- Dijous a les nou del matí és l´hora en la qual el cap de Govern ha convocat els sindicats per obrir una taula de treball per negociar aspectes de la llei de Funció Pública. El Govern ho confirmava a través d´un comunicat afegint que les modificacions es podrien fer a través d´esmenes del grup demòcrata, per no endarrerir excessivament el procés de tramitació del text. - Mor aquest dilluns un home per causes naturals a les pistes de Pal. Es tracta d´un ciutadà francès de 56 anys que hauria mort a causa d´un infart mentre esquiava amb la seva família. Segons el cos d´ordre, el succès s´hauria produït quan l´home estava baixant per una pista de dificultat baixa, la de Besurt 2. Tot i els esforços dels equips d´emergència, no han pogut reanimar a l´home. - El soldat de 24 anys mort a Síria el passat 10 de febrer, era resident espanyol. Militava a les forces kurdes lluitant contra l´Estat Islàmic i es va unir a la campanya turca per raons humanitàries. Samuel Prada León nascut a Ourense, vivia des de feia molts anys al Principat on va passar la seva etapa escolar, primer al Sagrada Família i posteriorment al Sant Ermengol. - El comú d´Andorra la Vella està disposat a entrar en el finançament de la construcció del recinte multifuncional. També a cedir-ne gratuïtament els terrenys. Segons Conxita Marsol, n´hi hauria tres de disponibles i amb possibilitats. La cònsol major de la capital ja ha transmès aquesta voluntat al Govern, que continua avaluant la viabilitat del projecte. - El comú de la Massana invertirà 1,7 milions d´euros en la millora de la xarxa d´aigües. Es preveu que les obres estiguin enllestides a començament d´estiu. Des de la majoria es destaca que la inversió destinada serà sufragada amb excedents de la tresoreria, per la qual cosa no caldrà recórrer a crèdits.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Nous vols a Palma, Madrid i Marsella des de la Seu per atraure esquiadors d'alt poder adquisitiu

  Noticies » Economia   19 de gener, 2018
www.andorradifusio.ad

Nova remesa de vols comercials a l'aeroport d'Andorra-la Seu, en aquesta ocasió adreçat al turisme d'hivern. Es faran mig centenar de trajectes durant un mes amb origen i destí a Palma, Madrid i Marsella.

L'aeroport d'Andorra-la Seu tornarà a tenir vols comercials a partir del 9 de març i durant un mes. Es vol dinamitzar el turisme de la zona i potenciar els visitants d'alt poder adquisitiu.

Es tracta d'una iniciativa de l'empresa de transports urgellenca Viatges Regina. Asseguren que la intenció és demostrar que hi ha un mercat interessat en aquesta oferta i poder servir d'exemple per a companyies que després els vulguin agafar el relleu. Les connexions es faran amb dues ciutats espanyoles i una de francesa. Tres d'anada i de tornada a tres destinacions: Marsella, Madrid i Palma. "Volem que s'hi apuntin companyies sèries, no com les que hem tingut, i que puguin donar una continuació al projecte. Nosaltres ni comprarem un avió, ni volem tenir-ne ni volem ser un 'brocker' aeri. El que volem és demostrar que la instal·lació és viable, que es pot fer i que podem tenir un producte diferenciat de la resta", explica el gerent de Viatges Regina Albert Vinseiro.

Els viatges es faran a través de Twin Jet, associada d'Air France, amb un avió amb capacitat per a una vintena de persones. Considerarien tot un èxit si s'omplissin el 60% de les 700 places totals disponibles, i a més es proposarà als clients que ho vulguin l'opció de comprar un 'pack' amb hotel i activitats incloses. "Hem de veure realment quin és el producte que es pot vendre i quin és utòpic. Ha de ser viable, i creiem que aquest, amb una curta despesa, ho és. Perquè el cost és reduït, les places són reduïdes i s'adreça a un mercat que existeix. Estem convençuts que existeix però que no s'ha tocat encara des d'Andorra", afegeix Vinseiro.

El preu serà de 100 euros per viatge i les combinacions permetran als esquiadors quedar-se al Principat i l'Alt Urgell durant un dia, tres, cinc o una setmana.

Informa: Judit Pedrós
Imatges: Jordi Seabra