- Els bars, discoteques i sales de festes tindran prohibit vendre alcohol els darrers trenta minuts d´obertura. El Govern pretén així reduir els aldarulls i afavorir la sortida dels locals. La mesura només serà aplicable els dies que els locals tanquin entre les cinc o les sis del matí, per evitar problemes amb els veïns de les zones properes. D´aquesta manera es modifica el decret del 2011 i es posen eines per resoldre conflictes a zones com el Pas de la Casa. - La part alta de l´avinguda Meritxell mantindrà finalment el doble sentit de circulació, tot i reduir l´amplada de la calçada i canviar el paviment per induir a una circulació més lenta. Ho ha explicat el cap d´equip encarregat del projecte, que també ha exposat els elements d´Smart City que s´hi introduiran. - L´autòpsia del bomber que va patir un accident d´ala delta aquest dilluns a Lanzarote demostra que la causa de la mort va ser l´impacte de la caiguda. Toni Gràcia Armengol, de 49 anys, es trobava a Lanzarote on la setmana anterior havia participat en una competició internacional d´ala delta. - Els tres consellers que continuen al grup liberal qüestionen els arguments de Josep Pintat i els seus afins per trencar el grup parlamentari. Jordi Gallardo, Judit Pallarés i Ferran Costa creuen que les divergències per la reforma comunal era un tema tancat. Gallardo assegura que el partit no ha volgut excloure ningú del procés d´elecció de candidat.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Robòtica per jugar i desenvolupar l'enginy també a l'estiu

  Noticies » Societat   10 de juliol, 2017
www.andorradifusio.ad

Un any més el Campus de Robòtica ofereix als infants del país la possibilitat d'aprendre la construcció i la programació dels robots de Lego. Als tallers s'imparteixen cada dia un bon nombre activitats i reptes que posen a prova l'enginy dels nois i noies que hi participen.

Amb l'objectiu d'acostar la tecnologia als joves, LOOPA Aula Tecnològica organitza un campus especialitzat en robòtica en el qual es treballen aspectes tecnològics com ara la programació, l'electricitat, la mecànica i les energies. Una oportunitat pels participants d'incentivar la creativitat i l'enginy per superar els reptes.

Els nois i noies que hi participen treballen en grup assumint el rol de programadors o constructors, com explica l'organitzador, Joan Rovira, i competeixen entre ells per aconseguir crear el millor robot per recol·lectar els tresors d'un vaixell fictici enfonsat a l'oceà.

És només el primer dia d'una setmana llarga d'aprenentatge, a mesura que passin els dies els reptes creixeran en dificultat i obligaran els infants a haver de resoldre programacions més complexes.

Informa: Hèctor Romance
Imatges: Marta Paixà