- Andrew Albicy és dubte per al partit d´Eurocup de dimecres del MoraBanc. El francès es va fer un esquinç a Saragossa però encara no està descartat per jugar a la pista del Cedevita Zagreb. El que més preocupa al club és la imatge de l´equip, la pitjor de la temporada. - El Tribunal Superior confirma la legalitat dels escorcolls als domicilis i les empreses dels Cierco. Aquests defensaven que havien estat desproporcionats i demanaven no desprecintar els documents. Ara estudien anar al Constitucional. - L´hospital crearà una unitat de mama de manera immediata i ja ha contractat un cirurgià plàstic. El nou especialista farà possibles les reconstruccions mamàries. S´està en converses amb la CASS perquè no cobreixi tan sols les pròtesis estàndards. El SAAS, la Fundació Bissé i l´ADA han presentat un nou servei del qual es beneficien ja quinze pacients. - La plataforma de Soldeu estarà enllestida el novembre del 2018. És el termini que avui han fixat a Canillo, on s´ha constituït el comitè d´honor d´aquest esdeveniment esportiu, que es farà el març del 2019. El Govern i la FAE han reiterat la seva defensa a l´obra com a projecte de país de màxim nivell en l´àmbit de l´esquí
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Robòtica per jugar i desenvolupar l'enginy també a l'estiu

  Noticies » Societat   10 de juliol, 2017
www.andorradifusio.ad

Un any més el Campus de Robòtica ofereix als infants del país la possibilitat d'aprendre la construcció i la programació dels robots de Lego. Als tallers s'imparteixen cada dia un bon nombre activitats i reptes que posen a prova l'enginy dels nois i noies que hi participen.

Amb l'objectiu d'acostar la tecnologia als joves, LOOPA Aula Tecnològica organitza un campus especialitzat en robòtica en el qual es treballen aspectes tecnològics com ara la programació, l'electricitat, la mecànica i les energies. Una oportunitat pels participants d'incentivar la creativitat i l'enginy per superar els reptes.

Els nois i noies que hi participen treballen en grup assumint el rol de programadors o constructors, com explica l'organitzador, Joan Rovira, i competeixen entre ells per aconseguir crear el millor robot per recol·lectar els tresors d'un vaixell fictici enfonsat a l'oceà.

És només el primer dia d'una setmana llarga d'aprenentatge, a mesura que passin els dies els reptes creixeran en dificultat i obligaran els infants a haver de resoldre programacions més complexes.

Informa: Hèctor Romance
Imatges: Marta Paixà