- Dijous a les nou del matí és l´hora en la qual el cap de Govern ha convocat els sindicats per obrir una taula de treball per negociar aspectes de la llei de Funció Pública. El Govern ho confirmava a través d´un comunicat afegint que les modificacions es podrien fer a través d´esmenes del grup demòcrata, per no endarrerir excessivament el procés de tramitació del text. - Mor aquest dilluns un home per causes naturals a les pistes de Pal. Es tracta d´un ciutadà francès de 56 anys que hauria mort a causa d´un infart mentre esquiava amb la seva família. Segons el cos d´ordre, el succès s´hauria produït quan l´home estava baixant per una pista de dificultat baixa, la de Besurt 2. Tot i els esforços dels equips d´emergència, no han pogut reanimar a l´home. - El soldat de 24 anys mort a Síria el passat 10 de febrer, era resident espanyol. Militava a les forces kurdes lluitant contra l´Estat Islàmic i es va unir a la campanya turca per raons humanitàries. Samuel Prada León nascut a Ourense, vivia des de feia molts anys al Principat on va passar la seva etapa escolar, primer al Sagrada Família i posteriorment al Sant Ermengol. - El comú d´Andorra la Vella està disposat a entrar en el finançament de la construcció del recinte multifuncional. També a cedir-ne gratuïtament els terrenys. Segons Conxita Marsol, n´hi hauria tres de disponibles i amb possibilitats. La cònsol major de la capital ja ha transmès aquesta voluntat al Govern, que continua avaluant la viabilitat del projecte. - El comú de la Massana invertirà 1,7 milions d´euros en la millora de la xarxa d´aigües. Es preveu que les obres estiguin enllestides a començament d´estiu. Des de la majoria es destaca que la inversió destinada serà sufragada amb excedents de la tresoreria, per la qual cosa no caldrà recórrer a crèdits.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Urgències reconeix que hi ha hagut esperes de fins a sis hores en casos lleus per la manca de personal

  Noticies » Societat   18 de gener, 2018
www.andorradifusio.ad

La direcció del SAAS reconeix que les llistes d´espera a Urgències han arribat a les sis hores en casos de baixa intensitat per les mancances de personal. Des de fa temps saben que calen 10 metges més, i asseguren que hi ha nou contractacions pendents des del setembre que no s´han pogut incorporar per una qüestió burocràtica. Esperen que el grup de treball també col·labori aviat en millores i analitzi les crítiques al cap del servei.

El Servei Andorrà d'Atenció Sanitària ha reconegut aquest dijous mancances en el servei d´Urgències després que el personal hagi fet públiques les seves queixes. Reconeix que només hi ha 18 metges, quan en farien falta 28, i que això ha ressentit el servei pel que fa a l'espera, tot i que ha assegurat que no ha afectat la qualitat. "Tots ells tenen un grau de responsabilitat professional molt alt. El que pot haver passat són esperes més llargues que les que estem acostumats a Andorra, però no més llargues que el que tenim al nostre entorn, al contrari", insisteix. També ha reconegut que "l'últim mes hem arribat a algun pic d'alguna espera d'entre 4 i 6 hores, això ha passat".

Tot i això, Benazet ha afegit que també hi ha hagut critiques i problemes amb el cap del servei, el doctor Gómez, però ho ha atribuït, en part, a la situació d´estrès viscuda al servei. El grup de treball creat, del qual en forma part el mateix Benazet amb quatre metges i quatre infermers, ha d´analitzar, entre altres, les mancances en la gestió del personal per trobar solucions. "El doctor Gómez ha sigut un gran cap de servei, és un dels que ha dissenyat aquest servei i té un gran coneixement"; tot i això creu que "es pot haver endarrerit". "És un tema que hem de tractar amb molt rigor i dins del grup transversal. Ho analitzarem tot", conclou.

Benazet ha assegurat que la direcció és conscient des de fa temps de la manca de personal i que per això des del setembre ja estan previstes nou noves incorporacions. El problema ha estat la tramitació a Immigració i per això s´està treballant amb el ministeri correponent. Des del SAAS consideren que ha de ser més fàcil incorporar facultatius.

Coneixedors de les mancances, des del SAAS ja s´han dut a terme mesures com el reconeixement dels metges d´urgències com a especialistes, que també comportarà una millora en la seva remuneració. També s´han reduït les guàrdies de 48 a 24 i 12 hores per afavorir la conciliació familiar.

Informa: Laia Ferré Marot
Imatges: Enric Fernández