- El Tribunal Constitucional anul·la els escorcolls al despatx professional i al domicili dels germans Cierco arran de la demanda per revelació de secret bancari de la família Pujol. El Constitucional conclou que es va vulnerar el seu dret a la intimitat per la poca concreció del registres. I que també es va vulnerar el dret a la defensa arran dels materials intervinguts. - El policia jutjat per maltractament a un detingut serà molt probablement expulsat del cos. La investigació ha confirmat les agressions, que constitueixen una falta molt greu segons la llei de la policia. L´agent feia poc que formava part del cos, ja que pertany a una de les últimes promocions. - SDP lamenta el mal camí que al seu parer està agafant la reforma de la Funció Pública. Els progressistes creuen que no és seriós que el Govern plantegi ara als sindicats fer canvis a la reforma. També lamenta que el síndic posi límits a l´hora de consultar la informació sobre les adjudicacions a l´empresa SPAI que el cap de Govern ha enviat al parlament. - El vicepresident del consell d´administració de Vall Banc, Cristoph Lieber, ha renunciat. L´entitat ho atribueix a motius personals. Lieber havia exercit com a conseller delegat des que JC Flowers va adquirir Vall Banc. L´octubre del 2017 es va fer una reestructuració de la cúpula i Lieber va decidir deixar de ser la cara visible per fer-se càrrec d´una gestora d´actius alemanya, també propietat de JC Flowers. - A Andorra hi ha 1.250 joves amb problemes d´addicció a les drogues o a l´alcohol. Són dades que dona la recent creada associació Fills d´Andorra, que fa una crida a les famílies que es troben en aquesta situació. Entre altres coses, reclamen al Govern que busqui solucions i que rebaixi l´edat penal a setze anys. A l´"Ara i aquí", les impulsores han explicat la seva història.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Un nou expert recomana l'acord d'associació per a Andorra en un cicle de l'EFA

  Noticies » Economia   04 de juliol, 2017
www.andorradifusio.ad

Per a Andorra seria beneficiós signar un acord d´associació amb la Unió Europea. Aquesta és una de les conclusions de Marcos Urarte, un especialista en relacions internacionals, que ha participat en un cicle de xerrades de l´Empresa Familiar dedicat als canvis tecnològics i l´emprenedoria social.

Marcos Urarte ha impartit una xerrada sobre les oportunitats del nou escenari geopolític, on ha advertit que el Brexit farà més mal al Regne Unit. També opina que Andorra hauria de signar un acord d'associació amb la UE. "Crec que és factible i que podria ser beneficiós. Europa ha de trobar la seva raó de ser. Ara és més un concepte que una realitat. Hem de caminar cap a una certa concertació fiscal i econòmica i fins que això no passi serà un concepte", adverteix l'especialista en relacions internacionals.

Xavier Pont ha explicat als membres de l´EFA la importància de fenòmens com el Blockchain, un concepte molt important en el món de les criptomonedes, com bitcoin. "És una mena d'Internet, amb tots els ordinadors connectats, on es comparteix tota la informació que hi ha. Això pot suposar la desaparició de tots els intermediàris. Blockchain substituirà els advocats, els notaris, els bancs, qualsevol persona o entitat que faci una activitat d'intermediació serà substituïda per una sèrie d'ordinadors interconnectats ", ha avançat.

El president de l'EFA, Francesc Mora, ha celebrat que "personatges de primer nivell que coneixen aquests temes" hi hagin assistit per "reflexionar conjuntament" sobre les afectacions d'aquests temes per a Andorra i Europa.

Durant la trobada també s´ha fet una taula rodona amb representants de diverses empreses tecnològiques capdavanteres.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Kevin Ribeiro