- La comissió legislativa de Sanitat ha tancat la llei de drets i deures dels pacients i de la història clínica compartida, pedra angular de la reforma sanitària. La llei es podria votar el 5 d´octubre o el dia 20 a molt estirar, segons han indicat fonts parlamentàries. El text estableix que sigui el metge referent qui introdueixi a l´historial del pacient els actes mèdics fets a l´estranger. - La sisena edició del Festival Ull-Nu comptarà amb una nova categoria, la del llargmetratge. Serà el primer cop que el festival tindrà l´oportunitat de tenir aquest format, que premiarà la millor òpera prima per a menors de 35 anys amb un premi de 1.500 euros. La recepció de propostes s´ acaba el 17 de desembre. - El 12 d´octubre s´estrena a Sant Julià de Lòria una coproducció de l´ENA i l´Animal. Una obra escrita i feta al país que compta amb actors andorrans d´excepció com Oriol Guillem o Pere Tomàs i catalans com Sílvia Forns i Josep Sobrevals. Un aniversari és l´excusa per veure com els membres d´una família viuen de manera diferent el viscut i el pas del temps. - El Centre de recuperació de fauna salvatge ha alliberat dues cries de cabirol. Els animals han passat prop de tres mesos al centre, on han estat alimentats després que els recuperés un ramader. Un cop superat el període d´alletament, ja estan preparats per tornar al medi natural i han estat alliberats. - La tendència positiva en el turisme d´aquest estiu s´ha confirmat a l´agost quan s´ha superat el milió de visitants. El que més ha augmentat són els turistes, és a dir, els que pernocten, que han crescut un 10%. La majoria prové dels dos estats veïns, tot i que també han augmentat els d´altres nacionalitats.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe
Ara i Aquí

L’Ara i Aquí engega la setzena temporada als matins de RNA renovant el compromís d’oferir ràdio de proximitat i amb vocació i convicció de servei públic. Compromís que es plasma en la voluntat de compartir quatre hores diàries al servei de l’oient amb informació, opinió, entreteniment, seccions, actualitat, convidats, col·laboradors, etc. Fidels al nom del programa, estarem pendents a tots el que passa “Ara”, en el nostre entorn temporal, i “Aquí”, situant Andorra com a eix central d’interès. Arrencarem al punt de les 8h amb un tram dedicat a la informació i els serveis, fins a les 9,30h, quan ens prendrem “El Cafè de l’Ara i Aquí”, l’espai amb entrevistes i tertúlies amb protagonistes d’actualitat. I després, un munt de possibilitats amb experts en temes de caire molt divers, fins el punt del migdia.

Pàgina de Facebook       Perfil de Twitter      E-mail: araiaqui@rtva.ad     Telf: (+376) 873 777

Un equip, al vostre servei, Ara i Aquí...

Direcció i presentació: Àlex Lliteras    Producció: Viviana Besolí    Control de so: David Carmona   Redacció: Òscar Royo i Xavier Albert


 • El burquini: una qüestió de drets humans?

  Ramon Tena proposa a l'espai Dialogant un tema molt interessant: el burquini, una qüestió de drets humans?

 • Abstenció, drets humans i ciutadania democràtica

  La secció Dialogant, amb el Ramon Tena. Avui ens parla de l'abstenció a les eleccions, de drets humans i d'una formació en ciutadania democràtica que es farà el mes de gener.

 • Taller de ciutadania democràtica i curs sobre assertivitat

  Acabem el programa amb el Ramon Tena i el seu espai Dialogant. Avui hem parlat del futur talle, el gener vinent, amb el Fòrum Nacional de la Joventut d'Andorra, sobre ciutadania democràtica, i d'un curs el 5 de desembre a la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d'Andorra, sobre saber dir no de forma positiva.

 • Ramon Tena coordinarà el 'Youth Peace Camp' 2017 a Estrasburg

  Al darrer espai d'avui, el 'Dialogant', el Ramon Tena ha explicat la tasca que farà com a coordinador al 'Youth Peace Camp', del Council of Europe, que es farà a Estrasburg a finals d'abril i principi de maig.

 • Un camí obert amb la mediació

  Fins a les 12h, hem compartit secció 'Dialogant' amb el Ramon Tena, que ha parlat de la conveniència d'utilitzar la mediació en temes com el de les clàusules terra, després de la darrera sentència del Tribunal europeu sobre el tema.

 • Retrocés en drets humans i augment del discurs de l'odi

  El Ramon Tena, a la secció 'Dialogant', ha valorat l'informe anual d'Amnistia Internacional, que indicava un retrocés en drets humans i un augment de l'anomenat discurs de l'odi.

 • Facilitant la participació dels joves al Congrés de Poders Locals i Regionals

  Al 'Dialogant' hem entrat en contacte telefònic amb el Ramon Tena, que ens ha explicat la seva funció a Estrasburg, al Congrés de Poders Locals i Regionals, i la feina realitzada a Budapest, en el marc de la Federació europea d'associacions nacionals que treballen per als joves que no tenen llar.

 • Eines per al diàleg i la solució de conflictes

  Hem parlat amb el Ramon Tena, que es troba a Estrasburg, ja que està actuant com a formador i coordinador del Youth Peace Camp, entre el 30 d'abril i el 7 de maig, amb joves de regiojns europees en conflicte, per establir ponts de diàleg i donar-los eines de solució de conflictes.

 • Tallers molt ben aprofitats

  Hem acabat amb la secció 'Dialogant' i el Ramon Tena, que avui ha participat des de Budapest, la capital hongaresa, i ens ha explicat les darreres formacions que ha impartit en l'àmbit dels drets humans i de la gestió positiva dels conflictes.

 • Igualtat i no discriminació

  El Ramon Tena ens ha parlat de les conclusions del 'Llibre blanc de la igualtat', que es va presentar la setmana passada. Hi ha volgut fer esment, sobretot, per demanar-se si les empreses discriminen o no.

Facebook

Twitter