- La comissió legislativa de Sanitat ha tancat la llei de drets i deures dels pacients i de la història clínica compartida, pedra angular de la reforma sanitària. La llei es podria votar el 5 d´octubre o el dia 20 a molt estirar, segons han indicat fonts parlamentàries. El text estableix que sigui el metge referent qui introdueixi a l´historial del pacient els actes mèdics fets a l´estranger. - La sisena edició del Festival Ull-Nu comptarà amb una nova categoria, la del llargmetratge. Serà el primer cop que el festival tindrà l´oportunitat de tenir aquest format, que premiarà la millor òpera prima per a menors de 35 anys amb un premi de 1.500 euros. La recepció de propostes s´ acaba el 17 de desembre. - El 12 d´octubre s´estrena a Sant Julià de Lòria una coproducció de l´ENA i l´Animal. Una obra escrita i feta al país que compta amb actors andorrans d´excepció com Oriol Guillem o Pere Tomàs i catalans com Sílvia Forns i Josep Sobrevals. Un aniversari és l´excusa per veure com els membres d´una família viuen de manera diferent el viscut i el pas del temps. - El Centre de recuperació de fauna salvatge ha alliberat dues cries de cabirol. Els animals han passat prop de tres mesos al centre, on han estat alimentats després que els recuperés un ramader. Un cop superat el període d´alletament, ja estan preparats per tornar al medi natural i han estat alliberats. - La tendència positiva en el turisme d´aquest estiu s´ha confirmat a l´agost quan s´ha superat el milió de visitants. El que més ha augmentat són els turistes, és a dir, els que pernocten, que han crescut un 10%. La majoria prové dels dos estats veïns, tot i que també han augmentat els d´altres nacionalitats.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe
Ara i Aquí

L’Ara i Aquí engega la setzena temporada als matins de RNA renovant el compromís d’oferir ràdio de proximitat i amb vocació i convicció de servei públic. Compromís que es plasma en la voluntat de compartir quatre hores diàries al servei de l’oient amb informació, opinió, entreteniment, seccions, actualitat, convidats, col·laboradors, etc. Fidels al nom del programa, estarem pendents a tots el que passa “Ara”, en el nostre entorn temporal, i “Aquí”, situant Andorra com a eix central d’interès. Arrencarem al punt de les 8h amb un tram dedicat a la informació i els serveis, fins a les 9,30h, quan ens prendrem “El Cafè de l’Ara i Aquí”, l’espai amb entrevistes i tertúlies amb protagonistes d’actualitat. I després, un munt de possibilitats amb experts en temes de caire molt divers, fins el punt del migdia.

Pàgina de Facebook       Perfil de Twitter      E-mail: araiaqui@rtva.ad     Telf: (+376) 873 777

Un equip, al vostre servei, Ara i Aquí...

Direcció i presentació: Àlex Lliteras    Producció: Viviana Besolí    Control de so: David Carmona   Redacció: Òscar Royo i Xavier Albert


 • El nostre entorn, amb Anna Viaplana

  Dilluns, 4 de maig. L'Anna Viaplana dedica l'espai de El nostre entorn a la jornada de neteja del medi ambient que convoca el col·lectiu Fem net per dissabte vinent, en el marc del Clean-up day Europe. Ens dóna detalls German Torres, de Fem Net.

 • El nostre entorn, amb Anna Viaplana

  Dilluns, 8 de juny. El nostre entorn, amb l'Anna Viaplana, que ens parla avui de la voluntat de la Generalitat de Catalunya d'introduir un altre ós alfa al Pirineu el 2016. Entrevistem el coordinador del seguiment de l'ós a Catalunya, Santiago Palazón

 • El nostre entorn, amb Anna Viaplana

  Dilluns, 22 de juny. Darrer espai El nostre entorn de la temporada, amb l'Anna Viaplana. Entrevistem Jennifer Berengueras, coordinadora de la coalició SOSdelfines, un ens que agrupa entitats de diferents països creada per exposar els problemes dels dofins i orques en captivitat. 

 • El cultiu de la neu i la seva gent

  A la secció El nostre entorn, amb l'Anna Viaplana, parlem avui sobre la neu de cultiu. Com es produeix? Quina és la seva composició? Porta algún additiu? Ens ajuda l'Òscar Juàrez, cap de canons de Grandvalira Ensisa.

 • El nostre entorn

   Cita amb l'Anna Viaplana i l'espai El nostre entorn. Establim contacte amb Joan Colldeforns, propietari d'una botiga de productes biològics i de km zero del Pirineu, Mónglocal. 

 • Jordi Llovera, premiat a la Cimera mundial del canvi climàtic, COP21

  A l'espai El nostre entorn, l'Anna Viaplana ha convidat avui el director de projectes energètics d'Enginesa, Jordi Llovera, pocs dies després de rebre el primer premi d'eficiència energètica, en la categoria de reformes, a les Cimera pel Canvi Climàtic de París, el COP21

 • Premi per a Grandvalira-Ensisa al Concurs d'Iniciatives ambientals

  A l'espai de El nostre entorn, amb l'Anna Viaplana, hem entrevistat Sebastià Plaza, responsable de màquines d'Ensisa. En la categoria empresaris del Concurs d'Iniciatives ambientals, va ser guanyadora la iniciativa titulada «Projecte de revegetació amb llavor autòctona en pistes d’esquí», presentada per Grandvalira-Ensisa, consistent en l’ús de llavors locals per a la recuperació de la coberta de vegetació d’un talús després d’unes obres. El jurat va valorar molt positivament l’alt grau de respecte i sensibilitat per l’entorn i la biodiversitat del projecte constructiu.

 • El desig de convertir Andorra en un país millor

  A l'espai El nostre entorn, de l'Anna Viaplana, hem parlat dels projectes de la societat Bomosa. Ens ha acompanyat la seva CEO,Gemma Riu, que ens ha donat detall dels programes que desenvolupen, bona part d'ells vinculats a temes mediambientals i de sostenibilitat.

 • Donar vida a la mort

  A l'espai El nostre entorn, amb l'Anna Viaplana, hem parlat amb Gerard Moliné, un dels responsables de l'empresa UrnaBios: Afincada a La Seu d'Urgell, propietat dels germans Moliné, s'ha convertit en la primera firma de disseny industrial del món a construir una incubadora on dipositar les cendres del difunts i transformar-les en un arbre. 

 • Entrevista al síndic d'Aran sobre el projecte de reintroducció del linx nòrdic

  A l'espai El nostre entorn, l'Anna Viaplana ens parla de la possibilitat de reintroducció del linx nòrdic a la Val d'Aran. Entrevistem el síndic del Conselh Generau d'Aran, Carles Barrera, que ens ha explicat el punt en que es troba el projecte.

Facebook

Twitter