- El Tribunal Constitucional anul·la els escorcolls al despatx professional i al domicili dels germans Cierco arran de la demanda per revelació de secret bancari de la família Pujol. El Constitucional conclou que es va vulnerar el seu dret a la intimitat per la poca concreció del registres. I que també es va vulnerar el dret a la defensa arran dels materials intervinguts. - El policia jutjat per maltractament a un detingut serà molt probablement expulsat del cos. La investigació ha confirmat les agressions, que constitueixen una falta molt greu segons la llei de la policia. L´agent feia poc que formava part del cos, ja que pertany a una de les últimes promocions. - SDP lamenta el mal camí que al seu parer està agafant la reforma de la Funció Pública. Els progressistes creuen que no és seriós que el Govern plantegi ara als sindicats fer canvis a la reforma. També lamenta que el síndic posi límits a l´hora de consultar la informació sobre les adjudicacions a l´empresa SPAI que el cap de Govern ha enviat al parlament. - El vicepresident del consell d´administració de Vall Banc, Cristoph Lieber, ha renunciat. L´entitat ho atribueix a motius personals. Lieber havia exercit com a conseller delegat des que JC Flowers va adquirir Vall Banc. L´octubre del 2017 es va fer una reestructuració de la cúpula i Lieber va decidir deixar de ser la cara visible per fer-se càrrec d´una gestora d´actius alemanya, també propietat de JC Flowers. - A Andorra hi ha 1.250 joves amb problemes d´addicció a les drogues o a l´alcohol. Són dades que dona la recent creada associació Fills d´Andorra, que fa una crida a les famílies que es troben en aquesta situació. Entre altres coses, reclamen al Govern que busqui solucions i que rebaixi l´edat penal a setze anys. A l´"Ara i aquí", les impulsores han explicat la seva història.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

PS i Liberals celebren la sortida de la llista negra però creuen que encara queda feina per fer

  Noticies » Política   06 de desembre, 2017
www.andorradifusio.ad

Els liberals i el PS veuen positiu que Andorra hagi sortit de la llista negra de paradisos fiscals de la UE, però creuen que encara queden deures per fer. El Principat ha passat a una altra llista de 47 països que tenen un règim fiscal que Brussel·les considera perjudicial.

Els socialdemòcrates han retret al Govern que el Principat hagi trigat tant a sortir de la llista negra de paradisos fiscals de l´ECOFIN, la reunió de ministres de Finances de la Unió Europea. La consellera del PS al grup mixt, Rosa Gili, considera que el fet que encara estigui inclòs entre els països amb un règim fiscal fiscal desfavorable, segons la UE, demostra que encara queda feina per fer.

Per la seva part, la consellera liberal Judith Pallarés, ho considera una bona notícia que demostra la cooperació que ha mostrat el Principat. "Sabem que la UE reconeix la fena que s'està fent. Hi ha compromisos ferms i lleis entrades", afirma posant en relleu "la línia cap a la transparència" que s'ha pres "amb passos accelerats".

El Govern ha considerat per la seva banda que sortir d'aquesta llista és un reconeixement a la feina feta els darrers anys.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Anna Romagosa