- La comissió legislativa de Sanitat ha tancat la llei de drets i deures dels pacients i de la història clínica compartida, pedra angular de la reforma sanitària. La llei es podria votar el 5 d´octubre o el dia 20 a molt estirar, segons han indicat fonts parlamentàries. El text estableix que sigui el metge referent qui introdueixi a l´historial del pacient els actes mèdics fets a l´estranger. - La sisena edició del Festival Ull-Nu comptarà amb una nova categoria, la del llargmetratge. Serà el primer cop que el festival tindrà l´oportunitat de tenir aquest format, que premiarà la millor òpera prima per a menors de 35 anys amb un premi de 1.500 euros. La recepció de propostes s´ acaba el 17 de desembre. - El 12 d´octubre s´estrena a Sant Julià de Lòria una coproducció de l´ENA i l´Animal. Una obra escrita i feta al país que compta amb actors andorrans d´excepció com Oriol Guillem o Pere Tomàs i catalans com Sílvia Forns i Josep Sobrevals. Un aniversari és l´excusa per veure com els membres d´una família viuen de manera diferent el viscut i el pas del temps. - El Centre de recuperació de fauna salvatge ha alliberat dues cries de cabirol. Els animals han passat prop de tres mesos al centre, on han estat alimentats després que els recuperés un ramader. Un cop superat el període d´alletament, ja estan preparats per tornar al medi natural i han estat alliberats. - La tendència positiva en el turisme d´aquest estiu s´ha confirmat a l´agost quan s´ha superat el milió de visitants. El que més ha augmentat són els turistes, és a dir, els que pernocten, que han crescut un 10%. La majoria prové dels dos estats veïns, tot i que també han augmentat els d´altres nacionalitats.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Tots els efectius policials disponibles reforcen la vigilància a les fronteres i llocs transitats

  Noticies » Societat   18 d'agost, 2017
www.andorradifusio.ad

Andorra ha reforçat la vigilància en punts fronterers, zones molt transitades i edificis oficials. Es tracta d'una acció més després dels atemptats de Cambrils i Barcelona per reforçar la seguretat i col·laborar amb les forces de seguretat catalanes i espanyoles. Uns controls que els mossos d'esquadra també han intensificat a les carreteres catalanes.

Després dels atemptats de Cambrils i Barcelona la circulació a les principals vies del país durant aquest divendres ha estat d'absoluta normalitat. Amb tot la policia ha reforçat notòriament la seguretat, sobretot als punts fronterers. "Quan arriben al nostre punt fronterer ja han passat molts controls a tot arreu. Nosaltres, més que res, independentment que controlem documentacions i persones que puguin estar relacionades amb els atemptats, estem per tancar en cas d'alguna fugida d'algun control anterior", assegura el director de la policia, Jordi Moreno.

Al país també es reforça la seguretat en edificis oficials i els llocs més transitats per turistes. Un reforç de controls que es mantindrà fins al pas de la Vuelta, els dies 21 i 22. De fet, ja s´ha anunciat que la zona del village quedarà tancada i només s´hi podrà accedir amb acreditació. 

Amb tot, la policia i el Govern no descarten incrementar aquestes mesures els propers dies per prevenció. Des d´Andorra, de moment, no es té constància que cap ciutadà s´hagi vist directament implicat en els atemptats. "Les dades que tenim de moment és que no hi hauria cap persona afectada. Són notícies que hem tingut de matinada i és la policia qui està seguint aquesta operació policial a Espanya", explica la ministra de la Funció Pública i Reforma de l’Administració, Eva Descarrega.

Des del cos de l´ordre s´ha dit que el rumors que han circulat per les xarxes, com el del tancament de les fronteres o que els terroristes es desplaçaven cap a Andorra, són totalment falsos. 

Mentrestant aquest matí els mossos d'esquadra controlaven alguns vehicles a la zona de Valls de Valira. Els controls s´han intensificat també a les carreteres catalanes. Durant el cap de setmana els conductors que vulguin desplaçar-se a Andorra es poden veure sorpresos per dispositius de control dels mossos d´esquadra en qualsevol punt de les vies catalanes, com ara zones pròximes a la Seu d´Urgell i el pas pel túnel del Cadí. 

A més, aquest és un dels caps de setmana de més afluència de trànsit a les carreteres catalanes.

Informa: Anna Pifarré /Rosa Alberch 
Imatges: Marta Paixà i Cristina Jubete