- La fiscalia demana 4 anys de presó, part ferma, per Josep Vila, excònsol menor d´Andorra la Vella, per dos delictes d´exhibicionisme davant de menors. En el judici celebrat al Tribunal de Corts, la defensa n´ha reclamat l´absolució perquè no el considera culpable. - Una intervenció policial la matinada de dilluns per uns aldarulls ha permès desarticular un punt de distribució d´estupefaents a Escaldes-Engordany. Cinc joves, tres nois i dues noies, han estat detinguts per un delicte contra la salut pública. La policia ha decomissat importants quantitats de droga. Els detinguts han passat a disposició judicial. - El Mundial de trial torna a mitjan juny a Andorra. Tot i que falta la confirmació de l´assemblea de la Federació Internacional, la cita ja figura al calendari. Finalment el nou promotor ha decidit seguir confiant en Sant Julià com a seu. - Ordino-Arcalís haurà de contractar més monitors d´esquí per cobrir les mateixes hores de classe que la temporada passada. És una de les conseqüències dels nous contractes pels monitors. Un nou escenari que no convenç la direcció, que es mostra expectant. Xabier Ajona ha lligat l´interès d´inversors per SECNOA a la credibilitat del pla director. - Liberals d´Andorra dona quinze dies als aspirants a ser cap de llista del partit per presentar candidatura. Inicia així el procés per escollir el candidat, que no implicarà necessàriament primàries si es tanca una candidatura de consens. És una incògnita el que farà l´actual president del grup parlamentari, Josep Pintat.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Noves famílies s'interessen per l'acollida, però encara no és suficient

  Noticies » Societat   13 de novembre, 2017
www.andorradifusio.ad

La campanya per trobar famílies d'acollida d'infants comença a donar fruit. Tot i així des del ministeri d'Afers Socials reconeixen que molt a poc a poc. De moment se n'han afegit sis a les que ja hi havia inscrites.

A l'estiu el ministeri d'Afers Socials va iniciar una campanya per aconseguir noves famílies d'acollida. De la mitja dotzena que s'han sumat a les que ja hi havia, una part està en procés de valoració i aviat podrien estar en disposició d'acollir un infant. Tot i que en total no arriben a la desena de famílies, el ministeri espera que el nombre augmenti a curt termini. Xavier Espot reconeix que l'acollida és una alternativa necessària, no s'ha de convertir en prioritària, ja que l'ideal seria trobar un nucli familiar estable per als infants que ho necessitin. "Com més famílies s'interessessin i entressin en el circuit de les famílies acollidores millor". assegura, tot recordant que "encara no és suficient".

D'altra banda, Xavier Espot ha reconegut que la policia té coneixement, des de fa temps, de l'existència de nuclis urbans on joves consumeixen drogues i que s'havien registrat denúncies. Els darrers dies hi ha hagut alertes al Prat del Roure, a Escaldes-Engordany, una de les zones on segons el ministre s'ha incrementat la vigilància policial, amb agents d'uniforme i de paisà. "La problemàtica no es resol només per aquesta via. La vessant repressiva és important, però sabem que s'ha d'incidir també en la vessant preventiva", recorda.

Amb tot el ministre ha reconegut que és difícil mantenir la vigilància policial durant 24 hores, perquè hi ha més zones on és necessari mantenir aquest tipus de vigilància.

Classes d'anglès per als joves tutelats

Unes declaracions fetes en el marc de la signatura entre la Gavernera, l'àrea de suport a joves tutelats i l'empresa Univers dels infants. Fins al juny una quinzena de joves es podran beneficiar de classes d'anglès un cop a la setmana. Els joves s'integraran en grups en funció de la seva edat. Si l'experiència funciona, es renovaria la col·laboració pel curs vinent.

Informa: Joan Antoni Sarmiento