- La comissió legislativa de Sanitat ha tancat la llei de drets i deures dels pacients i de la història clínica compartida, pedra angular de la reforma sanitària. La llei es podria votar el 5 d´octubre o el dia 20 a molt estirar, segons han indicat fonts parlamentàries. El text estableix que sigui el metge referent qui introdueixi a l´historial del pacient els actes mèdics fets a l´estranger. - La sisena edició del Festival Ull-Nu comptarà amb una nova categoria, la del llargmetratge. Serà el primer cop que el festival tindrà l´oportunitat de tenir aquest format, que premiarà la millor òpera prima per a menors de 35 anys amb un premi de 1.500 euros. La recepció de propostes s´ acaba el 17 de desembre. - El 12 d´octubre s´estrena a Sant Julià de Lòria una coproducció de l´ENA i l´Animal. Una obra escrita i feta al país que compta amb actors andorrans d´excepció com Oriol Guillem o Pere Tomàs i catalans com Sílvia Forns i Josep Sobrevals. Un aniversari és l´excusa per veure com els membres d´una família viuen de manera diferent el viscut i el pas del temps. - El Centre de recuperació de fauna salvatge ha alliberat dues cries de cabirol. Els animals han passat prop de tres mesos al centre, on han estat alimentats després que els recuperés un ramader. Un cop superat el període d´alletament, ja estan preparats per tornar al medi natural i han estat alliberats. - La tendència positiva en el turisme d´aquest estiu s´ha confirmat a l´agost quan s´ha superat el milió de visitants. El que més ha augmentat són els turistes, és a dir, els que pernocten, que han crescut un 10%. La majoria prové dels dos estats veïns, tot i que també han augmentat els d´altres nacionalitats.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe
Ara i Aquí

L’Ara i Aquí engega la setzena temporada als matins de RNA renovant el compromís d’oferir ràdio de proximitat i amb vocació i convicció de servei públic. Compromís que es plasma en la voluntat de compartir quatre hores diàries al servei de l’oient amb informació, opinió, entreteniment, seccions, actualitat, convidats, col·laboradors, etc. Fidels al nom del programa, estarem pendents a tots el que passa “Ara”, en el nostre entorn temporal, i “Aquí”, situant Andorra com a eix central d’interès. Arrencarem al punt de les 8h amb un tram dedicat a la informació i els serveis, fins a les 9,30h, quan ens prendrem “El Cafè de l’Ara i Aquí”, l’espai amb entrevistes i tertúlies amb protagonistes d’actualitat. I després, un munt de possibilitats amb experts en temes de caire molt divers, fins el punt del migdia.

Pàgina de Facebook       Perfil de Twitter      E-mail: araiaqui@rtva.ad     Telf: (+376) 873 777

Un equip, al vostre servei, Ara i Aquí...

Direcció i presentació: Àlex Lliteras    Producció: Viviana Besolí    Control de so: David Carmona   Redacció: Òscar Royo i Xavier Albert


 • "Nivell usuari", una nova estrena en els continguts del programa

  "Nivell usuari" és una de les noves seccions del programa. Un cop al mes, apròximadament, l'Albert Pérez, ens ajudarà a comprendre el complicat món de la informàtica, però ho farà com un usuariavançat. Avui li demanem que repongui la pregunta: Mac o PC?

 • El calaix de la memòria... informàtica

  El nostre expert en informàtica, a nivell usuari, l'Albert Pérez, ens parla avui de forma molt planera sobre les memòries dels nostres ginys informàtics. RAM, ROM, disc dur, externs, etc

 • Virus i amenaces similars

  Tercer capítol sobre informàtica "A nivell usuari" amb l'Albert Përez. Avui hem parlat de virus, troians,cucs, spywares, malwares i d'altres amenaces cap els nostres dispositius.

 • El necessari manteniment

  Amb el nostre expert informàtic a nivell usuari, l'Albert Pérez, hem tancat el programa parlant del manteniment que cal fer al nostre ordinador.

 • Programes lliures i programes alternatius

  Als minuts finals, l'espai 'Nivell usuari', amb l'Albert Pérez, que avui ha parlat de programes lliures i de programes alternatius.

 • Paradoxes en la interacció amb alguns comptes a internet

  L'Albert Pérez comenta avui, a la secció "Nivell usuari', les limitacions que tenen comptes de Google, Apple i Microsoft pel fet de viure a Andorra. Algunes situacions són realment paradoxals.

 • La seguretat informàtica, sovint, una qüestió de seny

  Amb l'Albert Pérez, el nostre expert en temes tecnològics, a "Nivell usuari" hem parlat avui de temes claus en seguretat. Molts cops, aplicant el sentit comú, s'aconsegueix un grau de vulnerabilitat molt satisfactori.

Facebook

Twitter