Estira la llengua

Comparteix:

Estira la llengua: L'entrevista

Cada setmana, repassem amb un to molt desenfadat però rigorós l'actualitat de la llengua catalana: reivindicacions, agressions, progressos... d'arreu dels territoris on es parla. Ampliem el coneixement general de les singularitats de la nostra llengua i donem un cop de mà per saber-la parlar millor. Tot, amb l'objectiu de conscienciar els membres de la nostra comunitat lingüística que són els únics garants de la continuïtat de la nostra parla. Tot això, amb Agustí Mas, Berta Subietas, Adrià Mateu, Maria Cucurull, Marcel Farinelli, Sac Nicté García, Diana Pérez, Jordi Terme i Aran Comín! 
Menció de qualitat del Premi Ràdio Associació Catalunya 2013 al millor programa de ràdio!


  • L'entrevista: etapa daurada al Llull

    Les Illes Balears tornen a l'Institut Ramon Llull, el País Valencià no li fa un lleig, l'Aragó ensenya la poteta per sota la porta... Parlem amb el director d'aquesta institució, Manuel Forcano, en la que sembla que podria ser la seva etapa daurada

  • L'entrevista: Enrotlla't amb Joves de Mallorca per la Llengua

    Joves de Mallorca per la Llengua es vol reactivar després d'una època sense d'inactivitat. És per això que van engegar al campanya "Enrotlla't", que s'ha acabat amb un concert de la Gossa Sorda i Roig, a Lloseta. En parlem amb un dels membres de la permanent, Pere Garau.

  • L'entrevista: rock en alguerès

    Estem molt contents de poder parlar de la presentació d'un disc que enllaça Catalunya amb l'Alguer i que augmenta l'oferta musical en aquest parlar tant especial de la llengua catalana. És Com un soldat, de Claudia Crabuzza.

  • L'entrevista: el valencià, un requisit per ser funcionari

    Si bé fa 33 anys que a Catalunya és així, al País Valencià, saber el nostre idioma no és un requisit per esdevenir funcionari. Escola Valenciana ha iniciat una campanya reivindicant això com a mesura per garantir els drets lingüístics dels valencians. En parlem amb el president, Vicent Moreno.

  • L'entrevista: el maltès té paraules catalanes

    Barcelona va influir durant 400 anys sobre Malta i és per això que encara avui en dia el vocabulari maltès té molta influència catalana. Fins i tot això es palpa als carrers i en monuments! En parlem amb Pere Alzina, que prepara un documental sobre tot plegat!

  • L'entrevista: Pau Vidal i el manifest del grup Koiné

    El manifest del grup Koiné sobre les llengües i la Catalunya independent ha obert la caixa dels trons. Esvaïm dubtes i n'expliquem detalls en conversa amb un dels signants, Pau Vidal.

  • L'entrevista: X Jornada d'onomàstica de l'AVL

    Sabies que als Estats Units hi ha topònims que vénen de la comarca de la Safor? O que en aquesta zona del País Valencià n'hi ha que vénen de Mallorca? Són alguns temes que es tocaran a la propera Jornada d'onomàstica, que es farà el 15 i el 16 d'abril a Gandia. En fem un avanç en conversa amb el professor Emili Casanova.

  • L'entrevista: el català a les escoles de la Franja

    El govern aragonès ha presentat el currículum educatiu que especifica, per primera vegada, com s'ha de tractar l'ensenyament del català. Pep Labat ha participat intensament en l'elaboració d'aquest document, que ara està pendent d'esmenes. Labat és professor de català de l'Institut Ramon Sender de Fraga i president de l'Institut d'Estudis del Baix Cinca.

  • L'entrevista: Cap on anam!?

    Una noia alemanya, l'Alina, ens ha demostrat que no es pot viure només en català a Catalunya, ni a Andorra, ni a la Catalunya Nord, ni a la Franja ni al País Valencià. Comença la campanya per aconseguir fons per rodar la tercera entrega d'aquesta sèrie de reportatges!

  • L'entrevista: llibres i dones a Mallorca

    Palma i Inca celebren la XXVII Setmana del llibre (i la dona) en català, organitzada pel Gremi de llibreters de Mallorca. El seu president, Antoni Sureda, ens explica el canvi important de format d'aquest certamen.

Facebook

Twitter