Eleccions comunals 2015

Comparteix:


Perfils

  • Josep Àngel Mortés, candidat d'ACO+DA a Ordino

    Té 52 anys i és empresari. Ha estat subsíndic general i dos vegades conseller general. Es presenta per treballar per la parròquia i donar continuïtat a un projecte que es va arrencar fa vuit anys. Del mandat anterior destaca la forma de gestionar la parròquia, que defineix de molt profitosa. Proposa revisar el pla d'urbanisme, aconseguir que no minvin les especificitats dels comuns en la modificació de la llei de transferències i competències, i continuar amb el pla de viabilitat d'Ordino-Arcalís. Entre les seves prioritats posa en relleu preservar la qualitat de vida de la parròquia.

  • Sandra Tudó, candidata de Liberals+ Independents a Ordino

    Té 43 anys i és directora d'un centre escolar. No ha exercit mai cap càrrec polític. Es presenta perquè creu que és el moment per dedicar-se a la política i la seva motivació principal és la gent. Del mandat anterior critica la poca inversió i que no s'ha pogut eixugar el deute. A favor, destaca la renovació del centre esportiu.. Proposa eixeugar el deute, millorar les finances i potenciar la qualitat de vida. Creu que s'ha de continuar potenciant el turisme de cultura, natura i esport. Es marca com a gran repte que Ordino-Arcalís torni a generar riquesa i no despesa.

  • Delfí Roca, candidat de Sentit Comú-SDP+Independents a Andorra la Vella

    Delfí Roca té 55 anys i és director de comunicació d'un grup empresarial. És membre de la comissió política nacional d'SDP. Es presenta per millorar la parròquia d'Andorra la Vella i per garantir el benestar dels habitants i millorar-ne la qualitat de vida. Del darrer mandat en critica l'actitud del cònsol major. Roca proposa reactivar el comerç i el turisme a la parròquia i garantir els serveis que el comú posa a disposició dels ciutadans. Destaca dos grans reptes pel proper cònsol: la renovació del marc competencial i aconseguir que els ciutadans d'Andorra la Vella se sentin orgullosos de viure a la capital.

  • Dolors Carmona, candidata del PS+Independents a Andorra la Vella

    Dolors Carmona té 56 anys i és directora de l'escola andorrana de batxillerat. Ha estat consellera del comú d'Andorra la Vella pel PS i amb anterioritat, secretària d'estat d'Educació. Es presenta per responsabilitat i implicació amb la ciutadania. Del mandat anterior en critica els canvis d'opinió i la manca de transparència. Carmona es proposa aconseguir una participació activa de la parròquia. El seu objectiu és que Andorra la Vella torni a ser la capital no només administrativa del país, sinó també la cultural. Veu necessari desenvolupar plans estratègics i d'actuació pensats a quatre anys vista.

  • Conxita Marsol, candidata de Demòcrates per Andorra+Independents a Andorra la Vella

    Conxita Marsol té 55 anys i és advocada. Ha estat presidenta del grup parlamentari liberal, ministra de la Presidència i portaveu del Govern. Enguany ha estat consellera general del grup demòcrata. Marsol es presenta a les eleccions comunals per amor a Andorra la Vella ja que creu en un futur millor per la la parròquia. Del mandat anterior reconeix una bona gestió financera, tot i que lamenta que hagi governat d'esquenes a la parròquia. Considera que és urgent un pla de xoc per embellir tota la capital i en especial l'avinguda Meritxell. El seu principal repte és que Andorra la Vella torni a ser el motor econòmic del país i es converteixi en una ciutat turística moderna.

  • Jordi Minguillón, candidat de Cd'I+Liberals d'Andorra a Andorra la Vella

    Jordi Minguillón té 62 anys i és comerciant. Ha estat cònsol major d'Andorra la Vella en l'últim tram del darrer mandat que va començar sent cònsol menor. Anteriorment havia estat conseller comunal. Es presenta a les eleccions comunals per donar continuïtat a la feina empresa en el mandat anterior. Considera que el seu grup ha dut a terme una bona gestió econòmica i ha millorat alguns serveis comunals. Minguillón vol fer d'Andorra la Vella una parròquia més acollidora per millorar la qualitat de vida dels seus ciutadans. Assegura que el repte del proper mandat resideix en la qüestió de les competències i transferències.

