- Dijous a les nou del matí és l´hora en la qual el cap de Govern ha convocat els sindicats per obrir una taula de treball per negociar aspectes de la llei de Funció Pública. El Govern ho confirmava a través d´un comunicat afegint que les modificacions es podrien fer a través d´esmenes del grup demòcrata, per no endarrerir excessivament el procés de tramitació del text. - Mor aquest dilluns un home per causes naturals a les pistes de Pal. Es tracta d´un ciutadà francès de 56 anys que hauria mort a causa d´un infart mentre esquiava amb la seva família. Segons el cos d´ordre, el succès s´hauria produït quan l´home estava baixant per una pista de dificultat baixa, la de Besurt 2. Tot i els esforços dels equips d´emergència, no han pogut reanimar a l´home. - El soldat de 24 anys mort a Síria el passat 10 de febrer, era resident espanyol. Militava a les forces kurdes lluitant contra l´Estat Islàmic i es va unir a la campanya turca per raons humanitàries. Samuel Prada León nascut a Ourense, vivia des de feia molts anys al Principat on va passar la seva etapa escolar, primer al Sagrada Família i posteriorment al Sant Ermengol. - El comú d´Andorra la Vella està disposat a entrar en el finançament de la construcció del recinte multifuncional. També a cedir-ne gratuïtament els terrenys. Segons Conxita Marsol, n´hi hauria tres de disponibles i amb possibilitats. La cònsol major de la capital ja ha transmès aquesta voluntat al Govern, que continua avaluant la viabilitat del projecte. - El comú de la Massana invertirà 1,7 milions d´euros en la millora de la xarxa d´aigües. Es preveu que les obres estiguin enllestides a començament d´estiu. Des de la majoria es destaca que la inversió destinada serà sufragada amb excedents de la tresoreria, per la qual cosa no caldrà recórrer a crèdits.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe
Ara i Aquí

L’Ara i Aquí engega la setzena temporada als matins de RNA renovant el compromís d’oferir ràdio de proximitat i amb vocació i convicció de servei públic. Compromís que es plasma en la voluntat de compartir quatre hores diàries al servei de l’oient amb informació, opinió, entreteniment, seccions, actualitat, convidats, col·laboradors, etc. Fidels al nom del programa, estarem pendents a tots el que passa “Ara”, en el nostre entorn temporal, i “Aquí”, situant Andorra com a eix central d’interès. Arrencarem al punt de les 8h amb un tram dedicat a la informació i els serveis, fins a les 9,30h, quan ens prendrem “El Cafè de l’Ara i Aquí”, l’espai amb entrevistes i tertúlies amb protagonistes d’actualitat. I després, un munt de possibilitats amb experts en temes de caire molt divers, fins el punt del migdia.

Pàgina de Facebook       Perfil de Twitter      E-mail: araiaqui@rtva.ad     Telf: (+376) 873 777

Un equip, al vostre servei, Ara i Aquí...

Direcció i presentació: Àlex Lliteras    Producció: Viviana Besolí    Control de so: David Carmona   Redacció: Òscar Royo i Xavier Albert


 • El balanç de blancs

  Hem tancat el programa amb la secció del 'Llenguatge de la llum', amb el Pep Aguareles, cap de servei de l'Escola d'art del comú d'Andorra la Vella. Avui ens ha explicat que és el balanç de blancs.

 • "Un octàleg" sobre fotografia que haurien de seguir els que ara n'aprenen

  A l'espai del 'Llenguatge de la llum', el Pep Aguareles, cap de servei de l'Escola d'art del comú d'Andorra la Velle, ens ha comentat un "octàleg" molt interessant per aquells amants de la fotografia, molt especialment els que estiguin aprenent.

 • Avui, més que mai, el 'Llenguatge de la llum'

  Abans del final del programa, el Pep Aguareles ens ha explicat a la secció el 'Llenguatge de la llum' com es fa la compensació d'exposició, quan s'utilitzen màquines de fotografiar automàtiques i semiautomàtiques. Més que mai, avui, temàtica vinculada al títol de la secció.

 • Saber, saber fer i saber... estar

  En els darrers minuts, el Pep Aguareles ha obert el 'Llenguatge de la llum', la secció sobre arts visuals, amb reflexions sobre el "saber estar", quan un té una càmera a les mans.

 • La construcció d'un projecte

  El Pep Aguareles ha explicat el procés de contrucció d'un projecte fotogràfic, a partir de dues experiències pròpies: la dels músics d'Andorra, i una molt més recent, sobre la Romeria del Rocío.

 • Les fotos de la tardor

  Primer espai del Llenguatge de la llum, amb el Pep Aguareles. Avui ens ha parlat de les fotografies i la tardor.

 • La tècnica del nu fotogràfic

  Com s'afronta la primera sessió fotogràfica de nu? El Pep Aguareles ens ho explica i dona detalls de la tercera edició de la Marató Fotogràfica de l'Andorra Shopping Festival, que se elebrarà el 4 de novembre.

 • L'element distintiu

  El Pep Aguareles ha parlat avui de l'elecció dels motius per fotografiar. Un dels aspectes que més significa l'element que diferencia a cada fotògraf.

 • I per què faig aquesta foto així, i no d'una altra manera?

  El Pep Aguareles, a la secció del 'Llenguatge de la llum', ens ha explicat avui l'anomenat procés compositiu bàsic: identificar el tema,  escollir el punt de vista, enquadrar de forma adient i ressaltar el tema.

 • Posant tota l'ànima en cada imatge

  El Pep Aguareles ha dedicat el seu espai del 'Llenguatge de la llum' a les principals caractarístiques de la fotografia intimista i a alguns dels seus millors seguidors.

Facebook

Twitter