- Dijous a les nou del matí és l´hora en la qual el cap de Govern ha convocat els sindicats per obrir una taula de treball per negociar aspectes de la llei de Funció Pública. El Govern ho confirmava a través d´un comunicat afegint que les modificacions es podrien fer a través d´esmenes del grup demòcrata, per no endarrerir excessivament el procés de tramitació del text. - Mor aquest dilluns un home per causes naturals a les pistes de Pal. Es tracta d´un ciutadà francès de 56 anys que hauria mort a causa d´un infart mentre esquiava amb la seva família. Segons el cos d´ordre, el succès s´hauria produït quan l´home estava baixant per una pista de dificultat baixa, la de Besurt 2. Tot i els esforços dels equips d´emergència, no han pogut reanimar a l´home. - El soldat de 24 anys mort a Síria el passat 10 de febrer, era resident espanyol. Militava a les forces kurdes lluitant contra l´Estat Islàmic i es va unir a la campanya turca per raons humanitàries. Samuel Prada León nascut a Ourense, vivia des de feia molts anys al Principat on va passar la seva etapa escolar, primer al Sagrada Família i posteriorment al Sant Ermengol. - El comú d´Andorra la Vella està disposat a entrar en el finançament de la construcció del recinte multifuncional. També a cedir-ne gratuïtament els terrenys. Segons Conxita Marsol, n´hi hauria tres de disponibles i amb possibilitats. La cònsol major de la capital ja ha transmès aquesta voluntat al Govern, que continua avaluant la viabilitat del projecte. - El comú de la Massana invertirà 1,7 milions d´euros en la millora de la xarxa d´aigües. Es preveu que les obres estiguin enllestides a començament d´estiu. Des de la majoria es destaca que la inversió destinada serà sufragada amb excedents de la tresoreria, per la qual cosa no caldrà recórrer a crèdits.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Stop Violències i Icap demostren els beneficis de l'estima dels gossos

  Noticies » Societat   14 de novembre, 2017
www.andorradifusio.ad

Dues entitats, Stop Violències i Icap, han posat en marxa un projecte adreçat a dones i nens en situació de vulnerabilitat amb la implicació de gossos.

Els animals interactuen amb les persones a través de la combinació amb la psicologia especialitzada. La teràpia conjunta ha donat resultats excel·lents.Tot i que durant l'últim any han treballat amb 15 dones i 2 nens, el projecte s'ha fet públic aquest dimarts.

Pel futur, les impulsores ja es plantegen l'ampliació de places. "Vam fer una prova pilot amb unes quantes persones d'Stop Violències abans de començar i demanar la subvenció i vam veure que hi havia bons resultats", explica la presidenta, Vanesa Mendoza. Segons la presidenta d'Icap, Núria Sorribes, "l'animal ens dona ajuda emocional i motivacional". "Ningú més que un animal pot donar una mostra d'amor incondicional" en la primera interacció, explica Sorribes.

Informa: Joan Antoni Sarmiento
Imatges: Vicente Bellot