- La comissió legislativa de Sanitat ha tancat la llei de drets i deures dels pacients i de la història clínica compartida, pedra angular de la reforma sanitària. La llei es podria votar el 5 d´octubre o el dia 20 a molt estirar, segons han indicat fonts parlamentàries. El text estableix que sigui el metge referent qui introdueixi a l´historial del pacient els actes mèdics fets a l´estranger. - La sisena edició del Festival Ull-Nu comptarà amb una nova categoria, la del llargmetratge. Serà el primer cop que el festival tindrà l´oportunitat de tenir aquest format, que premiarà la millor òpera prima per a menors de 35 anys amb un premi de 1.500 euros. La recepció de propostes s´ acaba el 17 de desembre. - El 12 d´octubre s´estrena a Sant Julià de Lòria una coproducció de l´ENA i l´Animal. Una obra escrita i feta al país que compta amb actors andorrans d´excepció com Oriol Guillem o Pere Tomàs i catalans com Sílvia Forns i Josep Sobrevals. Un aniversari és l´excusa per veure com els membres d´una família viuen de manera diferent el viscut i el pas del temps. - El Centre de recuperació de fauna salvatge ha alliberat dues cries de cabirol. Els animals han passat prop de tres mesos al centre, on han estat alimentats després que els recuperés un ramader. Un cop superat el període d´alletament, ja estan preparats per tornar al medi natural i han estat alliberats. - La tendència positiva en el turisme d´aquest estiu s´ha confirmat a l´agost quan s´ha superat el milió de visitants. El que més ha augmentat són els turistes, és a dir, els que pernocten, que han crescut un 10%. La majoria prové dels dos estats veïns, tot i que també han augmentat els d´altres nacionalitats.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe
Becaris

Becaris és el magazín de les tardes a RNA (94.2 FM), dirigit i presentat per Xavi Albert i Meri Picart. Cada tarda aprofundim en temes culturals, esportius i d'actualitat, parlem de tendències, gastronomia, salut i de tot allò que pot ser del vostre interès. 


 • Festa del Piolet

  El Piolet, la Violeta i l’Andi, com cada any, tornen a fer la Festa de l'Estiu per trobar-se amb tots els socis. Hi haurà tallers, totes les activitats de Pal (inflables, jump, cars, tirolina, tir amb arc), espectacles amb el mag Toni, ball amb la Mimi, mercat artesanal, la presència dels personatges del club (l'Andi, la Violeta i el Piolet), sorteig de regals... i un munt de sorpreses més. No t'oblidis de portar el carnet!

 • L'energia fotovoltaica amb el Ludo

  L'energia solar fotovoltaica és una metodologia d'obtenció d'energia elèctrica gràcies a cèl·lules fotoelèctriques. És una font d'energia renovable que comptava, a finals de 2012, amb una capacitat de producció de 100 GW, esdevenint la tercera font d'energia renovable més important darrere de l'energia hidroelèctrica i l'energia eòlica. Els panells solars es poden instal·lar tant a la superfície terrestre com integrats en les parets o sostres d'edificis existents. Així mateix es poden integrar específicament en enginys com ara vehicles, fanals, màquines de venda autònomes, etc. Marc Alier, Ludo, ens parla de tot plegat.

 • Festa Major al Pas de la Casa

  Àlex Arnó, cap d'Àrea de Museus i Tradicions del Comú d'Encamp ens acosta la Festa Major "de més alçada", la del Pas de la Casa. Activitats per grans i petits, actes institucionals i altres activitats populars, tot, per tal de que no et passi res per alt, al Becaris.

 • Inversions amb David Trullàs

  Els accionistes minoritaris de Banco Popular han perdut les seves accions, per tant tots els diners invertits, en David ens explica que ha passat i que passarà. Ens fa també una previsió de l'estiu, euro-dòlar i el preu del petroli, a més d'accions de les quals hem d'estar pendents al llarg de l'estiu.

 • Canillo s'omple de màgia

  La màgia torna una vegada més a Canillo d'avui i fins diumenge gràcies a la celebració d´un nou ´Canillo s´omple de màgia´. Una oferta que, segons el director del Palau de Gel, Francesc Oriol, cada cop està més arrelada a la parròquia i que enguany vol incrementar les xifres de l´any passat amb les 10 activitats que programa. Ens ho explica tot plegat el propi Francesc Oriol.

 • Caldea estrena il·luminació

  Avui espectacle de llum i música a Caldea en motiu de l'estrena de la il·luminació a la torre del termolúdic. La nova il·luminació vol potenciar l'arquitectura de l'edifici i comptarà amb un sistema de programació que permetrà oferir jocs de colors i intensitats al ritme d'una música, efectes especials i molt més!! Tot plegat ens ho explica Patricia Garcia, cap de màrqueting de vendes de Caldea.

 • Quartes jornades de mobilitat elèctrica

  David Astrié, conseller de medi ambient i innovació del Comú d'Andorra la Vella i Xavier Forné, director de diversificació de FEDA ens apropen aquestes jornades. La cita és aquest dissabte a la Plaça de la Rotonda d'Andorra la Vella.

 • Vila Medieval

  Un any més arriba la Vila Medieval a Sant Julià de Lòria, on un dels principals reclams és el Mercat Medieval. Ens explica totes les activitats que ens han programat a la parròquia laurediana el conseller de Cultura Josep Roig.

 • The 2017 Distinguished Gentleman's Ride

  Motocicletes clàssiques i d'estil vintage unides Per al càncer de pròstata i la salut mental per a la Movember Foundation. Aquest diumenge a tot el món, l'esdeveniment que es du a terme al país ens l'explica en Marc Casadevall.

 • Marc Alier mossega la poma

  El nostre especialista en tecnologia ens apropa una setmana més les darreres novetats i notícies tecnològiques. Atents a Marc Alier, Ludo, que ve carregat!!

Facebook