- El Sant Julià de futbol sala afronta la primera jornada de lliga. Després d´un estiu agitat, amb la marxa del tècnic Jorge Dias, Moisés Gonçalves encapçala el nou projecte a tercera. L´objectiu és mantenir la categoria. - Les queixes dels veïns de l´Aldosa sobre la ubicació de la nova estació transformadora d´electricitat no han tingut efecte en Nord Andorrà, que la mantindrà al bosc de Bisset. L´empresa hi ha invertit 15 milions d´euros i diu que l´ha allunyat de la urbanització propera. Una solució que no satisfà els veïns. - El PS ja ha engegat la maquinària per preparar les properes eleccions generals. Pere López considera que la legislatura està esgotada. Ha tornat a parlar de la llei de competències i transferències. També ho han fet els cònsols d´Encamp i d´Escaldes, que lamenten la maniobra del comú de Sant Julià amb l´informe del constitucionalista. - Turisme estudia la creació d´un forfet de totes les estacions de 4 dies o més per seguir potenciant el mercat de la neu. És una de les estratègies que s´estudien per evitar que el trencament de Grandvalira tingui una afectació en el mercat. Un nou forfet no seria incompatible amb el de dia de les estacions. En tot cas, la promoció de l´oferta d´esquí a Andorra seguirà sent conjunta.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Uns 11.000 alumnes tornen aquest dilluns a l'escola

  Noticies » Societat   10 de setembre, 2017
www.andorradifusio.ad

Fi de les vacances, i tornada a l'escola. Aquest dilluns comença el nou curs i ho farà amb normalitat, segons ha assegurat el ministre d'Educació. La xifra d'alumnes es manté a primària i secundària i creixen els de batxillerat, que aquest any comença el Permsea (Pla Estratègic per a la Renovació i Millora del Sistema Educatiu Andorrà). Pel que fa a l'anglès, però, l'aplicació a les aules encara no arriba.

El curs escolar arrencarà amb un alumnat que es manté estable entorn dels 11.000 alumnes. Per les característiques de la piràmide poblacional, aquest any creixeran els estudiants de batxillerat i hi haurà més dificultats per omplir les classes de maternal. Una evolució que suposarà un increment del pressupost.

Un dels reptes del sistema educatiu andorrà és l´ampliació dels estudis en anglès. El ministeri ha decidit ampliar la formació dels professors i pagar-les íntegrament. No hi ha un calendari, però, perquè l'anglès sigui llengua vehicular a les escoles.

La principal novetat d'aquest curs arribarà amb la introducció del Permsea al batxillerat, que suposarà un canvi important per als estudiants. Aquest moment culmina el procés d'educació dels últims anys, que ha tingut com a objectiu que els alumnes arribin més preparats a la universitat.

Informa: Laia Ferré Marot/Ana Alamán
Imatges: Vicente Bellot