- El soldat de 24 anys mort a Síria el passat 10 de febrer, era resident espanyol. Militava a les forces kurdes lluitant contra l´Estat Islàmic i es va unir a la campanya turca per raons humanitàries. Samuel Prada León nascut a Ourense, vivia des de feia molts anys al Principat on va passar la seva etapa escolar, primer al Sagrada Família i posteriorment al Sant Ermengol. - El comú d´Andorra la Vella està disposat a entrar en el finançament de la construcció del recinte multifuncional. També a cedir-ne gratuïtament els terrenys. Segons Conxita Marsol, n´hi hauria tres de disponibles i amb possibilitats. La cònsol major de la capital ja ha transmès aquesta voluntat al Govern, que continua avaluant la viabilitat del projecte. - Els serveis mínims a batxillerat i formació professional enfronten Govern i sindicats. El SEP no en vol establir mentre que des del ministeri es demana un docent cada quatre grups classe. El ministre Jover considera que el sindicat s´ha extralimitat demanant als pares que no portin els fills a l´escola. - El comú de la Massana invertirà 1,7 milions d´euros en la millora de la xarxa d´aigües. Es preveu que les obres estiguin enllestides a començament d´estiu. Des de la majoria es destaca que la inversió destinada serà sufragada amb excedents de la tresoreria, per la qual cosa no caldrà recórrer a crèdits.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Observant les Perseides des d'Engolasters

  Noticies » Cultura   13 d'agost, 2017
www.andorradifusio.ad

La matinada de diumenge el cel s'ha omplert d'estels fugaços, Una vuitantena de persones s'han desplaçat al camí Hidroelèctric d'Engolasters per observar el fenòmen, conegut com a "Llàgrimes de Sant Llorenç".

Un any més, les Perseides han il·luminat les nits de la segona quinzena d´agost. Fet que han aprofitat una vuitantena de persones per veure-les des del camí Hidroelèctric d´Engolasters: un espai d´alta muntanya i allunyat de la contaminació lumínica, ideal per a la recerca.

Aprofitant l´ocasió, FEDA ha ofert a les famílies un recorregut per les seves instal·lacions del llac, com la Casa dels Guardes, el funicular amb el qual transportaven el material o l´interior de la presa del llac d´Engolasters. Tot això per descobrir els inicis de la producció elèctrica del Principat.

Un cop acabada la visita, l´astròleg del Parc Astronòmic del Montsec Xavier Moli ha donat indicacions als caçadors d´estels amb l´objectiu de poder buscar millor les Perseides al cel. Per això és necessari buscar la constel·lació de Perseu i estar a l´aguait per poder demanar un desig.

El recorregut, inclòs a les les Nits d´Estiu, ha servit per apropar, tant a nens com a adults, una mica més l´astrologia i els secrets que amaga.

Informa: Tatiana Navarro
Imatges: Lluís Calvo