- La comissió legislativa de Sanitat ha tancat la llei de drets i deures dels pacients i de la història clínica compartida, pedra angular de la reforma sanitària. La llei es podria votar el 5 d´octubre o el dia 20 a molt estirar, segons han indicat fonts parlamentàries. El text estableix que sigui el metge referent qui introdueixi a l´historial del pacient els actes mèdics fets a l´estranger. - La sisena edició del Festival Ull-Nu comptarà amb una nova categoria, la del llargmetratge. Serà el primer cop que el festival tindrà l´oportunitat de tenir aquest format, que premiarà la millor òpera prima per a menors de 35 anys amb un premi de 1.500 euros. La recepció de propostes s´ acaba el 17 de desembre. - El 12 d´octubre s´estrena a Sant Julià de Lòria una coproducció de l´ENA i l´Animal. Una obra escrita i feta al país que compta amb actors andorrans d´excepció com Oriol Guillem o Pere Tomàs i catalans com Sílvia Forns i Josep Sobrevals. Un aniversari és l´excusa per veure com els membres d´una família viuen de manera diferent el viscut i el pas del temps. - El Centre de recuperació de fauna salvatge ha alliberat dues cries de cabirol. Els animals han passat prop de tres mesos al centre, on han estat alimentats després que els recuperés un ramader. Un cop superat el període d´alletament, ja estan preparats per tornar al medi natural i han estat alliberats. - La tendència positiva en el turisme d´aquest estiu s´ha confirmat a l´agost quan s´ha superat el milió de visitants. El que més ha augmentat són els turistes, és a dir, els que pernocten, que han crescut un 10%. La majoria prové dels dos estats veïns, tot i que també han augmentat els d´altres nacionalitats.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe
Ara i Aquí

L’Ara i Aquí engega la setzena temporada als matins de RNA renovant el compromís d’oferir ràdio de proximitat i amb vocació i convicció de servei públic. Compromís que es plasma en la voluntat de compartir quatre hores diàries al servei de l’oient amb informació, opinió, entreteniment, seccions, actualitat, convidats, col·laboradors, etc. Fidels al nom del programa, estarem pendents a tots el que passa “Ara”, en el nostre entorn temporal, i “Aquí”, situant Andorra com a eix central d’interès. Arrencarem al punt de les 8h amb un tram dedicat a la informació i els serveis, fins a les 9,30h, quan ens prendrem “El Cafè de l’Ara i Aquí”, l’espai amb entrevistes i tertúlies amb protagonistes d’actualitat. I després, un munt de possibilitats amb experts en temes de caire molt divers, fins el punt del migdia.

Pàgina de Facebook       Perfil de Twitter      E-mail: araiaqui@rtva.ad     Telf: (+376) 873 777

Un equip, al vostre servei, Ara i Aquí...

Direcció i presentació: Àlex Lliteras    Producció: Viviana Besolí    Control de so: David Carmona   Redacció: Òscar Royo i Xavier Albert


 • Les possibles causes del nivell d'abstencionisme electoral

  Analitzem l'estudi encarregat pel Consell General que ha fet el CRES sobre l'abstenció electoral amb el director de l'ens, Joan Micó i un dels investigadors de l'ens, Vicente Zapata.

 • Participació ciutadana, amb David Micó

  El director del Centre de Recerca Sociològica (CRES), David Micó, ens parla de participació ciutadana i d'eines com les Iniciatives Legislatives Populars o els referèndums. 

 • Crides a la solidaritat i desencís de la societat

  I abans del final, el director del CRES, Joan Micó, ha comentat el desencís que significa per a la societat fets com els que aquests dies hem comentat al voltant de la campanya de suport a la nena Nadia Nerea.

 • Les dades de l'Observatori del CRES

  En els darrers minuts del programa, analitzem amb el director del CRES, Joan Micó, les dades més destacades de l'Observatori corresponents al segon semestre de 2016.

 • Articles de profunditat a la revista 'Ciutadans' de l'IEA

  A la darrera hora, hem fet una repassada a les temàtiques dels articles del número 13 de la revista Ciutadans, de l'IEA, amb el Joan Micó, el director del CRES. 

 • El concepte "transparència"

  En els minuts abans del migdia, el director del CRES, Joan Micó, ha valorat el concepte "transparència", des del vessant polític, però també des d'altres òptiques.

 • L'Índex mundial de la felicitat

  L'espai de Sociologia amb el director del CRES, el Joan Micó, que avui ens ha parlat de l'Índex de felicitat per països que s'ha fet públic aquesta setmana.

 • La fotografia de la infància del país

  A la secció de 'Sociologia', el director del CRES, Joan Micó, ha vingut acompanyat de la directora d'Unicef Andorra, la Marta Alberch. Amb els dos hem valorat les dades de l'Observatori de la infància 2016, que es van fer públiques fa pocs dies.

 • El joc de la balena blava i la sèrie "Thirteen reasons why"

  Temps per a la reflexió amb el Joan Micó, el director del CRES, que ha analitzat els fenòmens del macabre joc de la 'Balena blava' i la polèmica creada al voltant de la sèrie de Netflix "Thirteen reason why".

 • L'Observatori social estrena lloc web

   A l'espai de Sociologia del Joan Micó, el director del CRES, avui ens ha presentat el nou web de l'Observatori social. A més, ens ha explicat els nous projectes en què estan treballant.

Facebook

Twitter