- La comissió legislativa de Sanitat ha tancat la llei de drets i deures dels pacients i de la història clínica compartida, pedra angular de la reforma sanitària. La llei es podria votar el 5 d´octubre o el dia 20 a molt estirar, segons han indicat fonts parlamentàries. El text estableix que sigui el metge referent qui introdueixi a l´historial del pacient els actes mèdics fets a l´estranger. - La sisena edició del Festival Ull-Nu comptarà amb una nova categoria, la del llargmetratge. Serà el primer cop que el festival tindrà l´oportunitat de tenir aquest format, que premiarà la millor òpera prima per a menors de 35 anys amb un premi de 1.500 euros. La recepció de propostes s´ acaba el 17 de desembre. - El 12 d´octubre s´estrena a Sant Julià de Lòria una coproducció de l´ENA i l´Animal. Una obra escrita i feta al país que compta amb actors andorrans d´excepció com Oriol Guillem o Pere Tomàs i catalans com Sílvia Forns i Josep Sobrevals. Un aniversari és l´excusa per veure com els membres d´una família viuen de manera diferent el viscut i el pas del temps. - El Centre de recuperació de fauna salvatge ha alliberat dues cries de cabirol. Els animals han passat prop de tres mesos al centre, on han estat alimentats després que els recuperés un ramader. Un cop superat el període d´alletament, ja estan preparats per tornar al medi natural i han estat alliberats. - La tendència positiva en el turisme d´aquest estiu s´ha confirmat a l´agost quan s´ha superat el milió de visitants. El que més ha augmentat són els turistes, és a dir, els que pernocten, que han crescut un 10%. La majoria prové dels dos estats veïns, tot i que també han augmentat els d´altres nacionalitats.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Un projecte universitari per apropar les noves tecnologies als més petits

  Noticies » Societat   26 de desembre, 2016
www.andorradifusio.ad

La Universitat d’Andorra ha posat en marxa aquest curs el projecte Pitavola, amb el qual es vol apropar les noves tecnologies als alumnes d’entre 10 i 12 anys. La iniciativa ha tingut una molt bona acollida, amb 38 alumnes de Sant Julià que faran classes fins al maig.

Els més petits també assisteixen a la universitat i ho fan en el marc del projecte Pitavola, que ha començat aquest curs com una prova pilot que ha estat tot un èxit ja que gairebé una quarantena d’infants s’hi han inscrit. La responsable del projecte, Cristina Yáñez, afirma que ´"es un projecte de transferència a la societat sense ànim de lucre". Es fa "des del voluntariat, la universitat posa les aules a disposició i els professors que hi participen ho fan de forma voluntària". El projecte, afegeix, "està dins la càtedra Unesco, igual que l'aula magna, la universitat dels infants o la lliga del debat universitari".

Es tracta, en definitiva, que els infants s’endinsin un cop per setmana en aquestes aules i aprenguin programació d’una manera lúdica. Un dels professors és l'Aleix Dorca i explica que els nens "utilitzen eines que coneixen molt bé, com els videojocs, resolen trencaclosques amb ordinador i així ensenyem les bases de la programació d'una manera que ells entenen molt bé".

Es porten cinc sessions i els resultats estan sent satisfactoris, segons els responsables i com demostren els testimonis dels més petits.

Ara les classes s’aturen fins després de Nadal però els alumnes ja estan desitjant tornar a les aules a resoldre nous reptes de programació.

Informa/imatge: Marta Fernández
Locució: Mayte Barrachina