- La comissió legislativa de Sanitat ha tancat la llei de drets i deures dels pacients i de la història clínica compartida, pedra angular de la reforma sanitària. La llei es podria votar el 5 d´octubre o el dia 20 a molt estirar, segons han indicat fonts parlamentàries. El text estableix que sigui el metge referent qui introdueixi a l´historial del pacient els actes mèdics fets a l´estranger. - La sisena edició del Festival Ull-Nu comptarà amb una nova categoria, la del llargmetratge. Serà el primer cop que el festival tindrà l´oportunitat de tenir aquest format, que premiarà la millor òpera prima per a menors de 35 anys amb un premi de 1.500 euros. La recepció de propostes s´ acaba el 17 de desembre. - El 12 d´octubre s´estrena a Sant Julià de Lòria una coproducció de l´ENA i l´Animal. Una obra escrita i feta al país que compta amb actors andorrans d´excepció com Oriol Guillem o Pere Tomàs i catalans com Sílvia Forns i Josep Sobrevals. Un aniversari és l´excusa per veure com els membres d´una família viuen de manera diferent el viscut i el pas del temps. - El Centre de recuperació de fauna salvatge ha alliberat dues cries de cabirol. Els animals han passat prop de tres mesos al centre, on han estat alimentats després que els recuperés un ramader. Un cop superat el període d´alletament, ja estan preparats per tornar al medi natural i han estat alliberats. - La tendència positiva en el turisme d´aquest estiu s´ha confirmat a l´agost quan s´ha superat el milió de visitants. El que més ha augmentat són els turistes, és a dir, els que pernocten, que han crescut un 10%. La majoria prové dels dos estats veïns, tot i que també han augmentat els d´altres nacionalitats.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe
Ara i Aquí

L’Ara i Aquí engega la setzena temporada als matins de RNA renovant el compromís d’oferir ràdio de proximitat i amb vocació i convicció de servei públic. Compromís que es plasma en la voluntat de compartir quatre hores diàries al servei de l’oient amb informació, opinió, entreteniment, seccions, actualitat, convidats, col·laboradors, etc. Fidels al nom del programa, estarem pendents a tots el que passa “Ara”, en el nostre entorn temporal, i “Aquí”, situant Andorra com a eix central d’interès. Arrencarem al punt de les 8h amb un tram dedicat a la informació i els serveis, fins a les 9,30h, quan ens prendrem “El Cafè de l’Ara i Aquí”, l’espai amb entrevistes i tertúlies amb protagonistes d’actualitat. I després, un munt de possibilitats amb experts en temes de caire molt divers, fins el punt del migdia.

Pàgina de Facebook       Perfil de Twitter      E-mail: araiaqui@rtva.ad     Telf: (+376) 873 777

Un equip, al vostre servei, Ara i Aquí...

Direcció i presentació: Àlex Lliteras    Producció: Viviana Besolí    Control de so: David Carmona   Redacció: Òscar Royo i Xavier Albert


 • La LSO reinterpreta clàssics americans

  A la 'Capsa de música', Jordi Gendra ens parla de la London Symphony Orchestra, i d'un enregistrament anomenat "Symphony Rock-American Clàssics". 

 • "Three worlds", de Max Richter, un gran àlbum a la 'Capsa de música'

  El Jordi Gendra ens ha parlat avui de Max Richter, director, compositor i productor britànic de música clàsica i minimalista. Ho fa partir del seu darrer treball, publicat amb la discogràfica Deutsche Grammophon, i que porta per títol "Three worlds: music from Woolf works".

 • Nin-Culmell, Valls i Taltabull

  La 'Capsa de música', amb el David Sanz, cap de servei de l'Institut de música d'Andorra la Vella. Ens ha parlat avui de l'obra de Joaquín Nin-Culmell, Manel Valls i Cristòfor Taltabull.

 • Ignacio Ribas ens mostra els seus "Nous cants"

  Hem tancat la tercera hora del programa amb la 'Capsa de música'. Amb el David Sanz, avui hem tingut com a convidat a Ignacio Ribas, director artístic del Festival d'orgue, que ens ha parlat del seu darrer treball discogràfic, un doble compacte que porta per títol "Nous cants".

 • Una mateixa peça i tres batutes

  Una interessant 'Capsa de música', amb el David Sanz, sota el títol 'Què fa un director d'orquestra?' Una matexa peça musical (la Missa en Si menor de Bach), i tres batutes diferents per percebre la diferència d'interpretació entre elles. 

 • Francesc Tàrrega, Nokia i George Bush pare

  A la 'Capsa' de música, el David Sanz, el cap de servei de l'Institut de música d'Andorra la Vella, ens ha parlat del guiitarrista i compositor Francesc Tàrrega, amb algunes anècdotes lligades al personatge realment curioses

 • El Sònar 2017, a punt d'arrencar

  Amb el Jordi Gendra fem ara una 'Capsa de música' dedicada al Sónar Festival 2017. Una selecció del nostre col·laborador d'alguns dels artistes que participaran des de dijous i fins dissabte vinents a l'esdeveniment.

 • Del folk a l'avantguarda

  A la 'Capsa de música', el David Sanz, el cap de servei de l'Institut de música d'Andorra la Vella, ens ha presentat avui un espai que ha volgut titular "Del folk a l'avantguarda", amb la presentació de dos discos: "Beatus Ille" i "Arvo Part-Piano amb Chamber orchestra.

 • La vida de Mel Bonis (1858-1937)

  El cap de servei de l'Institut de Música d'Andorra la Vella, David Sanz, ha dedicat avui la 'Capsa de música' a una història vital impactant, la de la compositora francesa Mel Bonis.

 • In memoriam, Miquel Roger

  Fa exactament una setmana va morir en accident de trànsit el pedagog, compositor i productor musical Miquel Roger. Tres dels seus alumnes al Conservatori Professional de Música de Badalona, actuals professors de l'Institut de música d'Andorra la Vella, David Sanz, Mario Raviola i Toni Gibert, l'han volgut homenatjar a la 'Capsa de música'.

Facebook

Twitter