- La manca d´habitatge de lloguer no es pot resoldre per decret. Així ho afirma el ministre d´Afers Socials, que rebutja la proposta sindical de limitar a sis-cents euros el preu del lloguer. Xavier Espot assegura que són mesures per a les quals el Govern no té competències. - El grup Cirsa, un dels grups que vol construir el casino al clot d´Emprivat, ha encarregat al despatx de Norman Foster un projecte immobiliari en aquesta zona. La voluntat és que que inclogui habitatges de luxe, un hotel de cinc estrelles i un centre comercial amb marques Premium. - L´equip Menairons, de l´Escola Andorrana de batxillerat, s´ha proclamat campió de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat i representarà la Universitat d´Andorra a la fase final que es farà a l´abri a Elx. Competiran contra els altres finalistes de les universitats de la Xarxa Vives que tenen el català com a llengua pròpia. - L´església de Sant Pere Màrtir d´Escaldes Engordany ha acollit aquest dissabte la missa funerària en record a Samuel Prada León. Familiars i amics han volgut acomiadar-se del jove resident al Principat de 24 anys, que va perdre la vida a Síria en un combat contra d´Estat Islàmic. La missa s´ha celebrat sense el cos del difunt, que continua a Síria pendent que les milícies kurdes el puguin repatriar. - El FC Andorra ha guanyat aquest dissabte amb claredat al cuer de la lliga, el Valls, per 3 gols a 0. Tot i les nombroses baixes, els de Candi Viladrich han dominat gran part del partit. El resultat permet als andorrans situar-se amb 39 punts. Un pas més cap a la salvació i, fins i tot, mirar cotes més altes.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Uns 11.000 alumnes tornen aquest dilluns a l'escola

  Noticies » Societat   10 de setembre, 2017
www.andorradifusio.ad

Fi de les vacances, i tornada a l'escola. Aquest dilluns comença el nou curs i ho farà amb normalitat, segons ha assegurat el ministre d'Educació. La xifra d'alumnes es manté a primària i secundària i creixen els de batxillerat, que aquest any comença el Permsea (Pla Estratègic per a la Renovació i Millora del Sistema Educatiu Andorrà). Pel que fa a l'anglès, però, l'aplicació a les aules encara no arriba.

El curs escolar arrencarà amb un alumnat que es manté estable entorn dels 11.000 alumnes. Per les característiques de la piràmide poblacional, aquest any creixeran els estudiants de batxillerat i hi haurà més dificultats per omplir les classes de maternal. Una evolució que suposarà un increment del pressupost.

Un dels reptes del sistema educatiu andorrà és l´ampliació dels estudis en anglès. El ministeri ha decidit ampliar la formació dels professors i pagar-les íntegrament. No hi ha un calendari, però, perquè l'anglès sigui llengua vehicular a les escoles.

La principal novetat d'aquest curs arribarà amb la introducció del Permsea al batxillerat, que suposarà un canvi important per als estudiants. Aquest moment culmina el procés d'educació dels últims anys, que ha tingut com a objectiu que els alumnes arribin més preparats a la universitat.

Informa: Laia Ferré Marot/Ana Alamán
Imatges: Vicente Bellot