- El Tribunal Constitucional anul·la els escorcolls al despatx professional i al domicili dels germans Cierco arran de la demanda per revelació de secret bancari de la família Pujol. El Constitucional conclou que es va vulnerar el seu dret a la intimitat per la poca concreció del registres. I que també es va vulnerar el dret a la defensa arran dels materials intervinguts. - El policia jutjat per maltractament a un detingut serà molt probablement expulsat del cos. La investigació ha confirmat les agressions, que constitueixen una falta molt greu segons la llei de la policia. L´agent feia poc que formava part del cos, ja que pertany a una de les últimes promocions. - SDP lamenta el mal camí que al seu parer està agafant la reforma de la Funció Pública. Els progressistes creuen que no és seriós que el Govern plantegi ara als sindicats fer canvis a la reforma. També lamenta que el síndic posi límits a l´hora de consultar la informació sobre les adjudicacions a l´empresa SPAI que el cap de Govern ha enviat al parlament. - El vicepresident del consell d´administració de Vall Banc, Cristoph Lieber, ha renunciat. L´entitat ho atribueix a motius personals. Lieber havia exercit com a conseller delegat des que JC Flowers va adquirir Vall Banc. L´octubre del 2017 es va fer una reestructuració de la cúpula i Lieber va decidir deixar de ser la cara visible per fer-se càrrec d´una gestora d´actius alemanya, també propietat de JC Flowers. - A Andorra hi ha 1.250 joves amb problemes d´addicció a les drogues o a l´alcohol. Són dades que dona la recent creada associació Fills d´Andorra, que fa una crida a les famílies que es troben en aquesta situació. Entre altres coses, reclamen al Govern que busqui solucions i que rebaixi l´edat penal a setze anys. A l´"Ara i aquí", les impulsores han explicat la seva història.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Un sol sentit descendent entre Bisbe Príncep Iglesias i la plaça de la Rotonda

  Noticies » Societat   13 d'agost, 2017
www.andorradifusio.ad

El projecte de remodelació de l'avinguda Meritxell preveu el manteniment dels dos sentits de circulació entre la casa comuna i Bisbe Príncep Iglesias. A partir d'aquest punt i fins a la plaça de la Rotonda es preveu una sola direcció en sentit descendent.

Després que la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, anunciés que la remodelació de l'avinguda Meritxell començarà l'abril vinent i que inclourà que la part alta de l'eix comercial sigui d'un sol sentit de circulació, el cap de l'àrea de Mobilitat, Jaume Bonell, ha avançat que el projecte preveu que l'avinguda mantingui els dos sentits entre la plaça Príncep Benlloch i el carrer Bisbe Príncep Iglesias. A més ha afegit que es preveu que l'avinguda tingui sentit descendent entre aquesta cruïlla i la plaça de la Rotonda, a partir de la qual es mantindrà el tram exclusivament per a vianants. 

Aquesta solució, segons Bonell, és més encertada que la que es va intentar l'abril del 2013, quan en aquella ocasió es va suprimir el carril en sentit baixada i els vehicles que provenien de la plaça Príncep Benlloch havien de fer la circumval·lació per l'aparcament del Trillà, una mesura que dificultava la circulació.

Informa: Agència ANA
Imatges: Lluís Calvo
Locució: Ivan Álvarez