- La comissió legislativa de Sanitat ha tancat la llei de drets i deures dels pacients i de la història clínica compartida, pedra angular de la reforma sanitària. La llei es podria votar el 5 d´octubre o el dia 20 a molt estirar, segons han indicat fonts parlamentàries. El text estableix que sigui el metge referent qui introdueixi a l´historial del pacient els actes mèdics fets a l´estranger. - La sisena edició del Festival Ull-Nu comptarà amb una nova categoria, la del llargmetratge. Serà el primer cop que el festival tindrà l´oportunitat de tenir aquest format, que premiarà la millor òpera prima per a menors de 35 anys amb un premi de 1.500 euros. La recepció de propostes s´ acaba el 17 de desembre. - El 12 d´octubre s´estrena a Sant Julià de Lòria una coproducció de l´ENA i l´Animal. Una obra escrita i feta al país que compta amb actors andorrans d´excepció com Oriol Guillem o Pere Tomàs i catalans com Sílvia Forns i Josep Sobrevals. Un aniversari és l´excusa per veure com els membres d´una família viuen de manera diferent el viscut i el pas del temps. - El Centre de recuperació de fauna salvatge ha alliberat dues cries de cabirol. Els animals han passat prop de tres mesos al centre, on han estat alimentats després que els recuperés un ramader. Un cop superat el període d´alletament, ja estan preparats per tornar al medi natural i han estat alliberats. - La tendència positiva en el turisme d´aquest estiu s´ha confirmat a l´agost quan s´ha superat el milió de visitants. El que més ha augmentat són els turistes, és a dir, els que pernocten, que han crescut un 10%. La majoria prové dels dos estats veïns, tot i que també han augmentat els d´altres nacionalitats.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe
Ara i Aquí

L’Ara i Aquí engega la setzena temporada als matins de RNA renovant el compromís d’oferir ràdio de proximitat i amb vocació i convicció de servei públic. Compromís que es plasma en la voluntat de compartir quatre hores diàries al servei de l’oient amb informació, opinió, entreteniment, seccions, actualitat, convidats, col·laboradors, etc. Fidels al nom del programa, estarem pendents a tots el que passa “Ara”, en el nostre entorn temporal, i “Aquí”, situant Andorra com a eix central d’interès. Arrencarem al punt de les 8h amb un tram dedicat a la informació i els serveis, fins a les 9,30h, quan ens prendrem “El Cafè de l’Ara i Aquí”, l’espai amb entrevistes i tertúlies amb protagonistes d’actualitat. I després, un munt de possibilitats amb experts en temes de caire molt divers, fins el punt del migdia.

Pàgina de Facebook       Perfil de Twitter      E-mail: araiaqui@rtva.ad     Telf: (+376) 873 777

Un equip, al vostre servei, Ara i Aquí...

Direcció i presentació: Àlex Lliteras    Producció: Viviana Besolí    Control de so: David Carmona   Redacció: Òscar Royo i Xavier Albert


 • Dia mundial de la vida silvestre

  A la recta final del programa, Javi Gomez, coordinador del Centre Andorra Sostenible, i Jordi Solà, Cap d’Unitat de Fauna, comenten la celebració demà del Dia mundial de la vida silvestre.

 • Apagada de llums voluntària durant una hora el 25 de març

  Al tram final del programa, amb el Javi Gomez, coordinador del Centre Andorra Sostenible, hem parlat de la nova edició de “L’Hora del Planeta”, l’apagada voluntària de llums el dissabte 25 de març, de les 20,30 a les 21,30h.

 • Actes del Dia mundial de la meteorologia

  El Javi Gómez, coordinador del Centre Andorra Sostenible, amb el Toni Molné, del Servei Meteorològic del Govern, han vingut als estudis per parlar dels actes del Dia mundial de la meteorologia que se celebraran dijous. La diada internacional és el 23 de març, però problemes d'agenda han obligat a posposar una setmana la primera celebració que es fa a Andorra.

 • Objectiu esportiu, solidari i de descoberta del vedat d'Enclar

  En els darrers minuts, hem parlat de la Cursa d'Enclar, la cursa dels banders, que se celebrarà el 22 d'abril. Hi hem fet amb el Javi Gómez, el coordinador del Centre Andorra Sostenible, i Miquel Rossell, el cap del cos de Banders.

 • Ahir, Dia internacional de la sensibilització envers el soroll

  Ahir es va celebrar el Dia internacional de la sensibilització envers el soroll. N'hem parlat amb el Javi Gomez, del Centre Andorra Sostenible, i hem donat exemples en audio del soroll que hi ha en diferents indrets d'un centre escolar.

 • Consum responsable, consciència i neteja

   A l'espai de 'Sostenibilitat', el Javi Gómez i l'Elena Valletbó, del Centre Andorra Sostenible, ens explicaran detalls dels actes previstos entre el 12 i el 14 de maig amb motiu del "Clean up day", la jornada europea de neteja dels espais públics.

 • Conèixer la diversitat biològica d'Andorra

  A la secció de 'Sostenibilitat', el Javi Gómez, coordinador del Centre Andorra Sostenible, ha vingut avui acompanyat de la Clara Pladevall, del CENMA. Ens han parlat dels actes programats dissabte a la VII Jornada de la Biodiversitat d'Andorra, amb motiu de la celebració, dilluns passat, del Dia internacional de la diversitat biològica.

 • Demà, Fòrum de les escoles verdes a Canillo

  L'espai de 'Sostenibilitat' amb el Javi Gómez, del Centre Andorra Sostenible, que ens ha comentat la celebració demà del Fòrum de les escoles verdes a Canillo.

 • Ordino, escenari de la fase andorrana del Picurt 2017

  En els darrers minuts, el Javi Gómez, del Centre Andorra Sostenible, i Natàlia Rovira, del departament de Medi Ambient, han parlat de les propostes del PICURT 2017. Ordino acull avui algunes de  les propostes de la Mostra de cinema de muntanya i el lliurament de dos dels premis.

 • Dissabte, tots a pedalar al Prat del Roure!

  Escaldes-Engordany acollirà dissabte la 14ª Bicicletada Popular, en el marc de la celebració a Andorra de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible (entre el 16 i el 22 de setembre). El Javi Gomez i l'Elena Valletbó, del Centre Andorra Sostenible ho han comentat a l'últim dels espais d'avui.

Facebook

Twitter