Ara i Aquí

Comparteix:

Ara i Aquí: La caixa de música

L’Ara i Aquí engega la dinovena temporada als matins de RNA renovant el compromís d’oferir ràdio de proximitat i amb vocació i convicció de servei públic. Compromís que es plasma en la voluntat de compartir des d'aquesta nova temporada 6 hores diàries al servei de l’oient amb informació, opinió, entreteniment, seccions, actualitat, convidats i col·laboradors. Fidels al nom del programa, estarem pendents de tot el que passa “Ara”, en el nostre entorn temporal, i “Aquí”, situant Andorra com a eix central d’interès. Arrencarem al punt de les 7h amb un tram dedicat a la informació i els serveis, fins el moment de “El Cafè de l’Ara i Aquí”, l’espai amb entrevistes i tertúlies amb protagonistes d’actualitat. I després, un munt de possibilitats amb experts en temes de caire molt divers, fins el punt de les 13h.

Pàgina de Facebook       Perfil de Twitter      E-mail: araiaqui@rtva.ad     Telf: (+376) 873 777

Un equip, al vostre servei, Ara i Aquí.

Direcció i presentació: Montse Grau
Redacció i locutor: Òscar Royo
Producció: Àlex Moldes
Control de so: Thierry Morat i Ricard Porcuna


  • La caixa de música amb David Sanz: George Crumb

    La darrera vegada que obrim la caixa de música de David Sanz la dediquem al compositor americà vanguardista, George Crumb, que explotava els instruments fins a descobrir sons completament nous.

  • La caixa de música amb David Sanz: Nietzsche contra Wagner

    Podríem dir que en lloc d'obrir la caixa de música obrim la caixa dels trons. Avui el David Sanz ens explica a trets generals perquè Nietzsche va passar d'adorar i idolatrar a Wagner a odiar-lo profundament. Ens ho explicarà a través de la música.

  • La caixa de música amb David Sanz: Astor Piazzolla

    La caixa de música de David Sanz ens porta a commemorar els cent anys d'Astor Piazzolla, compositor argentí considerat un dels músics més importants de tango de la segona meitat del s. XX. Piazzolla va ser el responsable que el tango protagonitzés una evolució considerable. Ho copsarem amb les propostes que ens aporta David Sanz.

  • La caixa de música amb David Sanz: Giovanni Battista Pergolesi

    David Sanz ens obre la caixa de música per parlar-nos del compositor, violinista i organista italià del període Barroc, Giovanni Battista Pergolesi, i girarem entorn d'Stabat Mater, una seqüència gregoriana llatina utilitzada dins l'Església catòlica del segle XIII dedicada a Maria i atribuïda a Jacopone da Todi.

  • La caixa de música amb David Sanz: Llibres i música

    El David Sanz ha volgut obrir la capsa de música per acompanyar-la, avui, de llibres. El nostre col·laborador ens proposa "El soroll del temps" de Julian Barnes, "El noi sense color i els seus anys de pelegrinatge" d'Haruki Murakami, "La primera pràctica" d'Albert Villaró, "Els boscos de Ravel" de Michel Bernard i "Tots els matins del món" de Pascal Quignard.

  • La caixa de música amb David Sanz: el saxo

    El protagonista de la capsa de música d'avui ha estat el saxofon, més conegut com a "saxo". El David Sanz ens ha fet descobrir peculiaritats d'aquest instrument de vent que està catalogat com a instrument de vent de fusta i no de metall com ens podríem imaginar.

  • La caixa de música amb David Sanz: Lili Boulanger

    El David Sanz ens obre la capsa de música d'una de les compositores més grans de la història que, malauradament, ens va deixar massa jove. Avui hem conegut l'obra de Lili Boulanger, una noia que va néixer en el si d'una família de músics i que des de ben petita ja sabia llegir i cantar partitures. Una nena prodigi en el camp musical que va saber fer carrera i treure profit del seu do per molt curta que fos la seva vida.

  • La caixa de música amb David Sanz: els inicis dels concerts

    El David Sanz estrena temporada parlant d'un fenomen com és el concert. Qui va ser el pioner en fomentar els concerts musicals? Com se celebraven? Qui tenia accès a ells? La música era accessible a tothom?

  • L'homenatge a Beethoven tanca el cicle

    La caixa de música de David Sanz s'acomiada amb la darrera entrega del cicle dedicat a Ludwig van Beethoven. El petit homenatge que li fem per celebrar el 250è aniversari del seu naixement.

  • Caixa de música: Robert Gerhard, capítol final

    El Cap de servei de l'Institut de Música, David Sanz, tanca el cicle dedicat al compositor Robert Gerhard presentant-nos l'obra més moderna del compositor.

     

Facebook

Twitter