- La comissió legislativa de Sanitat ha tancat la llei de drets i deures dels pacients i de la història clínica compartida, pedra angular de la reforma sanitària. La llei es podria votar el 5 d´octubre o el dia 20 a molt estirar, segons han indicat fonts parlamentàries. El text estableix que sigui el metge referent qui introdueixi a l´historial del pacient els actes mèdics fets a l´estranger. - La sisena edició del Festival Ull-Nu comptarà amb una nova categoria, la del llargmetratge. Serà el primer cop que el festival tindrà l´oportunitat de tenir aquest format, que premiarà la millor òpera prima per a menors de 35 anys amb un premi de 1.500 euros. La recepció de propostes s´ acaba el 17 de desembre. - El 12 d´octubre s´estrena a Sant Julià de Lòria una coproducció de l´ENA i l´Animal. Una obra escrita i feta al país que compta amb actors andorrans d´excepció com Oriol Guillem o Pere Tomàs i catalans com Sílvia Forns i Josep Sobrevals. Un aniversari és l´excusa per veure com els membres d´una família viuen de manera diferent el viscut i el pas del temps. - El Centre de recuperació de fauna salvatge ha alliberat dues cries de cabirol. Els animals han passat prop de tres mesos al centre, on han estat alimentats després que els recuperés un ramader. Un cop superat el període d´alletament, ja estan preparats per tornar al medi natural i han estat alliberats. - La tendència positiva en el turisme d´aquest estiu s´ha confirmat a l´agost quan s´ha superat el milió de visitants. El que més ha augmentat són els turistes, és a dir, els que pernocten, que han crescut un 10%. La majoria prové dels dos estats veïns, tot i que també han augmentat els d´altres nacionalitats.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe
Ara i Aquí

L’Ara i Aquí engega la setzena temporada als matins de RNA renovant el compromís d’oferir ràdio de proximitat i amb vocació i convicció de servei públic. Compromís que es plasma en la voluntat de compartir quatre hores diàries al servei de l’oient amb informació, opinió, entreteniment, seccions, actualitat, convidats, col·laboradors, etc. Fidels al nom del programa, estarem pendents a tots el que passa “Ara”, en el nostre entorn temporal, i “Aquí”, situant Andorra com a eix central d’interès. Arrencarem al punt de les 8h amb un tram dedicat a la informació i els serveis, fins a les 9,30h, quan ens prendrem “El Cafè de l’Ara i Aquí”, l’espai amb entrevistes i tertúlies amb protagonistes d’actualitat. I després, un munt de possibilitats amb experts en temes de caire molt divers, fins el punt del migdia.

Pàgina de Facebook       Perfil de Twitter      E-mail: araiaqui@rtva.ad     Telf: (+376) 873 777

Un equip, al vostre servei, Ara i Aquí...

Direcció i presentació: Àlex Lliteras    Producció: Viviana Besolí    Control de so: David Carmona   Redacció: Òscar Royo i Xavier Albert


 • Avui estrenem secció: "Contravolant". Per una conducció més segura

  Estrena de la secció de l'Ara i Aquí que parlarà de seguretat al volant. Es diu "Contravolant" i la fem, un cop al me apròximadament, amb l'ajut del Marcel Besolí, instructor de conducció i pilot de ral·lis.

 • L'ordre de conducció

  Marcel Besolí ens porta avui a la seva secció Contravolant el tema de l'ordre de conducció. Abans d'entrar en matèria, ens explica la frustrant experiència al Ral·li RACC del mundial, on una errada, suposadament en el sistema elèctric, va impedir que pugués participar a la segona etapa.

 • La tècnica del contravolant

  El Marcel Besolí, a la secció sobre conducció segura, ens explica avui les claus de la tècnica del contravolant. Què hem de fer si el cotxe entra en sobreviratge i derrapa?

 • Tipus de pneumàtics i sistemes de control als cotxes

  Coneixeu tots els tipus de rodes que existeixen i els sistemes de control dels nostres vehicles? El Marcel Besolí ens ho ha explicat a la secció 'Contravolant'

 • Les frenades i consells de conducció sobre neu

  Nova lliçó de conducció segura amb l'instructor Marcel Besolí. Avui parlem de les frenades i de consells per circular sobre neu.

 • La importància de les rodes

  Un nou capítol avui del 'Contravolant', la secció de conducció segura del Marcel Besoli. Destaca avui el nostre col·laborador la importància de portar en aquestes dates pneumàtics d'hivern, i dona consells de conducció sobre neu.

 • L'atracció de la tracció

  A l'espai 'Contravolant' el Marcel Besolí ha parlat avui dels tipus de tracció d'un cotxe i de la seva influència en la conducció. 

 • Conduir amb seguretat, però també de forma eficient

  El Marcel Besolí ens ha fet avui un espai 'Contravolant' molt interessant donant consells per desenvolupar una conducció de forma eficient, amb menys consum de carburant i, per tant, amb menys emissió de gasos.

 • Respecte a la llei i a les persones

  A l'espai 'Contravolant', el Marcel Besolí ens ha parlat de la convivència de cotxes i bicicletes a la carretera. Un tema que ens va suggerir el Joan Carles Arpin, via Twitter, després de la gran quantitat d'accidents que hi ha hagut darrerament. El compliment del codi de la circulació i el respecte a les persones, per tots bandes, és la clau de volta.

 • La cura del vehícle després de les vacances

  El Marcel Besolí ha explicat al 'Contravolant' aquelles mesures que hauriem de tenir en compte per tenir el nostre cotxe en perfecte estat després de les vacances, on molta gent ha fet una gran quilometrada.

Facebook

Twitter