- El Club Vòlei Encamp ha superat al Sabadell per 3 sets a 1. Els de José Garcia fan un pas més de cara a aconseguir un bitllet a les fases d´ascens a Superlliga 2. D´altra banda, el C.V. Andorra ha perdut per 3 a 1 al Pavelló del Lycée davant el Sàndor. - Cristina Llovera no disputarà finalment el Campionat d´Espanya absolut d´atletisme en pista coberta, aquest cap de setmana a València. Les molèsties que l´atleta arrossega a l´isquiotibial l´han fet renunciar a la competició - L´alberg de la Comella es podria convertir en un centre educatiu innovador si prospera el projecte liderat pel grup Bomosa, la Granja i altres col·laboradors. El comú va decidir tancar les instal·lacions al febrer de l´any passat degut, en bona part, a la manca de rendibilitat. - L´associació de transportistes creu que a Andorra caldria aplicar restriccions per a vehicles industrials altament contaminants, com fan la majoria de grans ciutats europees. L´entitat assegura que les mesures aplicades a París o Barcelona no els afecten, ja que la flota de transport de les companyies andorranes és d´última generació. - L’agència d’avaluació Fitch Ratings manté la nota d´Andorra en BBB amb perspectiva positiva, però continua veient com un risc l’important pes del sector financer en l’economia del país i assenyala com a mancança el fet de no disposar d’un prestador d’última instància. L´agència també critica la manca disponibilitat i freqüència de dades econòmiques. - Augmentar els contractes d´arrendament per sobre l´IPC fixat pel Govern és una pràctica il·legal. S´han detectat casos d´aquestes operatives fraudulentes al país. Els advocats recomanen reclamar als gestors immobiliaris i propietaris els sobrecostos abusius. El Servei d´Atenció al Consumidor ha rebut ja consultes sobre aquesta situació.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Robòtica per jugar i desenvolupar l'enginy també a l'estiu

  Noticies » Societat   10 de juliol, 2017
www.andorradifusio.ad

Un any més el Campus de Robòtica ofereix als infants del país la possibilitat d'aprendre la construcció i la programació dels robots de Lego. Als tallers s'imparteixen cada dia un bon nombre activitats i reptes que posen a prova l'enginy dels nois i noies que hi participen.

Amb l'objectiu d'acostar la tecnologia als joves, LOOPA Aula Tecnològica organitza un campus especialitzat en robòtica en el qual es treballen aspectes tecnològics com ara la programació, l'electricitat, la mecànica i les energies. Una oportunitat pels participants d'incentivar la creativitat i l'enginy per superar els reptes.

Els nois i noies que hi participen treballen en grup assumint el rol de programadors o constructors, com explica l'organitzador, Joan Rovira, i competeixen entre ells per aconseguir crear el millor robot per recol·lectar els tresors d'un vaixell fictici enfonsat a l'oceà.

És només el primer dia d'una setmana llarga d'aprenentatge, a mesura que passin els dies els reptes creixeran en dificultat i obligaran els infants a haver de resoldre programacions més complexes.

Informa: Hèctor Romance
Imatges: Marta Paixà