- El Club Vòlei Encamp ha superat al Sabadell per 3 sets a 1. Els de José Garcia fan un pas més de cara a aconseguir un bitllet a les fases d´ascens a Superlliga 2. D´altra banda, el C.V. Andorra ha perdut per 3 a 1 al Pavelló del Lycée davant el Sàndor. - Cristina Llovera no disputarà finalment el Campionat d´Espanya absolut d´atletisme en pista coberta, aquest cap de setmana a València. Les molèsties que l´atleta arrossega a l´isquiotibial l´han fet renunciar a la competició - L´alberg de la Comella es podria convertir en un centre educatiu innovador si prospera el projecte liderat pel grup Bomosa, la Granja i altres col·laboradors. El comú va decidir tancar les instal·lacions al febrer de l´any passat degut, en bona part, a la manca de rendibilitat. - L´associació de transportistes creu que a Andorra caldria aplicar restriccions per a vehicles industrials altament contaminants, com fan la majoria de grans ciutats europees. L´entitat assegura que les mesures aplicades a París o Barcelona no els afecten, ja que la flota de transport de les companyies andorranes és d´última generació. - L’agència d’avaluació Fitch Ratings manté la nota d´Andorra en BBB amb perspectiva positiva, però continua veient com un risc l’important pes del sector financer en l’economia del país i assenyala com a mancança el fet de no disposar d’un prestador d’última instància. L´agència també critica la manca disponibilitat i freqüència de dades econòmiques. - Augmentar els contractes d´arrendament per sobre l´IPC fixat pel Govern és una pràctica il·legal. S´han detectat casos d´aquestes operatives fraudulentes al país. Els advocats recomanen reclamar als gestors immobiliaris i propietaris els sobrecostos abusius. El Servei d´Atenció al Consumidor ha rebut ja consultes sobre aquesta situació.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Tots els efectius policials disponibles reforcen la vigilància a les fronteres i llocs transitats

  Noticies » Societat   18 d'agost, 2017
www.andorradifusio.ad

Andorra ha reforçat la vigilància en punts fronterers, zones molt transitades i edificis oficials. Es tracta d'una acció més després dels atemptats de Cambrils i Barcelona per reforçar la seguretat i col·laborar amb les forces de seguretat catalanes i espanyoles. Uns controls que els mossos d'esquadra també han intensificat a les carreteres catalanes.

Després dels atemptats de Cambrils i Barcelona la circulació a les principals vies del país durant aquest divendres ha estat d'absoluta normalitat. Amb tot la policia ha reforçat notòriament la seguretat, sobretot als punts fronterers. "Quan arriben al nostre punt fronterer ja han passat molts controls a tot arreu. Nosaltres, més que res, independentment que controlem documentacions i persones que puguin estar relacionades amb els atemptats, estem per tancar en cas d'alguna fugida d'algun control anterior", assegura el director de la policia, Jordi Moreno.

Al país també es reforça la seguretat en edificis oficials i els llocs més transitats per turistes. Un reforç de controls que es mantindrà fins al pas de la Vuelta, els dies 21 i 22. De fet, ja s´ha anunciat que la zona del village quedarà tancada i només s´hi podrà accedir amb acreditació. 

Amb tot, la policia i el Govern no descarten incrementar aquestes mesures els propers dies per prevenció. Des d´Andorra, de moment, no es té constància que cap ciutadà s´hagi vist directament implicat en els atemptats. "Les dades que tenim de moment és que no hi hauria cap persona afectada. Són notícies que hem tingut de matinada i és la policia qui està seguint aquesta operació policial a Espanya", explica la ministra de la Funció Pública i Reforma de l’Administració, Eva Descarrega.

Des del cos de l´ordre s´ha dit que el rumors que han circulat per les xarxes, com el del tancament de les fronteres o que els terroristes es desplaçaven cap a Andorra, són totalment falsos. 

Mentrestant aquest matí els mossos d'esquadra controlaven alguns vehicles a la zona de Valls de Valira. Els controls s´han intensificat també a les carreteres catalanes. Durant el cap de setmana els conductors que vulguin desplaçar-se a Andorra es poden veure sorpresos per dispositius de control dels mossos d´esquadra en qualsevol punt de les vies catalanes, com ara zones pròximes a la Seu d´Urgell i el pas pel túnel del Cadí. 

A més, aquest és un dels caps de setmana de més afluència de trànsit a les carreteres catalanes.

Informa: Anna Pifarré /Rosa Alberch 
Imatges: Marta Paixà i Cristina Jubete