- Dijous a les nou del matí és l´hora en la qual el cap de Govern ha convocat els sindicats per obrir una taula de treball per negociar aspectes de la llei de Funció Pública. El Govern ho confirmava a través d´un comunicat afegint que les modificacions es podrien fer a través d´esmenes del grup demòcrata, per no endarrerir excessivament el procés de tramitació del text. - Mor aquest dilluns un home per causes naturals a les pistes de Pal. Es tracta d´un ciutadà francès de 56 anys que hauria mort a causa d´un infart mentre esquiava amb la seva família. Segons el cos d´ordre, el succès s´hauria produït quan l´home estava baixant per una pista de dificultat baixa, la de Besurt 2. Tot i els esforços dels equips d´emergència, no han pogut reanimar a l´home. - El soldat de 24 anys mort a Síria el passat 10 de febrer, era resident espanyol. Militava a les forces kurdes lluitant contra l´Estat Islàmic i es va unir a la campanya turca per raons humanitàries. Samuel Prada León nascut a Ourense, vivia des de feia molts anys al Principat on va passar la seva etapa escolar, primer al Sagrada Família i posteriorment al Sant Ermengol. - El comú d´Andorra la Vella està disposat a entrar en el finançament de la construcció del recinte multifuncional. També a cedir-ne gratuïtament els terrenys. Segons Conxita Marsol, n´hi hauria tres de disponibles i amb possibilitats. La cònsol major de la capital ja ha transmès aquesta voluntat al Govern, que continua avaluant la viabilitat del projecte. - El comú de la Massana invertirà 1,7 milions d´euros en la millora de la xarxa d´aigües. Es preveu que les obres estiguin enllestides a començament d´estiu. Des de la majoria es destaca que la inversió destinada serà sufragada amb excedents de la tresoreria, per la qual cosa no caldrà recórrer a crèdits.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe
Ara i Aquí

L’Ara i Aquí engega la setzena temporada als matins de RNA renovant el compromís d’oferir ràdio de proximitat i amb vocació i convicció de servei públic. Compromís que es plasma en la voluntat de compartir quatre hores diàries al servei de l’oient amb informació, opinió, entreteniment, seccions, actualitat, convidats, col·laboradors, etc. Fidels al nom del programa, estarem pendents a tots el que passa “Ara”, en el nostre entorn temporal, i “Aquí”, situant Andorra com a eix central d’interès. Arrencarem al punt de les 8h amb un tram dedicat a la informació i els serveis, fins a les 9,30h, quan ens prendrem “El Cafè de l’Ara i Aquí”, l’espai amb entrevistes i tertúlies amb protagonistes d’actualitat. I després, un munt de possibilitats amb experts en temes de caire molt divers, fins el punt del migdia.

Pàgina de Facebook       Perfil de Twitter      E-mail: araiaqui@rtva.ad     Telf: (+376) 873 777

Un equip, al vostre servei, Ara i Aquí...

Direcció i presentació: Àlex Lliteras    Producció: Viviana Besolí    Control de so: David Carmona   Redacció: Òscar Royo i Xavier Albert


 • "Nivell usuari", una nova estrena en els continguts del programa

  "Nivell usuari" és una de les noves seccions del programa. Un cop al mes, apròximadament, l'Albert Pérez, ens ajudarà a comprendre el complicat món de la informàtica, però ho farà com un usuariavançat. Avui li demanem que repongui la pregunta: Mac o PC?

 • El calaix de la memòria... informàtica

  El nostre expert en informàtica, a nivell usuari, l'Albert Pérez, ens parla avui de forma molt planera sobre les memòries dels nostres ginys informàtics. RAM, ROM, disc dur, externs, etc

 • Virus i amenaces similars

  Tercer capítol sobre informàtica "A nivell usuari" amb l'Albert Përez. Avui hem parlat de virus, troians,cucs, spywares, malwares i d'altres amenaces cap els nostres dispositius.

 • El necessari manteniment

  Amb el nostre expert informàtic a nivell usuari, l'Albert Pérez, hem tancat el programa parlant del manteniment que cal fer al nostre ordinador.

 • Programes lliures i programes alternatius

  Als minuts finals, l'espai 'Nivell usuari', amb l'Albert Pérez, que avui ha parlat de programes lliures i de programes alternatius.

 • Paradoxes en la interacció amb alguns comptes a internet

  L'Albert Pérez comenta avui, a la secció "Nivell usuari', les limitacions que tenen comptes de Google, Apple i Microsoft pel fet de viure a Andorra. Algunes situacions són realment paradoxals.

 • La seguretat informàtica, sovint, una qüestió de seny

  Amb l'Albert Pérez, el nostre expert en temes tecnològics, a "Nivell usuari" hem parlat avui de temes claus en seguretat. Molts cops, aplicant el sentit comú, s'aconsegueix un grau de vulnerabilitat molt satisfactori.

 • Parlem de les pantalles, 'A nivell ususari'

  A la secció sobre tecnologia, amb el nostre expert 'A nivell usuari', l'Albert Pérez, hem parlat de les pantalles dels nostres dispositius, des del mòbil fins a l'ordinador de sobretaula.

 • La neutralitat de la xarxa, en perill?

  L'Albert Pérez, el nostre expert a nivell usuari, ens ha parlat avui del concepte "neutralitat de la xarxa". Un principi que podria estar en perill si prospera, com sembla, una iniciativa als Estats Units, on l'administració Trump vol fer enrere el que havia indicat Barack Obama.

 • Els fets més rellevants del món de la tecnologia

  Amb l'Albert Pérez, el nostre expert en informàtica i tecnologia 'A nivell usuari' hem fet una repassada als temes més destacats d'aquests camps durant el 2017.

Facebook

Twitter