- La comissió legislativa de Sanitat ha tancat la llei de drets i deures dels pacients i de la història clínica compartida, pedra angular de la reforma sanitària. La llei es podria votar el 5 d´octubre o el dia 20 a molt estirar, segons han indicat fonts parlamentàries. El text estableix que sigui el metge referent qui introdueixi a l´historial del pacient els actes mèdics fets a l´estranger. - La sisena edició del Festival Ull-Nu comptarà amb una nova categoria, la del llargmetratge. Serà el primer cop que el festival tindrà l´oportunitat de tenir aquest format, que premiarà la millor òpera prima per a menors de 35 anys amb un premi de 1.500 euros. La recepció de propostes s´ acaba el 17 de desembre. - El 12 d´octubre s´estrena a Sant Julià de Lòria una coproducció de l´ENA i l´Animal. Una obra escrita i feta al país que compta amb actors andorrans d´excepció com Oriol Guillem o Pere Tomàs i catalans com Sílvia Forns i Josep Sobrevals. Un aniversari és l´excusa per veure com els membres d´una família viuen de manera diferent el viscut i el pas del temps. - El Centre de recuperació de fauna salvatge ha alliberat dues cries de cabirol. Els animals han passat prop de tres mesos al centre, on han estat alimentats després que els recuperés un ramader. Un cop superat el període d´alletament, ja estan preparats per tornar al medi natural i han estat alliberats. - La tendència positiva en el turisme d´aquest estiu s´ha confirmat a l´agost quan s´ha superat el milió de visitants. El que més ha augmentat són els turistes, és a dir, els que pernocten, que han crescut un 10%. La majoria prové dels dos estats veïns, tot i que també han augmentat els d´altres nacionalitats.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe
Ara i Aquí

L’Ara i Aquí engega la setzena temporada als matins de RNA renovant el compromís d’oferir ràdio de proximitat i amb vocació i convicció de servei públic. Compromís que es plasma en la voluntat de compartir quatre hores diàries al servei de l’oient amb informació, opinió, entreteniment, seccions, actualitat, convidats, col·laboradors, etc. Fidels al nom del programa, estarem pendents a tots el que passa “Ara”, en el nostre entorn temporal, i “Aquí”, situant Andorra com a eix central d’interès. Arrencarem al punt de les 8h amb un tram dedicat a la informació i els serveis, fins a les 9,30h, quan ens prendrem “El Cafè de l’Ara i Aquí”, l’espai amb entrevistes i tertúlies amb protagonistes d’actualitat. I després, un munt de possibilitats amb experts en temes de caire molt divers, fins el punt del migdia.

Pàgina de Facebook       Perfil de Twitter      E-mail: araiaqui@rtva.ad     Telf: (+376) 873 777

Un equip, al vostre servei, Ara i Aquí...

Direcció i presentació: Àlex Lliteras    Producció: Viviana Besolí    Control de so: David Carmona   Redacció: Òscar Royo i Xavier Albert


 • L'escultor Apel·les Fenosa, a les Receptes d'art

  Hem tancat l'edició d'avui amb la Ruth Casabella i les seves Receptes d'art. avui les ha dedicat a l'escultor català Apel·les Fenosa.

 • Receptes d'art, amb la Ruth Casabella

  Just abans del final, les Receptes d'art de la Ruth Casabella, que avui ha dedicat al pintor romàntic alemany, Caspar David Friedrich.

 • Josep Maria Sert, un artista català de projecció universal

  En els darrers minuts, les 'Receptes d'art' de la Ruth Casabella, avui dedicades a la figura del pìntor, decorador i muralista català, Josep Maria Sert. Durant quatre anys va treballar a la Catedral de Vi (un detall, a la imatge).

 • Una icona de la moda

  Hem tancat el programa amb les 'Receptes d'art' de la Ruth Casabella. Avui, l'icona de la moda, Coco Chanel, protagonista de l'exposició del CAEE fins el 27 de maig.

 • Jujol, l'amic i col·laborador de Gaudí

  Hem acabat l'edició d'avui amb les 'Receptes d'art' de la Ruth Casabella, que ens ha parlat de l'arquitecte, dibuixant, dissenyador i pintor modernista Josep Maria Jujol. Un estret col·laborador d'Antoni Gaudí. Un dels projectes en què van col·laborar és la Casa Batlló de Barcelona (un detall, a la imatge).

 • El 'Llegat Cambó'

  La Ruth Casabella ens ha explicat detalls al voltant del 'Llegat Cambó', a les Receptes d'art'.

 • El polièdric mag del pop-art

  Al tram final del programa, hem tastat les 'Receptes d'art' de la Ruth Casabella, que avui ha dedicat al geni polifacètic del pop-art, Andy Warhol.

 • La Ruth Casabella parla avui de la figura de Gal·la Placídia

  Molt més que una plaça a Barcelona, allà on es creuen la Via Augusta i la Travessera de Gràcia. La Ruth Casabella ens ha parlat avui de la figura de la princesa romana Gal·la Placídia, a les Receptes d'art

 • Subratlla el valor iconogràfic de la societat de consum

  La Ruth Casabella, la responsable del CAEE, ha dedicat les últimes 'Receptes d'art' de la temporada al moviment del Pop Art.

 • L'ideòleg de l'Acròpolis

  Les primeres 'Receptes d'art' de la temporada les ha dedicat la Ruth Casabella a Fídies, l'escultor més famós de l'Antiga Grècia. Es diu que va ser qui va inspirar el disseny de l'Acròpilis d'Atenes.

Facebook

Twitter