- La Federació de Rugbi ha encetat una nova etapa amb David Ferré al capdavant. El nou dirigent ha estat al plató del "Dia E" acompanyat del president sortint, Xavier Vilasetrú. Ferré ha criticat Andorra Turisme per no tenir en compte la federació en l´estada de l´Stade Toulousain. - Josep Pintat va ser el primer a qui l´executiva liberal va demanar si volia ser cap de llista a les generals. Per això, segons el conseller general Ferran Costa, els han decebut les paraules de Pintat que els liberals no tenen estructura. - La CASS reitera que cal augmentar la cotització a la branca de jubilació per garantir la sostenibilitat de les pensions. El president del consell d´administració també ha apuntat un augment de les cotitzacions a la branca general progressiva i cada any. - Dels candidats a cap de Govern també n´ha parlat aquest dilluns Antoni Martí. Creu que han de tenir experiència de gestió dins el món de la política i considera que DA és qui pot aportar aquest perfil, tot i que assegura que encara no s´ha escollit candidat. - FEDA s´ha marcat com a objectiu pels propers anys incrementar, encara més, la millora de l´estalvi energètic. També ha informat que es preveu que el consum elèctric baixarà un 1% aquest 2017. - Els accionistes majoritaris de BPA volen portar al tribunal de justícia europeu l´anomenada llei BPA. Text aprovat el 2015 arran de la crisi del banc i que transposa una directiva europea. Els germans Cierco consideren que la directiva no s´ha aplicat correctament.Demanen 360 milions d´euros per danys i perjudicis. - El 35è aniversari de la creació de Pal ha dut la inauguració d´un nou edifici de serveis al coll de Botella. L´espai disposa de 1.500 metres quadrats en dues plantes i acollirà, per exemple, tres punts gastronòmics i venda de forfets. Els 2,3 milions d´euros que costa els ha sufragat el comú de la Massana amb excedents de tresoreria.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Un centenar de persones s'apleguen en la 1a gala Pere Valls en honor als malalts d'Alzheimer

  Noticies » Societat   21 de setembre, 2017
www.andorradifusio.ad

La primera gala Pere Valls en honor als malalts d'Alzheimer aplega prop d'un centenar de persones per reivindicar la necessitat de formació i educació dels familiars i cuidadors que tracten afectats d'aquesta malaltia, a càrrec de l'Associació Andorrana de Malalts d'Alzheimer, amb l'objectiu final d'aconseguir un centre especialitzat.

Les persones afectades per Alzheimer han viscut una jornada especial, gràcies a la celebració de la primera gala Pere Valls, on s'ha reivindicat la necessitat de formar i educar les persones que tracten els afectats. A més, durant la gala s'ha fet referència al llibre 'Un passat i un futur presents', per descobrir l'Alzheimer des d'una altra perspectiva. En aquest sentit, des de l'associació s'ha reivindicat que el llibre es converteixi en lectura optativa a les escoles, per aconseguir un centre especialitzat. "Estem fent bastantes reunions, amb els centres sociosanitaris i l'hospital. D'aquí poc hi haurà novetats que seran molt bones per als nostres malalts", avançava Montserrat Valls, presidenta de l'AAMA.

La realització de formacions també estarà acompanyada de diversos canvis relacionats amb les prestacions econòmiques, gràcies al nou reglament, que preveu ajudes a familiars i persones vinculades a diferents malalties. "Darrerament hem fet esforços per facilitar aquest tipus d'iniciatives i, en concret, amb el nou reglament de prestacions econòmiques, vam preveure tot un nou catàleg d'ajuts econòmics ocasionals per facilitar aquest suport per part de membres de la família o altres persones a persones que estan en situació de dependència", insisteix el ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot.

Durant la gala també s'ha recordat la figura de Pere Valls, com un gran lluitador pels afectats per aquesta malaltia al capdavant de l'associació i la Federació Andorrana de Persones amb Discapacitat, amb cançons i parlaments.

Informa: Joel Romero
Imatges: Anna Romagosa