- La comissió legislativa de Sanitat ha tancat la llei de drets i deures dels pacients i de la història clínica compartida, pedra angular de la reforma sanitària. La llei es podria votar el 5 d´octubre o el dia 20 a molt estirar, segons han indicat fonts parlamentàries. El text estableix que sigui el metge referent qui introdueixi a l´historial del pacient els actes mèdics fets a l´estranger. - La sisena edició del Festival Ull-Nu comptarà amb una nova categoria, la del llargmetratge. Serà el primer cop que el festival tindrà l´oportunitat de tenir aquest format, que premiarà la millor òpera prima per a menors de 35 anys amb un premi de 1.500 euros. La recepció de propostes s´ acaba el 17 de desembre. - El 12 d´octubre s´estrena a Sant Julià de Lòria una coproducció de l´ENA i l´Animal. Una obra escrita i feta al país que compta amb actors andorrans d´excepció com Oriol Guillem o Pere Tomàs i catalans com Sílvia Forns i Josep Sobrevals. Un aniversari és l´excusa per veure com els membres d´una família viuen de manera diferent el viscut i el pas del temps. - El Centre de recuperació de fauna salvatge ha alliberat dues cries de cabirol. Els animals han passat prop de tres mesos al centre, on han estat alimentats després que els recuperés un ramader. Un cop superat el període d´alletament, ja estan preparats per tornar al medi natural i han estat alliberats. - La tendència positiva en el turisme d´aquest estiu s´ha confirmat a l´agost quan s´ha superat el milió de visitants. El que més ha augmentat són els turistes, és a dir, els que pernocten, que han crescut un 10%. La majoria prové dels dos estats veïns, tot i que també han augmentat els d´altres nacionalitats.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe
Ara i Aquí

L’Ara i Aquí engega la setzena temporada als matins de RNA renovant el compromís d’oferir ràdio de proximitat i amb vocació i convicció de servei públic. Compromís que es plasma en la voluntat de compartir quatre hores diàries al servei de l’oient amb informació, opinió, entreteniment, seccions, actualitat, convidats, col·laboradors, etc. Fidels al nom del programa, estarem pendents a tots el que passa “Ara”, en el nostre entorn temporal, i “Aquí”, situant Andorra com a eix central d’interès. Arrencarem al punt de les 8h amb un tram dedicat a la informació i els serveis, fins a les 9,30h, quan ens prendrem “El Cafè de l’Ara i Aquí”, l’espai amb entrevistes i tertúlies amb protagonistes d’actualitat. I després, un munt de possibilitats amb experts en temes de caire molt divers, fins el punt del migdia.

Pàgina de Facebook       Perfil de Twitter      E-mail: araiaqui@rtva.ad     Telf: (+376) 873 777

Un equip, al vostre servei, Ara i Aquí...

Direcció i presentació: Àlex Lliteras    Producció: Viviana Besolí    Control de so: David Carmona   Redacció: Òscar Royo i Xavier Albert


 • Les diferents "veus" dins del registre d'una soprano

  La Jonaina Salvador ens ha proposat avui una secció 'Toi, Toi, Toi' per gaudir i aprendre. Hem començat a analitzar els diferents registres de veus femenines. Hem començat amb la de la soprano, on la nostra col·laboradora ha indicat les diferents subdivisions existents.

 • Segon capítol sobre les veus femenines al 'Toi, Toi, Toi'

  La Jonaina Salvador ha completat avui el capítol sobre les veus femenines a l'espai 'Toi, Toi, Toi', centrant l'atenció en les tipologies de mezzosopranos i les contralts, i recordant el que ens va dir a la primera part del tema sobre les subdivisions que hi ha entre les soprano. Ah... i al final, la Jonaina canta a capella.

 • Les veus dels tenors i contratenors

  Tancant la tercera hora del programa, un nou espai 'Toi, Toi, Toi' amb la Jonaina Salvador. En aquesta ocasió comença la repassada a la tipologia de les veus masculines amb les dels contratenors i els tenors. Deixem pel segon capítol, les dels barítons i els baixos.

 • Les veus dels tenors spintos, barítons i baixos, al 'Toi, Toi, Toi'

  La Jonaina Salvador ha continuat avui al 'Toi, Toi', Toi" el capítol dedicat a les tipologies de veus masculines amb els tenors spintos, barítons i baixos.

 • El orígen de les obres de cant i la gènesi de l'òpera

  En els minuts final, una nova i brillant màsterclass de la Jonaina Salvador, al 'Toi, Toi, Toi', en aquest cas sobre l'orígen de les obres de cant i la gènesi de l'òpera.

 • Conjunts de veus i òperes lleugeres destacades

  Després de repassar les tipologies de les veus femenines i masculines, la Jonaina Salvador, amb el 'Toi, Toi, Toi', avui ens ha posat exemples de conjunts de veus en òperes lleugeres destacades.

 • La Festa de la música

  Hem rebut a la Jonaina Salvador en un nou espai 'Toi, Toi, Toi'. La responsable de l'Associació Andorra Lírica ha presentat la darrera cita d'enguany, la 'Festa Lírica' del 10 i 11 de juny a l'Auditori Claror de Sant Julià de Lòria

Facebook

Twitter