- La comissió legislativa de Sanitat ha tancat la llei de drets i deures dels pacients i de la història clínica compartida, pedra angular de la reforma sanitària. La llei es podria votar el 5 d´octubre o el dia 20 a molt estirar, segons han indicat fonts parlamentàries. El text estableix que sigui el metge referent qui introdueixi a l´historial del pacient els actes mèdics fets a l´estranger. - La sisena edició del Festival Ull-Nu comptarà amb una nova categoria, la del llargmetratge. Serà el primer cop que el festival tindrà l´oportunitat de tenir aquest format, que premiarà la millor òpera prima per a menors de 35 anys amb un premi de 1.500 euros. La recepció de propostes s´ acaba el 17 de desembre. - El 12 d´octubre s´estrena a Sant Julià de Lòria una coproducció de l´ENA i l´Animal. Una obra escrita i feta al país que compta amb actors andorrans d´excepció com Oriol Guillem o Pere Tomàs i catalans com Sílvia Forns i Josep Sobrevals. Un aniversari és l´excusa per veure com els membres d´una família viuen de manera diferent el viscut i el pas del temps. - El Centre de recuperació de fauna salvatge ha alliberat dues cries de cabirol. Els animals han passat prop de tres mesos al centre, on han estat alimentats després que els recuperés un ramader. Un cop superat el període d´alletament, ja estan preparats per tornar al medi natural i han estat alliberats. - La tendència positiva en el turisme d´aquest estiu s´ha confirmat a l´agost quan s´ha superat el milió de visitants. El que més ha augmentat són els turistes, és a dir, els que pernocten, que han crescut un 10%. La majoria prové dels dos estats veïns, tot i que també han augmentat els d´altres nacionalitats.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe
Becaris

Becaris és el magazín de les tardes a RNA (94.2 FM), dirigit i presentat per Xavi Albert i Meri Picart. Cada tarda aprofundim en temes culturals, esportius i d'actualitat, parlem de tendències, gastronomia, salut i de tot allò que pot ser del vostre interès. 


 • Rosó Sadurní i la solidaritat a Gàmbia

  Un euro per a tu no és res per a ells és molt si alguna persona vol fer una aportació econòmica la Rosó Sadurní ens explica com fer-ho. Els fons recaptats van destinats a aliments, roba i calçat. Ens explica com va començar tot plegat, quants anys fa que hi va i la vida en aquest país africà. L'experiència de la Rosó.

 • Cooperand i l'ajuda a Bolívia

  Carla Riestra, presidenta i fundadora de Cooperand, ens acompanya a l'estudi per tal de sensibilitzar-nos amb l'ajuda i el voluntariat. En aquesta ocasió la Carla ens fa un apunt de la cadena de voluntaris i de la cadena solidària.

 • Jesús Muro, Daktari i l'Àfrica

  L'Associació de Cooperació Veterinària a l'Àfrica de l'Est, Daktari, la setmana del 6 al 13 de febrer partiparà activament en diferentes trobades de caire científic relacionades amb les activitats de cooperació veterinària que Daktari porta a terme a Uganda i a la República Democràtica del Congo. Ens ho explica Jesús Muro, veterinari de Govern i CEO de Daktari.

 • Hi arribarem

  Neus Banús i Joan Rosell de l'associació Hi arribarem ens acosten una sortida programada per aquest cap de setmana i totes les activitats previstes per aquest tram inicial de 2017.

   

 • Bomosa col·labora amb els refugiats

  Bomosa és una associació filantròpica que impulsa projectes de caràcter social, animal i de millora dels hàbits de vida saludables. Ara han esmerssat els seus esforços en els refugiats. Ens ho explica tot plegat Àlex Altimir de Bomosa.

 • Becacooperand, Bolivia i Andorra

  Sergio Würth de Cooperand ens explica tot el que s'ha dut a terme a Bolivia gràcies a l'ajuda que es rep des d'Andorra, així com també ens apropa el funcionament dels curs del voluntariat.

 • Cooperand i l'inici de tot plegat

  Javier Riestra, vicepresident de Cooperand i voluntari permanent des de 2008 és el convidat «estrella» d'aquesta nova aparició dels amics de Cooperand al Becaris. Ens interessem pel temps que du a Bolívia, la tasca que hi desenvolupa, les motivacions i el futur.

 • Curs de cooperació internacional

  El Curs de Cooperació Internacional a la UdA que coordina Carla Riestra, torna de nou aquesta tardor amb la 5è edició. Ara amb el recolzament de Govern. Animeu-vos a participar en diferents esdeveniments i a llençar-vos en l'àmbit del voluntariat. Ens ho expliquen tot plegat Carla Riestra i Sergio Würth.

 • Cooperand i els voluntaris

  Carla Riestra i Sergio Würth ens expliquen les darreres formacions que estan duent a terme amb els voluntaris que d'aquí a ben poc marxaran cap a Bolívia. Les destinacions dels voluntaris, la feina i els tallers que preparen per a les diferents llars també seran sobre la taula.

 • Cooperand a punt de marxa

  S'acosta la data de sortida cap a Bolivia i tant la Carla Riestra com el Sergio Würth ens apropen les diferents tasques que duen a terme, els projectes aprovats i els que estan en curs. A més ens expliquen que estan recollint cartes i regals de moltes famílies andorranes per a les seves filloles i moltes cosetes per a les que no tenen a ningú, una iniciativa preciosa, un gest tant generós com altruista!  

   

Facebook