- La comissió legislativa de Sanitat ha tancat la llei de drets i deures dels pacients i de la història clínica compartida, pedra angular de la reforma sanitària. La llei es podria votar el 5 d´octubre o el dia 20 a molt estirar, segons han indicat fonts parlamentàries. El text estableix que sigui el metge referent qui introdueixi a l´historial del pacient els actes mèdics fets a l´estranger. - La sisena edició del Festival Ull-Nu comptarà amb una nova categoria, la del llargmetratge. Serà el primer cop que el festival tindrà l´oportunitat de tenir aquest format, que premiarà la millor òpera prima per a menors de 35 anys amb un premi de 1.500 euros. La recepció de propostes s´ acaba el 17 de desembre. - El 12 d´octubre s´estrena a Sant Julià de Lòria una coproducció de l´ENA i l´Animal. Una obra escrita i feta al país que compta amb actors andorrans d´excepció com Oriol Guillem o Pere Tomàs i catalans com Sílvia Forns i Josep Sobrevals. Un aniversari és l´excusa per veure com els membres d´una família viuen de manera diferent el viscut i el pas del temps. - El Centre de recuperació de fauna salvatge ha alliberat dues cries de cabirol. Els animals han passat prop de tres mesos al centre, on han estat alimentats després que els recuperés un ramader. Un cop superat el període d´alletament, ja estan preparats per tornar al medi natural i han estat alliberats. - La tendència positiva en el turisme d´aquest estiu s´ha confirmat a l´agost quan s´ha superat el milió de visitants. El que més ha augmentat són els turistes, és a dir, els que pernocten, que han crescut un 10%. La majoria prové dels dos estats veïns, tot i que també han augmentat els d´altres nacionalitats.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe
Ara i Aquí

L’Ara i Aquí engega la setzena temporada als matins de RNA renovant el compromís d’oferir ràdio de proximitat i amb vocació i convicció de servei públic. Compromís que es plasma en la voluntat de compartir quatre hores diàries al servei de l’oient amb informació, opinió, entreteniment, seccions, actualitat, convidats, col·laboradors, etc. Fidels al nom del programa, estarem pendents a tots el que passa “Ara”, en el nostre entorn temporal, i “Aquí”, situant Andorra com a eix central d’interès. Arrencarem al punt de les 8h amb un tram dedicat a la informació i els serveis, fins a les 9,30h, quan ens prendrem “El Cafè de l’Ara i Aquí”, l’espai amb entrevistes i tertúlies amb protagonistes d’actualitat. I després, un munt de possibilitats amb experts en temes de caire molt divers, fins el punt del migdia.

Pàgina de Facebook       Perfil de Twitter      E-mail: araiaqui@rtva.ad     Telf: (+376) 873 777

Un equip, al vostre servei, Ara i Aquí...

Direcció i presentació: Àlex Lliteras    Producció: Viviana Besolí    Control de so: David Carmona   Redacció: Òscar Royo i Xavier Albert


 • Roger Padreny, al One young world summit, a Bangkok

  A l'espai La veu dels joves, avui ens visita un dels membres de la taula permanent del Fòrum nacional de la Joventut, Roger Padreny, que demà marxa cap a Tailàndia, com a representant dels joves d'Andorra a la cimera "One young world" que se celebrarà a Bangkok, per posar en comú estratègies al voltant del canvi climàtic i d'altres temes.

 • Els joves i les propostes electorals

  Nova cita avui amb l'espai La veu dels joves. Ens ha acompanyat el secretari de la Taula permanent del Fòrum nacional de la Joventut, Adrià Espineta, i amb ell hem fet contactes amb representants de formacions polítiques, per tal que ens expliquin els continguts que adrecen als joves al programa i a la campanya electorals. Hem pogut parlar amb Kevin Poulet (Ciutadans Compromesos), Jordi Ribes (Demòcrates per Andorra), Miquel Vila (Laurèdia en Comú), Judith Pallarés (Liberals d'Andorra), Toni Fernández (Partit Socialdemòcrata), i Carles Perea (Sentit Comú-Socialdemocràcia i Progrés).

 • La comissió de comunicació del Fòrum Nacional de la Joventut treballa en tres línies

  A l'espai La veu dels joves, rebem la visita de Laura Solsona, membre de la Taula permanent del Fòrum Nacional de la Joventut, i Anthony Francome, responsable de la comissió de comunicació. Una comissió que treballa en tres línies per aconseguir el major coneixement per part de la població jove del país, que integren al voltant de 10 mil persones.

 • El Fòrum Nacional de la Joventut té el repte d'aconseguir més visibilitat

  A l'espai La veu dels joves, amb Joao Lima, president de la Taula permanent del Fòrum nacional de la Joventut, i Anthony Francome, responsable de la comunicació del col·lectiu, parlem de la celebració, dissabte passat, de la tercera assemblea del FNJA. Und els aspectes que es van fixar com a objectiu, és el d'aconseguir una major visibililtat.

 • El 19 de novembre, assemblea general del FNJA

  Julià Álvarez, membre de l'Associació de Joves i Anthony Francome, membre de la Comissió de Comunicació del Fòrum Nacional de la Joventut d'Andorra, han estat avui l programa per parlar dels aspectes més destacats de la pròxima assemblea del FNJA.

 • El més destacat de l'assemblea del FNJA

  Joao de Melo, membre de la Taula permanent del Fòrum Nacional de la Joventut, i Nil Cartes, integrant de l'Assemblea de Joves, han comentat al programa els fets més significatius de la darrera assemblea del FNJA.

 • L'espai 'La veu dels joves', avui ha estat una doble veu

  Jordi Ribes i Adrià Espineta, tresorer i secretari, respectivament, del Fòrum Nacional de la Joventut d'Andorra, han estat avui els protagonistes de l'espai 'La veu dels joves'. Ribes ens ha visitat als estudis, i Espineta, via telefònica, des de Malta.

 • El 18 de març, cinquena assemblea del FNJA

  A l'espai 'La veu dels joves', amb el Roger Padreny, el president de la Taula permanent del Fòrum Nacional de la Joventut, hem parlat de l'assemblea que convoquen pel 18 de març on un dels punts de l'ordre del dia és la renovació de càrrecs.

 • Nova empenta al Fòrum Nacional de la Joventut

  A la secció 'La veu dels joves' hem conversat amb Tomàs González, nou vicepresident de la Taula permanent del Fòrum Nacional de la Joventut, i amb Laura Servera, que va participar per primer cop a l'assemblea de l'entitat. 

 • Joves amb futur i el futur dels joves

  A l'espai 'La veu dels joves", entrevistarem aquest dilluns al nou president de la taula permanent del Fòrum Nacional de la Joventut d'Andorra, Adrià Espineta, i a l'Aina Solana i l'Oriol Servera. L'Aina va participar a una cimera de joves dels països de l'OSCE a Màlaga, mentre que l'Oriol viatja aviat a Bucarest (Romania) on prendrà part a la reunió anual del No Hate Speech Movement. En tornar, serà l'encarregat de la implantació del comitè andorrà del moviment.

Facebook

Twitter