- La comissió legislativa de Sanitat ha tancat la llei de drets i deures dels pacients i de la història clínica compartida, pedra angular de la reforma sanitària. La llei es podria votar el 5 d´octubre o el dia 20 a molt estirar, segons han indicat fonts parlamentàries. El text estableix que sigui el metge referent qui introdueixi a l´historial del pacient els actes mèdics fets a l´estranger. - La sisena edició del Festival Ull-Nu comptarà amb una nova categoria, la del llargmetratge. Serà el primer cop que el festival tindrà l´oportunitat de tenir aquest format, que premiarà la millor òpera prima per a menors de 35 anys amb un premi de 1.500 euros. La recepció de propostes s´ acaba el 17 de desembre. - El 12 d´octubre s´estrena a Sant Julià de Lòria una coproducció de l´ENA i l´Animal. Una obra escrita i feta al país que compta amb actors andorrans d´excepció com Oriol Guillem o Pere Tomàs i catalans com Sílvia Forns i Josep Sobrevals. Un aniversari és l´excusa per veure com els membres d´una família viuen de manera diferent el viscut i el pas del temps. - El Centre de recuperació de fauna salvatge ha alliberat dues cries de cabirol. Els animals han passat prop de tres mesos al centre, on han estat alimentats després que els recuperés un ramader. Un cop superat el període d´alletament, ja estan preparats per tornar al medi natural i han estat alliberats. - La tendència positiva en el turisme d´aquest estiu s´ha confirmat a l´agost quan s´ha superat el milió de visitants. El que més ha augmentat són els turistes, és a dir, els que pernocten, que han crescut un 10%. La majoria prové dels dos estats veïns, tot i que també han augmentat els d´altres nacionalitats.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe
Ara i Aquí

L’Ara i Aquí engega la setzena temporada als matins de RNA renovant el compromís d’oferir ràdio de proximitat i amb vocació i convicció de servei públic. Compromís que es plasma en la voluntat de compartir quatre hores diàries al servei de l’oient amb informació, opinió, entreteniment, seccions, actualitat, convidats, col·laboradors, etc. Fidels al nom del programa, estarem pendents a tots el que passa “Ara”, en el nostre entorn temporal, i “Aquí”, situant Andorra com a eix central d’interès. Arrencarem al punt de les 8h amb un tram dedicat a la informació i els serveis, fins a les 9,30h, quan ens prendrem “El Cafè de l’Ara i Aquí”, l’espai amb entrevistes i tertúlies amb protagonistes d’actualitat. I després, un munt de possibilitats amb experts en temes de caire molt divers, fins el punt del migdia.

Pàgina de Facebook       Perfil de Twitter      E-mail: araiaqui@rtva.ad     Telf: (+376) 873 777

Un equip, al vostre servei, Ara i Aquí...

Direcció i presentació: Àlex Lliteras    Producció: Viviana Besolí    Control de so: David Carmona   Redacció: Òscar Royo i Xavier Albert


 • El repte de plasmar la nuesa del cos humà

  Al Llenguatge de la llum, el Pep Aguareles, fotògraf i cap de servei de l'Escola d'art del comú d'Andorra la Vella, ens ha parlat avui de la fotografia del nu.

 • Segona edició de l'Andorra Shopping Foto

  El Pep Aguareles, cap de servei de l'Escola d'Art del comú d'Andorra la Vella, ens ha donat detalls de la segona edició de l'Andorra Shopping Foto, la maratò fotogràfica que se celebrarà el 30 d'octubre, amb motiu de l'Andorra Shopping Festival.

 • Més participació i qualitat a la segona marató de fotografia de l'Andorra Shopping

  El cap de servei de l'Escola d'Art del comú d'Andorra la Vella, fotògraf i professor de fotografia Pep Aguareles ens parla de l'èxit de la segona marató de fofografia de l'Andorra Shopping Festival, que ha superat la participació i la qualitat.

 • Les curiositats de la fotografia

  A la darrera hora, el Pep Aguareles, ha explicat curiositats del món de la fotografia a la secció del 'Llenguatge de la llum'.

 • El balanç de blancs

  Hem tancat el programa amb la secció del 'Llenguatge de la llum', amb el Pep Aguareles, cap de servei de l'Escola d'art del comú d'Andorra la Vella. Avui ens ha explicat que és el balanç de blancs.

 • "Un octàleg" sobre fotografia que haurien de seguir els que ara n'aprenen

  A l'espai del 'Llenguatge de la llum', el Pep Aguareles, cap de servei de l'Escola d'art del comú d'Andorra la Velle, ens ha comentat un "octàleg" molt interessant per aquells amants de la fotografia, molt especialment els que estiguin aprenent.

 • Avui, més que mai, el 'Llenguatge de la llum'

  Abans del final del programa, el Pep Aguareles ens ha explicat a la secció el 'Llenguatge de la llum' com es fa la compensació d'exposició, quan s'utilitzen màquines de fotografiar automàtiques i semiautomàtiques. Més que mai, avui, temàtica vinculada al títol de la secció.

 • Saber, saber fer i saber... estar

  En els darrers minuts, el Pep Aguareles ha obert el 'Llenguatge de la llum', la secció sobre arts visuals, amb reflexions sobre el "saber estar", quan un té una càmera a les mans.

 • La construcció d'un projecte

  El Pep Aguareles ha explicat el procés de contrucció d'un projecte fotogràfic, a partir de dues experiències pròpies: la dels músics d'Andorra, i una molt més recent, sobre la Romeria del Rocío.

 • Les fotos de la tardor

  Primer espai del Llenguatge de la llum, amb el Pep Aguareles. Avui ens ha parlat de les fotografies i la tardor.

Facebook

Twitter