- El Tribunal Constitucional anul·la els escorcolls al despatx professional i al domicili dels germans Cierco arran de la demanda per revelació de secret bancari de la família Pujol. El Constitucional conclou que es va vulnerar el seu dret a la intimitat per la poca concreció del registres. I que també es va vulnerar el dret a la defensa arran dels materials intervinguts. - El policia jutjat per maltractament a un detingut serà molt probablement expulsat del cos. La investigació ha confirmat les agressions, que constitueixen una falta molt greu segons la llei de la policia. L´agent feia poc que formava part del cos, ja que pertany a una de les últimes promocions. - SDP lamenta el mal camí que al seu parer està agafant la reforma de la Funció Pública. Els progressistes creuen que no és seriós que el Govern plantegi ara als sindicats fer canvis a la reforma. També lamenta que el síndic posi límits a l´hora de consultar la informació sobre les adjudicacions a l´empresa SPAI que el cap de Govern ha enviat al parlament. - El vicepresident del consell d´administració de Vall Banc, Cristoph Lieber, ha renunciat. L´entitat ho atribueix a motius personals. Lieber havia exercit com a conseller delegat des que JC Flowers va adquirir Vall Banc. L´octubre del 2017 es va fer una reestructuració de la cúpula i Lieber va decidir deixar de ser la cara visible per fer-se càrrec d´una gestora d´actius alemanya, també propietat de JC Flowers. - A Andorra hi ha 1.250 joves amb problemes d´addicció a les drogues o a l´alcohol. Són dades que dona la recent creada associació Fills d´Andorra, que fa una crida a les famílies que es troben en aquesta situació. Entre altres coses, reclamen al Govern que busqui solucions i que rebaixi l´edat penal a setze anys. A l´"Ara i aquí", les impulsores han explicat la seva història.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Un centenar de persones s'apleguen en la 1a gala Pere Valls en honor als malalts d'Alzheimer

  Noticies » Societat   21 de setembre, 2017
www.andorradifusio.ad

La primera gala Pere Valls en honor als malalts d'Alzheimer aplega prop d'un centenar de persones per reivindicar la necessitat de formació i educació dels familiars i cuidadors que tracten afectats d'aquesta malaltia, a càrrec de l'Associació Andorrana de Malalts d'Alzheimer, amb l'objectiu final d'aconseguir un centre especialitzat.

Les persones afectades per Alzheimer han viscut una jornada especial, gràcies a la celebració de la primera gala Pere Valls, on s'ha reivindicat la necessitat de formar i educar les persones que tracten els afectats. A més, durant la gala s'ha fet referència al llibre 'Un passat i un futur presents', per descobrir l'Alzheimer des d'una altra perspectiva. En aquest sentit, des de l'associació s'ha reivindicat que el llibre es converteixi en lectura optativa a les escoles, per aconseguir un centre especialitzat. "Estem fent bastantes reunions, amb els centres sociosanitaris i l'hospital. D'aquí poc hi haurà novetats que seran molt bones per als nostres malalts", avançava Montserrat Valls, presidenta de l'AAMA.

La realització de formacions també estarà acompanyada de diversos canvis relacionats amb les prestacions econòmiques, gràcies al nou reglament, que preveu ajudes a familiars i persones vinculades a diferents malalties. "Darrerament hem fet esforços per facilitar aquest tipus d'iniciatives i, en concret, amb el nou reglament de prestacions econòmiques, vam preveure tot un nou catàleg d'ajuts econòmics ocasionals per facilitar aquest suport per part de membres de la família o altres persones a persones que estan en situació de dependència", insisteix el ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot.

Durant la gala també s'ha recordat la figura de Pere Valls, com un gran lluitador pels afectats per aquesta malaltia al capdavant de l'associació i la Federació Andorrana de Persones amb Discapacitat, amb cançons i parlaments.

Informa: Joel Romero
Imatges: Anna Romagosa