- La Federació de Rugbi ha encetat una nova etapa amb David Ferré al capdavant. El nou dirigent ha estat al plató del "Dia E" acompanyat del president sortint, Xavier Vilasetrú. Ferré ha criticat Andorra Turisme per no tenir en compte la federació en l´estada de l´Stade Toulousain. - Josep Pintat va ser el primer a qui l´executiva liberal va demanar si volia ser cap de llista a les generals. Per això, segons el conseller general Ferran Costa, els han decebut les paraules de Pintat que els liberals no tenen estructura. - La CASS reitera que cal augmentar la cotització a la branca de jubilació per garantir la sostenibilitat de les pensions. El president del consell d´administració també ha apuntat un augment de les cotitzacions a la branca general progressiva i cada any. - Dels candidats a cap de Govern també n´ha parlat aquest dilluns Antoni Martí. Creu que han de tenir experiència de gestió dins el món de la política i considera que DA és qui pot aportar aquest perfil, tot i que assegura que encara no s´ha escollit candidat. - FEDA s´ha marcat com a objectiu pels propers anys incrementar, encara més, la millora de l´estalvi energètic. També ha informat que es preveu que el consum elèctric baixarà un 1% aquest 2017. - Els accionistes majoritaris de BPA volen portar al tribunal de justícia europeu l´anomenada llei BPA. Text aprovat el 2015 arran de la crisi del banc i que transposa una directiva europea. Els germans Cierco consideren que la directiva no s´ha aplicat correctament.Demanen 360 milions d´euros per danys i perjudicis. - El 35è aniversari de la creació de Pal ha dut la inauguració d´un nou edifici de serveis al coll de Botella. L´espai disposa de 1.500 metres quadrats en dues plantes i acollirà, per exemple, tres punts gastronòmics i venda de forfets. Els 2,3 milions d´euros que costa els ha sufragat el comú de la Massana amb excedents de tresoreria.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Un nou expert recomana l'acord d'associació per a Andorra en un cicle de l'EFA

  Noticies » Economia   04 de juliol, 2017
www.andorradifusio.ad

Per a Andorra seria beneficiós signar un acord d´associació amb la Unió Europea. Aquesta és una de les conclusions de Marcos Urarte, un especialista en relacions internacionals, que ha participat en un cicle de xerrades de l´Empresa Familiar dedicat als canvis tecnològics i l´emprenedoria social.

Marcos Urarte ha impartit una xerrada sobre les oportunitats del nou escenari geopolític, on ha advertit que el Brexit farà més mal al Regne Unit. També opina que Andorra hauria de signar un acord d'associació amb la UE. "Crec que és factible i que podria ser beneficiós. Europa ha de trobar la seva raó de ser. Ara és més un concepte que una realitat. Hem de caminar cap a una certa concertació fiscal i econòmica i fins que això no passi serà un concepte", adverteix l'especialista en relacions internacionals.

Xavier Pont ha explicat als membres de l´EFA la importància de fenòmens com el Blockchain, un concepte molt important en el món de les criptomonedes, com bitcoin. "És una mena d'Internet, amb tots els ordinadors connectats, on es comparteix tota la informació que hi ha. Això pot suposar la desaparició de tots els intermediàris. Blockchain substituirà els advocats, els notaris, els bancs, qualsevol persona o entitat que faci una activitat d'intermediació serà substituïda per una sèrie d'ordinadors interconnectats ", ha avançat.

El president de l'EFA, Francesc Mora, ha celebrat que "personatges de primer nivell que coneixen aquests temes" hi hagin assistit per "reflexionar conjuntament" sobre les afectacions d'aquests temes per a Andorra i Europa.

Durant la trobada també s´ha fet una taula rodona amb representants de diverses empreses tecnològiques capdavanteres.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Kevin Ribeiro