- Dijous a les nou del matí és l´hora en la qual el cap de Govern ha convocat els sindicats per obrir una taula de treball per negociar aspectes de la llei de Funció Pública. El Govern ho confirmava a través d´un comunicat afegint que les modificacions es podrien fer a través d´esmenes del grup demòcrata, per no endarrerir excessivament el procés de tramitació del text. - Mor aquest dilluns un home per causes naturals a les pistes de Pal. Es tracta d´un ciutadà francès de 56 anys que hauria mort a causa d´un infart mentre esquiava amb la seva família. Segons el cos d´ordre, el succès s´hauria produït quan l´home estava baixant per una pista de dificultat baixa, la de Besurt 2. Tot i els esforços dels equips d´emergència, no han pogut reanimar a l´home. - El soldat de 24 anys mort a Síria el passat 10 de febrer, era resident espanyol. Militava a les forces kurdes lluitant contra l´Estat Islàmic i es va unir a la campanya turca per raons humanitàries. Samuel Prada León nascut a Ourense, vivia des de feia molts anys al Principat on va passar la seva etapa escolar, primer al Sagrada Família i posteriorment al Sant Ermengol. - El comú d´Andorra la Vella està disposat a entrar en el finançament de la construcció del recinte multifuncional. També a cedir-ne gratuïtament els terrenys. Segons Conxita Marsol, n´hi hauria tres de disponibles i amb possibilitats. La cònsol major de la capital ja ha transmès aquesta voluntat al Govern, que continua avaluant la viabilitat del projecte. - El comú de la Massana invertirà 1,7 milions d´euros en la millora de la xarxa d´aigües. Es preveu que les obres estiguin enllestides a començament d´estiu. Des de la majoria es destaca que la inversió destinada serà sufragada amb excedents de la tresoreria, per la qual cosa no caldrà recórrer a crèdits.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Un projecte universitari per apropar les noves tecnologies als més petits

  Noticies » Societat   26 de desembre, 2016
www.andorradifusio.ad

La Universitat d’Andorra ha posat en marxa aquest curs el projecte Pitavola, amb el qual es vol apropar les noves tecnologies als alumnes d’entre 10 i 12 anys. La iniciativa ha tingut una molt bona acollida, amb 38 alumnes de Sant Julià que faran classes fins al maig.

Els més petits també assisteixen a la universitat i ho fan en el marc del projecte Pitavola, que ha començat aquest curs com una prova pilot que ha estat tot un èxit ja que gairebé una quarantena d’infants s’hi han inscrit. La responsable del projecte, Cristina Yáñez, afirma que ´"es un projecte de transferència a la societat sense ànim de lucre". Es fa "des del voluntariat, la universitat posa les aules a disposició i els professors que hi participen ho fan de forma voluntària". El projecte, afegeix, "està dins la càtedra Unesco, igual que l'aula magna, la universitat dels infants o la lliga del debat universitari".

Es tracta, en definitiva, que els infants s’endinsin un cop per setmana en aquestes aules i aprenguin programació d’una manera lúdica. Un dels professors és l'Aleix Dorca i explica que els nens "utilitzen eines que coneixen molt bé, com els videojocs, resolen trencaclosques amb ordinador i així ensenyem les bases de la programació d'una manera que ells entenen molt bé".

Es porten cinc sessions i els resultats estan sent satisfactoris, segons els responsables i com demostren els testimonis dels més petits.

Ara les classes s’aturen fins després de Nadal però els alumnes ja estan desitjant tornar a les aules a resoldre nous reptes de programació.

Informa/imatge: Marta Fernández
Locució: Mayte Barrachina