vendre l´any passat, quan es va arribar als 1.300.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Mor un bomber andorrà en un accident d'ala delta a les illes Canàries

  Noticies » Societat   12 de desembre, 2017
www.andorradifusio.ad

Un bomber andorrà de 49 anys ha mort aquest dilluns a Lanzarote en un accident d'ala delta. Segons ha confirmat la guàrdia civil, el servei d'emergències va localitzar el seu cadàver a dos quilòmetres de la zona d'enlairament de Famara. Aquest dimarts al matí estaven pendents de fer l'autòpsia. La investigació per descobrir les causes de l'accident segueix oberta.

Toni Gràcia Armengol, bomber de 49 anys i pilot federat d'ala delta, ha mort aquest dilluns a Lanzarote en un accident de vol, segons ha confirmat la guàrdia civil.

Els seus companys han lamentat a través de la xarxa la defunció del seu company.

El servei d'emergències va localitzar a la una del migdia el seu cos a dos quilòmetres de la zona d'enlairament de Famara, en una zona rocosa. L'home portava la documentació a sobre, fet que ha permès la identificació.

Segons ha explicat a RTVA Blai Olmos, representant de la comissió tècnica d'ala delta, l'andorrà es trobava a l'illa per participar en un campionat internacional, que havia finalitzat dissabte. Dilluns, dia de l'accident, segons Olmos, el bomber havia sortit a volar per lliure amb altres pilots, els quals haurien avisat de la seva desaparició.

Segons consta en l'informe del servei d'emergències a la guàrdia civil, la causa de la mort va ser el fort traumatisme cranioencefàlic pel fort impacte contra les roques, que va provocar el trencament del casc.

El cos armat espanyol ha informat que malgrat la dificultat d'accés al lloc, ja s'ha recuperat el material, que era propietat de l'accidentat i que es considera peça clau per determinar les causes de l'accident, així com l'autòpsia, que és prevista avui. La investigació, doncs, es manté oberta. La Guàrdia Civil ha volgut fer constar que aquest dilluns hi havia alerta per fort temporal a l'illa.

Informa: Laia Ferré Marot

Imatges cedides: Provincia/DLP