- El Sant Julià de futbol sala afronta la primera jornada de lliga. Després d´un estiu agitat, amb la marxa del tècnic Jorge Dias, Moisés Gonçalves encapçala el nou projecte a tercera. L´objectiu és mantenir la categoria. - Les queixes dels veïns de l´Aldosa sobre la ubicació de la nova estació transformadora d´electricitat no han tingut efecte en Nord Andorrà, que la mantindrà al bosc de Bisset. L´empresa hi ha invertit 15 milions d´euros i diu que l´ha allunyat de la urbanització propera. Una solució que no satisfà els veïns. - El PS ja ha engegat la maquinària per preparar les properes eleccions generals. Pere López considera que la legislatura està esgotada. Ha tornat a parlar de la llei de competències i transferències. També ho han fet els cònsols d´Encamp i d´Escaldes, que lamenten la maniobra del comú de Sant Julià amb l´informe del constitucionalista. - Turisme estudia la creació d´un forfet de totes les estacions de 4 dies o més per seguir potenciant el mercat de la neu. És una de les estratègies que s´estudien per evitar que el trencament de Grandvalira tingui una afectació en el mercat. Un nou forfet no seria incompatible amb el de dia de les estacions. En tot cas, la promoció de l´oferta d´esquí a Andorra seguirà sent conjunta.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Rebelo de Sousa inicia la visita a Andorra a la Casa de la Vall

  Noticies » Política   07 de setembre, 2017
www.andorradifusio.ad

La visita del president de Portugal s'ha iniciat a la Casa de la Vall, on ha estat rebut pels representants dels Coprínceps. Després de saludar la bandera ha baixat les escales acompanyat pel cap de Govern i la subsíndica general.

A les portes del Consell l'ha rebut el síndic general i ha saludat autoritats i responsables d'institucions andorranes. A la plaça del Consell s'han pogut escoltar els himnes de Portugal i Andorra interpretats pels Petits Cantors.

El president de Portugal, Marcelo Rebelo de Sousa, ha fet l'entrada a Casa de la Vall cap a dos quarts de sis acompanyat pel síndic general i la subsíndica.

Primer ha tingut lloc una reunió protocol·lària al despatx del síndic, en un ambient distès, on el president de la República portuguesa li ha exposat diversos temes a tractar entre els dos països. Vicenç Mateu ha destacat com "el president de Portugal, els parlamentaris i el secretari d'Estat estaven molt assabentats de les matèries a tractar, com la qüestió de la llengua, de si Andorra pot acabar de sortir de la llista de paradisos fiscals i temes relatius als tractats dels diferents organismes de seguretat social".

Al despatx el president de Portugal també ha signat el llibre d´or i ha tingut lloc un intercanvi d´obsequis. El síndic ha lliurat a Rebelo de Sousa una reproducció dels Pariatges que el president ha consultat amb interès. Les salutacions als presidents dels grups parlamentaris i consellers generals ha tingut lloc a la sala dels passos perduts, on ha tingut paraules per a cadascun dels consellers".

La trobada a Casa de la Vall ha acabat amb una visita a la sala de sessions i a l'antiga cuina, guidada per Vicenç Mateu. Finalment li han mostrat els abillaments tradicionals i la comitiva s'ha dirigit a les escales exteriors on ha tingut lloc la fotografia oficial amb els consellers.

Aquí pots tornar a veure el programa complet amb motiu de la visita del president de Portugal

Informa: Laia Ferré Marot
Imatges: Jeasone Mourillone