- La Federació de Rugbi ha encetat una nova etapa amb David Ferré al capdavant. El nou dirigent ha estat al plató del "Dia E" acompanyat del president sortint, Xavier Vilasetrú. Ferré ha criticat Andorra Turisme per no tenir en compte la federació en l´estada de l´Stade Toulousain. - Josep Pintat va ser el primer a qui l´executiva liberal va demanar si volia ser cap de llista a les generals. Per això, segons el conseller general Ferran Costa, els han decebut les paraules de Pintat que els liberals no tenen estructura. - La CASS reitera que cal augmentar la cotització a la branca de jubilació per garantir la sostenibilitat de les pensions. El president del consell d´administració també ha apuntat un augment de les cotitzacions a la branca general progressiva i cada any. - Dels candidats a cap de Govern també n´ha parlat aquest dilluns Antoni Martí. Creu que han de tenir experiència de gestió dins el món de la política i considera que DA és qui pot aportar aquest perfil, tot i que assegura que encara no s´ha escollit candidat. - FEDA s´ha marcat com a objectiu pels propers anys incrementar, encara més, la millora de l´estalvi energètic. També ha informat que es preveu que el consum elèctric baixarà un 1% aquest 2017. - Els accionistes majoritaris de BPA volen portar al tribunal de justícia europeu l´anomenada llei BPA. Text aprovat el 2015 arran de la crisi del banc i que transposa una directiva europea. Els germans Cierco consideren que la directiva no s´ha aplicat correctament.Demanen 360 milions d´euros per danys i perjudicis. - El 35è aniversari de la creació de Pal ha dut la inauguració d´un nou edifici de serveis al coll de Botella. L´espai disposa de 1.500 metres quadrats en dues plantes i acollirà, per exemple, tres punts gastronòmics i venda de forfets. Els 2,3 milions d´euros que costa els ha sufragat el comú de la Massana amb excedents de tresoreria.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Tallat l'accés a França per la neu i el vent

  Noticies » Societat   02 de desembre, 2017
www.andorradifusio.ad

ACTUALITZACIÓ (14.20h) La neu i el fort vent han obligat a tancar l'RN22 d'accés a França aquest dissabte al matí. La intensa nevada d'aquesta nit i matinada provoca també el tall a l'accés a Arcalís. A hores d'ara els equipaments especials són necessaris a partir de la CG2 a Canillo, a partir de la CG3 a Sornàs i de la CG4 a Erts. Des d'ahir a última hora de la nit es van fer necessaris els equipaments especials per circular sobretot a partir de les parròquies altes.

Aquest matí molts punts de la xarxa viària acumulaven gruixos de neu que dificultaven el trànsit a zones com Canillo i Arinsal. Les imatges de primera hora del matí ja deixaven clar que la jornada es presentava amb certes dificultats per transitar en vehicles. A molts conductors la situació els ha agafat ben previnguts i l'afrontaven previstos de les cadenes corresponents. Els equips d'extracció de neu han treballat durant tota la nit i ho continuen fent a aquesta hora.

El tancament d'accessos ha variat durant la jornada en funció de les zones. Per exemple ha afectat la RN22 d'accés a França que a aquesta hora continua tancada, però la circulació s'ha reobert al port d'Envalira amb equipaments especials. Mentre la circulació ha estat restringida, el túnel d'Envalira ha estat gratuït. És previst que durant la jornada la situació millori, si finalment es compleixen les previsions meteorològiques.

Informa: Marc Guadilla / Joan A.Sarmiento

Imatge: M.Guadilla / H.Romance