- Els bars, discoteques i sales de festes tindran prohibit vendre alcohol els darrers trenta minuts d´obertura. El Govern pretén així reduir els aldarulls i afavorir la sortida dels locals. La mesura només serà aplicable els dies que els locals tanquin entre les cinc o les sis del matí, per evitar problemes amb els veïns de les zones properes. D´aquesta manera es modifica el decret del 2011 i es posen eines per resoldre conflictes a zones com el Pas de la Casa. - La part alta de l´avinguda Meritxell mantindrà finalment el doble sentit de circulació, tot i reduir l´amplada de la calçada i canviar el paviment per induir a una circulació més lenta. Ho ha explicat el cap d´equip encarregat del projecte, que també ha exposat els elements d´Smart City que s´hi introduiran. - L´autòpsia del bomber que va patir un accident d´ala delta aquest dilluns a Lanzarote demostra que la causa de la mort va ser l´impacte de la caiguda. Toni Gràcia Armengol, de 49 anys, es trobava a Lanzarote on la setmana anterior havia participat en una competició internacional d´ala delta. - Els tres consellers que continuen al grup liberal qüestionen els arguments de Josep Pintat i els seus afins per trencar el grup parlamentari. Jordi Gallardo, Judit Pallarés i Ferran Costa creuen que les divergències per la reforma comunal era un tema tancat. Gallardo assegura que el partit no ha volgut excloure ningú del procés d´elecció de candidat.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

PS i Liberals celebren la sortida de la llista negra però creuen que encara queda feina per fer

  Noticies » Política   06 de desembre, 2017
www.andorradifusio.ad

Els liberals i el PS veuen positiu que Andorra hagi sortit de la llista negra de paradisos fiscals de la UE, però creuen que encara queden deures per fer. El Principat ha passat a una altra llista de 47 països que tenen un règim fiscal que Brussel·les considera perjudicial.

Els socialdemòcrates han retret al Govern que el Principat hagi trigat tant a sortir de la llista negra de paradisos fiscals de l´ECOFIN, la reunió de ministres de Finances de la Unió Europea. La consellera del PS al grup mixt, Rosa Gili, considera que el fet que encara estigui inclòs entre els països amb un règim fiscal fiscal desfavorable, segons la UE, demostra que encara queda feina per fer.

Per la seva part, la consellera liberal Judith Pallarés, ho considera una bona notícia que demostra la cooperació que ha mostrat el Principat. "Sabem que la UE reconeix la fena que s'està fent. Hi ha compromisos ferms i lleis entrades", afirma posant en relleu "la línia cap a la transparència" que s'ha pres "amb passos accelerats".

El Govern ha considerat per la seva banda que sortir d'aquesta llista és un reconeixement a la feina feta els darrers anys.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Anna Romagosa