- Sindicatura accepta la proposta dels set consellers de grup mixt que atorga a Josep Pintat la presidència i dona per tancada la crisi del grup que s´ha allargat un mes. Ha defensat la seva actuació per, entre d´altres, poder reactivar la comissió de Finances i començar a treballar amb el pressupost del 2018. Pere López és el president suplent. - Una vintena de restauradors de la Massana prenen part en les noves jornades de ´Lo Mandongo´, el cicle gastronòmic dedicat a la carn de porc. Quatre dels quals ho fan per primera vegada: tres són restaurants i l´altre és una residència que també ofereix cuina. En aquesta edició es volen superar els menús que es van vendre l´any passat, quan es va arribar als 1.300.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Tallat l'accés a França per la neu i el vent

  Noticies » Societat   02 de desembre, 2017
www.andorradifusio.ad

ACTUALITZACIÓ (14.20h) La neu i el fort vent han obligat a tancar l'RN22 d'accés a França aquest dissabte al matí. La intensa nevada d'aquesta nit i matinada provoca també el tall a l'accés a Arcalís. A hores d'ara els equipaments especials són necessaris a partir de la CG2 a Canillo, a partir de la CG3 a Sornàs i de la CG4 a Erts. Des d'ahir a última hora de la nit es van fer necessaris els equipaments especials per circular sobretot a partir de les parròquies altes.

Aquest matí molts punts de la xarxa viària acumulaven gruixos de neu que dificultaven el trànsit a zones com Canillo i Arinsal. Les imatges de primera hora del matí ja deixaven clar que la jornada es presentava amb certes dificultats per transitar en vehicles. A molts conductors la situació els ha agafat ben previnguts i l'afrontaven previstos de les cadenes corresponents. Els equips d'extracció de neu han treballat durant tota la nit i ho continuen fent a aquesta hora.

El tancament d'accessos ha variat durant la jornada en funció de les zones. Per exemple ha afectat la RN22 d'accés a França que a aquesta hora continua tancada, però la circulació s'ha reobert al port d'Envalira amb equipaments especials. Mentre la circulació ha estat restringida, el túnel d'Envalira ha estat gratuït. És previst que durant la jornada la situació millori, si finalment es compleixen les previsions meteorològiques.

Informa: Marc Guadilla / Joan A.Sarmiento

Imatge: M.Guadilla / H.Romance