  • Jordi Troguet, candidat de Liberals d'Andorra + Independents a Encamp

    Jordi Troguet Ribes té 57 anys i és empresari. No ha exercit cap càrrec polític amb anterioritat, però actualment ha decidit implicar-se en la política per la inquietud que li genera el futur de la parròquia. Quant al mandat anterior, tot i que Troguet reconeix l'equip humà que el forma, considera que no ha treballat prou per Encamp. Troguet proposa potenciar les activitats de natura, culturals i esportives per dinamitzar la parròquia. El seu repte com a cònsol seria fer que Encamp fos una part activa de la vida política del país.

  • Joan Sans, candidat del PS+ Independents a Encamp

    Joan Sans Urgell té 40 anys i és lingüista. Ha estat conseller del comú d'Encamp pel PS entre el 2011 i el 2015 i anys abans, director de Promoció Cultural i Política Lingüística al Govern. Es presenta en aquestes eleccions per tirar endavant un projecte d'equip i amb la voluntat de revitalitzar el comerç de la parròquia. Pensa que el darrer mandat a Encamp s'ha basat en una forma de governar d'autocomplaença. Per evitar-ho, el candidat proposa un treball transversal de tots els departaments i una implicació pública i privada real. Vol potenciar les oportunitats naturals i paisatgístiques de la parròquia, a més de les culturals, esportives i econòmiques. L'objectiu de Sans en aquestes eleccions és recuperar la confiança dels ciutadans en la gestió pública.

  • Jordi Torres, candidat d'UP+Demòcrates per Andorra a Encamp

    Jordi Torres Arauz té 47 anys i és enginyer topògraf. Ha estat cònsol menor d'Encamp el darrer mandat i prèviament havia estat membre de la minoria comunal. Assegura que es presenta per donar continuïtat a la feina que han estat realitzant aquests darrers quatre anys i per culminar projectes no finalitzats en un mandat marcat per les dificultats econòmiques. Torres proposa embellir el nucli urbà d'Encamp i del Pas de la Casa i dinamitzar el sector empresarial. El gran repte del proper mandat serà, pels Demòcrates, donar compliment a l'acord d'intencions signat amb SAETDE.

  • David Baró, candidat de Ciutadans Compromesos a la Massana

    Té 38 anys i és professional del màrqueting, la comunicació i la gestió comercial. Ha estat cònsol de la Massana el darrer mandat i abans conseller major i conseller de Turisme i Comerç del 2007 al 2011. Es presenta per completar un projecte de vuit anys. Dels darrers quatre anys destaca les accions concretes per dinamitzar la parròquia i el full de ruta per sanejar els comptes. Reivindica haver donat la volta a les finances i multiplicat per sis la inversió, així com haver resolt l'endeutament històric d'EMAP, que ha passat de generar pèrdues a donar beneficis. Proposa 207 accions concretes per la parròquia. 

  • Albert Esteve, candidat de Demòcrates per Andorra a la Massana

    Té 52 anys i és economista. Va ser ministre de Cultura durant la darrera legislatura. Defensa que el de DA és un projecte de país del qual la Massana es mereix formar part. Valora la reducció de les despeses durant el darrer mandat perquè no ha estat traumàtic i posa un excel·lent en comunicació al comú perquè ha sabut vendre avenços en què ha participat el Govern. Proposa sostenibilitat econòmica, social i mediambiental. El seu gran projecte és aportar una visió innovadora a EMAP. Creu que el gran repte dels propers 4 anys serà la revisió de les transferències i competències. 

  • Joan Albert Farré, candidat de Liberals d'Andorra+UL a Sant Julià de Lòria

    Té 47 anys, és advocat i empresari. Ha estat conseller general del grup parlamentari liberal del 2001 al 2005 i és vicepresident de Liberals d'Andorra. Vol que Sant Julià tingui noves i millors oportunitats. Creu que pot aportar una gestió més responsable. Valora la creació del parc d'animals, l'embelliment de la parròquia i iniciatives com La Purito en un moment econòmic complexe. Considera que en el darrer mandat no s'ha pogut o sabut preveure la davallada dels ingressos propiciada per la reducció de les transferències. Aposta per acabar el vial, fer una política més transparent i millorar la gestió de Naturlàndia.. El seu gran repte és equilibrar les finances comunals i aconseguir mantenir la capacitat d'autogovern dels comuns.

