- La comissió legislativa de Sanitat ha tancat la llei de drets i deures dels pacients i de la història clínica compartida, pedra angular de la reforma sanitària. La llei es podria votar el 5 d´octubre o el dia 20 a molt estirar, segons han indicat fonts parlamentàries. El text estableix que sigui el metge referent qui introdueixi a l´historial del pacient els actes mèdics fets a l´estranger. - La sisena edició del Festival Ull-Nu comptarà amb una nova categoria, la del llargmetratge. Serà el primer cop que el festival tindrà l´oportunitat de tenir aquest format, que premiarà la millor òpera prima per a menors de 35 anys amb un premi de 1.500 euros. La recepció de propostes s´ acaba el 17 de desembre. - El 12 d´octubre s´estrena a Sant Julià de Lòria una coproducció de l´ENA i l´Animal. Una obra escrita i feta al país que compta amb actors andorrans d´excepció com Oriol Guillem o Pere Tomàs i catalans com Sílvia Forns i Josep Sobrevals. Un aniversari és l´excusa per veure com els membres d´una família viuen de manera diferent el viscut i el pas del temps. - El Centre de recuperació de fauna salvatge ha alliberat dues cries de cabirol. Els animals han passat prop de tres mesos al centre, on han estat alimentats després que els recuperés un ramader. Un cop superat el període d´alletament, ja estan preparats per tornar al medi natural i han estat alliberats. - La tendència positiva en el turisme d´aquest estiu s´ha confirmat a l´agost quan s´ha superat el milió de visitants. El que més ha augmentat són els turistes, és a dir, els que pernocten, que han crescut un 10%. La majoria prové dels dos estats veïns, tot i que també han augmentat els d´altres nacionalitats.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe
Becaris

Becaris és el magazín de les tardes a RNA (94.2 FM), dirigit i presentat per Xavi Albert i Meri Picart. Cada tarda aprofundim en temes culturals, esportius i d'actualitat, parlem de tendències, gastronomia, salut i de tot allò que pot ser del vostre interès. 


 • Olga Armengol i la logopèdia

  Aprofitant que és la darrera intervenció de l'Olga al Becaris aquesta temporada fem un repàs a aquells temes que hem posat sobre la taula.

 • La nostra feina ideal

  Des de Psico B ens volen fer rumiar al voltant de la professió que hem escollit. És veritablement la que ens convé? Hem escollit la feina que duem a terme amb la nostra manera de ser? És la nostra feina ideal?

 • Pili Borra i l'estiu

  La nostra naturòpata, Pili Borra, en la seva darrera intervenció del curs, ens parla i porta gelats i begudes saludables i refrescants per aquest estiu i dies de calor.

 • Les pèrdues amb Psico B

  Després dels tràgics incendis a Londres (la Torre Grenfell) i a Portugal (les flames van començar dissabte al municipi de Pedrógao Grande i s'han extés), parlem de les pèrdues humanes (familiars, amics...) i les materials (records, fotografies...) Mariona Buxó de Psico B ens ajuda a entendre el que els pot passar pel cap i com superar el trangol.

 • Donació de sang de cordó umbilical

  Les llevadores Cristina Pérez i Gina Cortesao que ens arriben des de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell ens porten i expliquen totes les raons per les quals hauríem de fer donació de sang de cordó umbilical i com es porta a la pràctica. Busquem les raons i esperonem per tal de que aumentin les donacions que, cal dir, són elevadíssimes.

 • Com ens prenem el fer anys?

  L'aspecte Juvenil, la longevitat i vitalitat depèn de la qualitat de la teva vida i dels teus hàbits, no només de la data del teu naixement. Per a molts l'edat té un significat negatiu tant és així que preguntar l'edat pot ser pres com una falta de respecte. Això és per que a partir de certa edat s'associa amb el tan rebutjat envelliment, malaltia i mort? Tenim clar que fer anys, vol dir que hi som?, no és positiu això? Volem ser positius amb el pas dels anys i en parlem amb Sònia Bigordà de PsicoB.

 • Entrenament a temperatures elevades

  Eduard Barceló, l'entrenador del Becaris, vol que continuem entrenant durant tot l'estiu... per molta temperatura que faci. Evitar les hores de màxima calor (aquesta la tenim clara), però quins altres consells ens pot donar l'Eduard per entrenar aquests mesos? Estigueu atents!!

 • Tornar a la rutina

  No és exacte això de tornar a la rutina però sí potser la tornada a la vida més quotidiana. És el que pretenem amb l'ajuda de Psico B, les psicòlegues del Becaris, que continuen una temporada més al nostre costat!!

 • Olga Armengol i la logopèdia

  La nostra logopeda Olga Armengol ens apropa els beneficis de la logopèdia. Teràpies i diferents trastorns són qüestions que posem sobre la taula.

 • Com gestionar la frustració

  Gent amb talent esportiu, musical...nens que comencen curs i en gaudeixen o nens/adults sense talent fustrats per no aconsseguir el seus desitjos. Com ens hem de mentalitzar per aconseguir-los i si no els aconseguim com capejar la frustració? Com desenvolupar el talent en clau positiva i gestionar la frustració? Les respostes en les ofereix Psico B.

Facebook