- Jane Birkin vindrà a Andorra amb una secció musical amb un homenatge a Serge Gainsbourg. Serà a la tardor, amb una data encara per confirmar. És un dels grans anuncis del programa de la temporada cultural francesa que ve plena d´atractius genuïns francesos com el parcour, el Festival de Cannes i la Comédie Française. - Una vintena d´associacions han conformat la primera Fira d´entitats socials i cíviques. Un projecte que busca incentivar el voluntariat entre els joves i apropar a la ciutadania la seva tasca. El ministeri d´Afers Socials ha creat un espai on les diferents associacions cíviques i socials puguin interactuar amb la ciutadania i donar a conèixer la feina que desenvolupen. - Segon dia de judici BPA que ha continuat centrat en les qüestions prèvies. Els advocats de diversos gestors del banc han denunciat que se´ls va vulnerar el dret a la defensa. Perquè no sabien de què se´ls acusava abans de ser processats i perquè després no van tenir temps per preparar proves. Uns arguments que ha rebatut el fiscal general. - Sindicatura accepta la proposta dels set consellers de grup mixt que atorga a Josep Pintat la presidència i dona per tancada la crisi del grup que s´ha allargat un mes. Ha defensat la seva actuació per, entre d´altres, poder reactivar la comissió de Finances i començar a treballar amb el pressupost del 2018. Pere López és el president suplent. - Una vintena de restauradors de la Massana prenen part en les noves jornades de ´Lo Mandongo´, el cicle gastronòmic dedicat a la carn de porc. Quatre dels quals ho fan per primera vegada: tres són restaurants i l´altre és una residència que també ofereix cuina. En aquesta edició es volen superar els menús que es van vendre l´any passat, quan es va arribar als 1.300.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Salvador Brotons i la GIO Orquestra, al·licients del 25è aniversari de la Fundació ONCA

  Noticies » Cultura   09 de gener, 2018
www.andorradifusio.ad

El director Salvador Brotons i la GIO Orquestra seran els principals reclams del 25è aniversari de la Fundació ONCA. El director artístic, Gerard Claret, ha destacat la feina feta aquests anys.

Un doble concert per a violí, violoncel i orquestra. Aquesta serà la principal estrena de la temporada d'enguany de la Fundació ONCA. Una peça composta pel director català Salvador Brotons, especialment per l'ocasió i que comptarà amb la participació de la GIO Orquestra. El concert tindrà lloc a l'Auditori Nacional coincidint amb el quart de segle de la Constitució. Aquesta producció es tornarà a fer Perpinyà al maig i a la tardor a Girona, segons ha avançat el director artístic, Gerard Claret.

La darrera temporada va haver-hi 44 actuacions que van aplegar 13.270 assistents, una xifra similar a altres temporades. La Fundació continuarà tenint un pressupost de 305.000 euros. Claret ha remarcat la importància de l'ONCA dins del panorama musical i cultural del país. Tot i això, encara queda molt camí per créixer. "M'agradaria que les actuacions de l'orquestra poguessin ser una mica més seguides. Hem de trobar la fórmula, moltes vegades no és només un tema de diners", insisteix.

El cicle ONCA al Palau també tindrà contuïtat, així com els projectes educatius i socials de l'entitat. El concert d'Estiu, de Primavera, de Santa Cecília i de Meritxell també seran grans al·licients de la temporada. Finalment i com en altres ocasions, la Fundació també farà una actuació a París, a final de maig o juny.

Informa: Joel Romero
Imatges: Vicente Bellot