- El Mundial de trial, una de les cites clàssiques del calendari esportiu, no tindrà prova andorrana la temporada que ve. El nou promotor del campionat ja ho ha comunicat a la Federació Motociclista, que buscarà organitzar un esdeveniment alternatiu. - El servei de recollida selectiva de residus comptarà amb més d´una vintena vehicles nous ecològics, per tal de millorar diferents aspectes relacionats amb l´eficiència energètica i la seguretat. Tot i això, el país manté uns bons nivells de recollida selectiva que se situen al voltant del 40%. A partir de l´octubre s´iniciarà el servei de recollida de matèria orgànica. - L´USdA s´oposa als canvis adoptats per Govern en la compensació de les hores extres en el sector públic. A partir d´ara ja no seran els treballadors els qui decideixin si volen cobrar o recuperar-les sinó el seu superior. Des del sindicat ho consideren inadmissible i s´hi oposen radicalment. - UNICEF Andorra insta el Govern a allargar les baixes de maternitat i paternitat però valora que s´estigui estudiant. L´últim informe de l´ONG determina que només 15 països del món apliquen les tres polítiques bàsiques per ajudar les famílies amb infants petits. De moment, Andorra en compleix dues. - La visió d´una part de la població del funcionament del sistema polític com a sistema d´intercanvi de favors es dibuixa com un dels factors de l´abstencionisme. Així ho indica un informe del CRES encarregat pel Consell General. La crisi econòmica i els canvis en els partits polítics són altres possibilitats. L´estudi fa diverses propostes, com depurar el cens o fomentar les eleccions per correu. El Consell General les estudiarà.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe
Ara i Aquí

L’Ara i Aquí engega la setzena temporada als matins de RNA renovant el compromís d’oferir ràdio de proximitat i amb vocació i convicció de servei públic. Compromís que es plasma en la voluntat de compartir quatre hores diàries al servei de l’oient amb informació, opinió, entreteniment, seccions, actualitat, convidats, col·laboradors, etc. Fidels al nom del programa, estarem pendents a tots el que passa “Ara”, en el nostre entorn temporal, i “Aquí”, situant Andorra com a eix central d’interès. Arrencarem al punt de les 8h amb un tram dedicat a la informació i els serveis, fins a les 9,30h, quan ens prendrem “El Cafè de l’Ara i Aquí”, l’espai amb entrevistes i tertúlies amb protagonistes d’actualitat. I després, un munt de possibilitats amb experts en temes de caire molt divers, fins el punt del migdia.

Pàgina de Facebook       Perfil de Twitter      E-mail: araiaqui@rtva.ad     Telf: (+376) 873 777

Un equip, al vostre servei, Ara i Aquí...

Direcció i presentació: Àlex Lliteras    Producció: Viviana Besolí    Control de so: David Carmona   Redacció: Òscar Royo i Xavier Albert


Ara i Aquí 13 de setembre de 2017

 • Ara i aquí 2.0 - Josep Rodríguez

  El Raonador del Ciutadà, que tanca el seu mandat de 6 anys, ha estat el protagonista del Cafè. Amb el Josep Rodríguez hem fet balanç dels aspectes més destacats des que ha estat al capdavant de la institució.

 • El cafè del Ara i Aquí amb Josep Rodríguez

  Cafè amb el Raonador del Ciutadà, Josep Rodríguez.

 • Del rumor previ a la realitat objectiva

  La Viviana Besolí compara la informació prèvia que  havia trascendit sobre els nous Iphone amb el que es va dir ahir a la Keynote d'Apple.

 • El projecte Harapan de Carlos Ferrándiz

  Abandonar una exitosa carrera professional per anar a l'altre punta del món, a Indonèsia, a ajudar els que ho necessiten. És el cas del Carlos Ferrandiz i el projecte Harapan. Hem parlat amb ell a l'En connexió.

 • L'adolescència, segons Daniel Siegel

  LA Marta Compte, de NIVI Centre d'Atenció Psicològica, ens parla avui de l'adolescència, a partir dels estudis que inclou el llibre de Daniel Siegel "La tormenta cerebral".

 • Internet i espais privats

  Les conseqüències de ser actiu les xarxes socials, ha estat el tema d'avui amb el Fernando Blanco, de SisèGrau. En concret, es pot acomiadar algú pel que escriu a les xarxes socials? Quin és l'abast del nostre espai privat a Internet?

 • Les fotos de la tardor

  Primer espai del Llenguatge de la llum, amb el Pep Aguareles. Avui ens ha parlat de les fotografies i la tardor.

Facebook

Twitter