  • Josep Vila, candidat de Laurèdia en Comú a Sant Julià de Lòria

    Té 58 anys i és empresari. Ha estat cònsol major de Sant Julià de Lòria del 1995 al 1999, interventor general de l'Estat, i director de Comptabilitat i Finances d'Escaldes-Engordany. Es presenta per resoldre els problemes que creu que té la parròquia. Considera que en el darrer mandat s'han fet inversions a Camprabassa que han augmentat el deute i no han beneficiat el poble.Vol millorar la qualitat de vida dels ciutadans, generar activitat i equilibrar els comptes públics. El seu gran repte és reduir el deute i deixar una parròquia activa.

  • Josep Mandicó, candidat de Demòcrates per Andorra+Independents a Canillo

    Té 52 anys i és empresari. Ha estat dos cops cònsol major i conseller major de Canillo. Es presenta per acabar el projecte dels darrers quatre anys. Recorda els moments difícils en plena crisi però destaca que els ha permés planificar millor les accions. Vol desestacionalitzar el turisme i creu que el gran repte són les finals de la Copa del Món d'esquí alpí del 2019.

  • David Pérez, candidat de Sentit Comú-SDP+Independents a Escaldes-Engordany

    Té 41 anys, és responsable de comptabilitat i administració i no ha ocupat cap càrrec polític amb anterioritat. Vol més sensibilitat social, ètica i sentit comú a la parròquia. Valora positivament la rebaixa de l'endeutament i la construcció de l'aparcament del Falgueró, però critica que certes parts d'Escaldes-Engordany s'han menystingut. Les seves propostes se centren en la igualtat entre les persones i les diferents zones de la parròquia. Vol posar el ciutadà en l'eix de la gestió. Considera que el gran repte és la llei de competències i l'encaix en les relacions institucionals.

  • Marc Magallón, candidat de Liberals d'Andorra+ Independents a Escaldes-Engordany

    Té 47 anys, és funcionari i no ha ocupat cap càrrec polític amb anterioritat. Es presenta per tornar a la parròquia tot el que li ha donat. Destaca el projecte de Vivand, que era un reclam de la ciutadania però creu que s'hauria d'haver escoltat més el poble. Proposa millorar l'avinguda Carlemany i apostar per la zona perifèrica. El gran repte per ell és que Escaldes-Engordany sigui sent el motor econòmic, centre comercial i aparador turístic principal del país.

  • Cèlia Vendrell, candidata de PS+Independents a Escaldes-Engordany

    Té 45 anys, és enginyera mediambiental i empresària. Ha estat consellera de comú durant el darrer mandat i és membre de l'executiva del PS. Vol posar l'experiència al comú al servei dels ciutadans. Valora positivament l'aparcament del Falgueró i la reformulació de l'avinguda Carlemany per a vinanats, tot i que ha discutit les formes. Critica la falta de diàleg en el projecte de Vivand. Té dues propostes principals: l'aigua potable i termal, i l'acostament del comú al ciutadà amb un conseller de barri i pressupostos participatius. Creu que el gran repte és fer d'Escaldes-Engordany la capital de l'aigua. 

  • Trini Marín, candidata de Demòcrates per Andorra a Escaldes-Engordany

    Té 50 anys, és administrativa i actual cònsol d'Escaldes-Engordany. Ha estat consellera de comú del 2003 al 2011.Es torna a presentar per acabar els projectes inciats durant el darrer mandat. Els pitjors moments que ha viscut han estat els talls en el subministrament d'aigua. Destaca la feina que s'ha donat a la gent en situació de dificultat i l'emoció en el retrobament de tradicions. Es comproment a invertir en zones on cal i a encarar una parròquia sostenible econòmica, social i mediambientalment. Creu que el gran repte és el treball en les competències i transferències, treballar pel país i unificar criteris. 

Facebook

Twitter