- El Tribunal Constitucional anul·la els escorcolls al despatx professional i al domicili dels germans Cierco arran de la demanda per revelació de secret bancari de la família Pujol. El Constitucional conclou que es va vulnerar el seu dret a la intimitat per la poca concreció del registres. I que també es va vulnerar el dret a la defensa arran dels materials intervinguts. - El policia jutjat per maltractament a un detingut serà molt probablement expulsat del cos. La investigació ha confirmat les agressions, que constitueixen una falta molt greu segons la llei de la policia. L´agent feia poc que formava part del cos, ja que pertany a una de les últimes promocions. - SDP lamenta el mal camí que al seu parer està agafant la reforma de la Funció Pública. Els progressistes creuen que no és seriós que el Govern plantegi ara als sindicats fer canvis a la reforma. També lamenta que el síndic posi límits a l´hora de consultar la informació sobre les adjudicacions a l´empresa SPAI que el cap de Govern ha enviat al parlament. - El vicepresident del consell d´administració de Vall Banc, Cristoph Lieber, ha renunciat. L´entitat ho atribueix a motius personals. Lieber havia exercit com a conseller delegat des que JC Flowers va adquirir Vall Banc. L´octubre del 2017 es va fer una reestructuració de la cúpula i Lieber va decidir deixar de ser la cara visible per fer-se càrrec d´una gestora d´actius alemanya, també propietat de JC Flowers. - A Andorra hi ha 1.250 joves amb problemes d´addicció a les drogues o a l´alcohol. Són dades que dona la recent creada associació Fills d´Andorra, que fa una crida a les famílies que es troben en aquesta situació. Entre altres coses, reclamen al Govern que busqui solucions i que rebaixi l´edat penal a setze anys. A l´"Ara i aquí", les impulsores han explicat la seva història.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Stop Violències critica la negativa a debatre la despenalització de l'avortament

  Noticies » Societat   06 de desembre, 2017
www.andorradifusio.ad

L'associació Stop Violències critica que Andorra es negui a obrir el debat de la despenalització de l'avortament, com a mínim en els tres supòsits bàsics, malgrat les reiterades denúncies del Consell d'Europa.

La presidenta de l'associació, Vaness Mendoza, posa de relleu que Andorra ha signat els convenis amb Europa voluntàriament i que els està incomplint. Han recordat que el comissari de Drets Humans, Nils Muiznieks, ja va dir en la visita de fa un any que el debat s'havia de tornar a obrir.

Malgrat que l'informe fet públic aquest dimarts demana el lliure accés a l'avortament, des de l'associació es defensa que com a mínim s'ha d'avançar en els tres supòsits bàsics, tot i ser insuficients com el mateix informe diu.

Informa: Laia Ferré Marot