- La manca d´habitatge de lloguer no es pot resoldre per decret. Així ho afirma el ministre d´Afers Socials, que rebutja la proposta sindical de limitar a sis-cents euros el preu del lloguer. Xavier Espot assegura que són mesures per a les quals el Govern no té competències. - El grup Cirsa, un dels grups que vol construir el casino al clot d´Emprivat, ha encarregat al despatx de Norman Foster un projecte immobiliari en aquesta zona. La voluntat és que que inclogui habitatges de luxe, un hotel de cinc estrelles i un centre comercial amb marques Premium. - L´equip Menairons, de l´Escola Andorrana de batxillerat, s´ha proclamat campió de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat i representarà la Universitat d´Andorra a la fase final que es farà a l´abri a Elx. Competiran contra els altres finalistes de les universitats de la Xarxa Vives que tenen el català com a llengua pròpia. - L´església de Sant Pere Màrtir d´Escaldes Engordany ha acollit aquest dissabte la missa funerària en record a Samuel Prada León. Familiars i amics han volgut acomiadar-se del jove resident al Principat de 24 anys, que va perdre la vida a Síria en un combat contra d´Estat Islàmic. La missa s´ha celebrat sense el cos del difunt, que continua a Síria pendent que les milícies kurdes el puguin repatriar. - El FC Andorra ha guanyat aquest dissabte amb claredat al cuer de la lliga, el Valls, per 3 gols a 0. Tot i les nombroses baixes, els de Candi Viladrich han dominat gran part del partit. El resultat permet als andorrans situar-se amb 39 punts. Un pas més cap a la salvació i, fins i tot, mirar cotes més altes.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Rebelo de Sousa inicia la visita a Andorra a la Casa de la Vall

  Noticies » Política   07 de setembre, 2017
www.andorradifusio.ad

La visita del president de Portugal s'ha iniciat a la Casa de la Vall, on ha estat rebut pels representants dels Coprínceps. Després de saludar la bandera ha baixat les escales acompanyat pel cap de Govern i la subsíndica general.

A les portes del Consell l'ha rebut el síndic general i ha saludat autoritats i responsables d'institucions andorranes. A la plaça del Consell s'han pogut escoltar els himnes de Portugal i Andorra interpretats pels Petits Cantors.

El president de Portugal, Marcelo Rebelo de Sousa, ha fet l'entrada a Casa de la Vall cap a dos quarts de sis acompanyat pel síndic general i la subsíndica.

Primer ha tingut lloc una reunió protocol·lària al despatx del síndic, en un ambient distès, on el president de la República portuguesa li ha exposat diversos temes a tractar entre els dos països. Vicenç Mateu ha destacat com "el president de Portugal, els parlamentaris i el secretari d'Estat estaven molt assabentats de les matèries a tractar, com la qüestió de la llengua, de si Andorra pot acabar de sortir de la llista de paradisos fiscals i temes relatius als tractats dels diferents organismes de seguretat social".

Al despatx el president de Portugal també ha signat el llibre d´or i ha tingut lloc un intercanvi d´obsequis. El síndic ha lliurat a Rebelo de Sousa una reproducció dels Pariatges que el president ha consultat amb interès. Les salutacions als presidents dels grups parlamentaris i consellers generals ha tingut lloc a la sala dels passos perduts, on ha tingut paraules per a cadascun dels consellers".

La trobada a Casa de la Vall ha acabat amb una visita a la sala de sessions i a l'antiga cuina, guidada per Vicenç Mateu. Finalment li han mostrat els abillaments tradicionals i la comitiva s'ha dirigit a les escales exteriors on ha tingut lloc la fotografia oficial amb els consellers.

Aquí pots tornar a veure el programa complet amb motiu de la visita del president de Portugal

Informa: Laia Ferré Marot
Imatges: Jeasone Mourillone