- La comissió legislativa de Sanitat ha tancat la llei de drets i deures dels pacients i de la història clínica compartida, pedra angular de la reforma sanitària. La llei es podria votar el 5 d´octubre o el dia 20 a molt estirar, segons han indicat fonts parlamentàries. El text estableix que sigui el metge referent qui introdueixi a l´historial del pacient els actes mèdics fets a l´estranger. - La sisena edició del Festival Ull-Nu comptarà amb una nova categoria, la del llargmetratge. Serà el primer cop que el festival tindrà l´oportunitat de tenir aquest format, que premiarà la millor òpera prima per a menors de 35 anys amb un premi de 1.500 euros. La recepció de propostes s´ acaba el 17 de desembre. - El 12 d´octubre s´estrena a Sant Julià de Lòria una coproducció de l´ENA i l´Animal. Una obra escrita i feta al país que compta amb actors andorrans d´excepció com Oriol Guillem o Pere Tomàs i catalans com Sílvia Forns i Josep Sobrevals. Un aniversari és l´excusa per veure com els membres d´una família viuen de manera diferent el viscut i el pas del temps. - El Centre de recuperació de fauna salvatge ha alliberat dues cries de cabirol. Els animals han passat prop de tres mesos al centre, on han estat alimentats després que els recuperés un ramader. Un cop superat el període d´alletament, ja estan preparats per tornar al medi natural i han estat alliberats. - La tendència positiva en el turisme d´aquest estiu s´ha confirmat a l´agost quan s´ha superat el milió de visitants. El que més ha augmentat són els turistes, és a dir, els que pernocten, que han crescut un 10%. La majoria prové dels dos estats veïns, tot i que també han augmentat els d´altres nacionalitats.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Segon Escape Room al Museu Carmen Thyssen

  Noticies » Cultura   19 d'agost, 2017
www.andorradifusio.ad

El Museu Carmen Thyssen ha tornat a repetir l'experiència de fer un Escape Room a les seves instal·lacions. L'objectiu és el mateix: fer arribar l'art a tothom, encara que sigui jugant.

Són les 9 de la nit i el Museu Carmen Thyssen es prepara per rebre una visita molt especial: una nova edició d'Escape Room en el qual participen prop d'una vintena de persones. Els participants viuen els minuts previs a l'inici del joc amb nervis i expectatives.

La clau per aconseguir superar els reptes, estar atent a la visita guiada prèvia en la qual s'explica les obres més emblemàtiques de l'exposició. És moment d'estar atents per tal de no deixar passar per alt cap detall, per insignificant que sembli.

Amb la lliçó apresa, comença el compte enrere, la porta del museu es bloqueja i els visitants han de resoldre els enigmes per aconseguir sortir de l'edifici. Proves alfanumèriques, codificació morse i altres dificultats per aconseguir obtenir el nom d'una obra d'art, d'un artista o bé d'una localització. Més d'una quarantena de participants han gaudit d'aquesta iniciativa, que no es descarta que es pugui repetir de manera regular durant tot l'any.

Informa: Hèctor Romance
Imatges: Lluís Calvo