- Els bars, discoteques i sales de festes tindran prohibit vendre alcohol els darrers trenta minuts d´obertura. El Govern pretén així reduir els aldarulls i afavorir la sortida dels locals. La mesura només serà aplicable els dies que els locals tanquin entre les cinc o les sis del matí, per evitar problemes amb els veïns de les zones properes. D´aquesta manera es modifica el decret del 2011 i es posen eines per resoldre conflictes a zones com el Pas de la Casa. - La part alta de l´avinguda Meritxell mantindrà finalment el doble sentit de circulació, tot i reduir l´amplada de la calçada i canviar el paviment per induir a una circulació més lenta. Ho ha explicat el cap d´equip encarregat del projecte, que també ha exposat els elements d´Smart City que s´hi introduiran. - L´autòpsia del bomber que va patir un accident d´ala delta aquest dilluns a Lanzarote demostra que la causa de la mort va ser l´impacte de la caiguda. Toni Gràcia Armengol, de 49 anys, es trobava a Lanzarote on la setmana anterior havia participat en una competició internacional d´ala delta. - Els tres consellers que continuen al grup liberal qüestionen els arguments de Josep Pintat i els seus afins per trencar el grup parlamentari. Jordi Gallardo, Judit Pallarés i Ferran Costa creuen que les divergències per la reforma comunal era un tema tancat. Gallardo assegura que el partit no ha volgut excloure ningú del procés d´elecció de candidat.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Observant les Perseides des d'Engolasters

  Noticies » Cultura   13 d'agost, 2017
www.andorradifusio.ad

La matinada de diumenge el cel s'ha omplert d'estels fugaços, Una vuitantena de persones s'han desplaçat al camí Hidroelèctric d'Engolasters per observar el fenòmen, conegut com a "Llàgrimes de Sant Llorenç".

Un any més, les Perseides han il·luminat les nits de la segona quinzena d´agost. Fet que han aprofitat una vuitantena de persones per veure-les des del camí Hidroelèctric d´Engolasters: un espai d´alta muntanya i allunyat de la contaminació lumínica, ideal per a la recerca.

Aprofitant l´ocasió, FEDA ha ofert a les famílies un recorregut per les seves instal·lacions del llac, com la Casa dels Guardes, el funicular amb el qual transportaven el material o l´interior de la presa del llac d´Engolasters. Tot això per descobrir els inicis de la producció elèctrica del Principat.

Un cop acabada la visita, l´astròleg del Parc Astronòmic del Montsec Xavier Moli ha donat indicacions als caçadors d´estels amb l´objectiu de poder buscar millor les Perseides al cel. Per això és necessari buscar la constel·lació de Perseu i estar a l´aguait per poder demanar un desig.

El recorregut, inclòs a les les Nits d´Estiu, ha servit per apropar, tant a nens com a adults, una mica més l´astrologia i els secrets que amaga.

Informa: Tatiana Navarro
Imatges: Lluís Calvo