Jocs Islàndia 2015

Jocs Islàndia 2015: Bàsquet

• La selecció de bàsquet cau amb Luxemburg i acaba quarta (93-79).

La selecció de bàsquet es va quedar sense medalla ahir en l'última jornada. L'equip va perdre en el partit que, davant Luxemburg, havia de decidir quin dels dos equips acabava tercer i quin tornava a casa amb les mans buides.

Els tricolors van caure per 93 a 79, i tanquen el grup últims, amb tots els partits perduts. Ahir, però, hi va haver un moment de partit en què els de David Eudal semblaven tenir el bronze a tocar. I és que al tercer quart, Andorra guanyava d'11 punts. Una diferència que no va ser suficient per tancar el triomf i tornar a Andorra amb medalla.

Informa: Xavi Bonet

• La selecció de bàsquet cau davant Montenegro

Segona derrota lògica de la selecció de bàsquet a Reykjavik. L'equip de David Eudal ha caigut davant de Montenegro per 89 a 69. 20 punts que no mostren la diferència real entre els potencials de les dues seleccions.

Eudal ha valorat que "el treball ha sigut excel•lent, hem donat la cara durant molts minuts , potser més que ahir contra un equip infinitament millor que nosaltres. Són jugadors molt complerts, jugadors de primer nivell. Contents per la feina feta, tristos per la derrota però satisfets del treball."

Andorra ha aguantat el ritme de Montenegro durant tot el primer quart, però a partir del segon la distància al marcador ha anat creixent. Però no ha estat fins als últims 15 minuts de joc quan els balcànics han acabat de trencar el partit. Ara ja només queda un matx, demà la medalla a una carta contra Luxemburg, qui guanyi és penjarà el bronze, però qui perdi tornarà a cassa amb les mans buides.

L'Andorra - Luxemburg demà a partir de les set de la tarda, hora andorrana.

Informa: Xavi Bonet   Imatge: Xavi Fajardo

• La selecció de bàsquet cau davant la fortalesa física d'Islàndia

Han hagut de passar tres dies per viure el debut de la selecció andorrana de bàsquet. Ens uns Jocs que estan passant força desapercebuts pels ciutadans de Reykjavik, aquesta competició és la que té més seguiment.

Andorra debutava ahir davant l'equip amfitrió i des del primer moment va quedar molt clar que seria complicat contrarrestar la superioritat física dels locals. Al final del primer quart Andorra ja estava 10 punts per sota (28 -18).

Al segon quart la diferència es va ampliar a 20 punts.  Abans del descans va arribar una reacció defensiva d'Andorra. Però aquesta revifada no va anar acompanyada d'encert ofensiu. Al descans es perdia de 14 (47 -33).

A la represa es va donar continuïtat a la reacció. Andorra es va posar a deu punts (50 -40). L'equip agafava aire però mai no acabava de trencar la barrera dels deu punts. L'encert dels islandesos des de la línia de tres els va acabar sentenciant. Al final, un clar 83- 61 deixava clara la superioritat del rival.  L'entrenador David Eudal destacava l'elevat to físic dels rivals al qual no van poder fer front. “Ens ha costat molt adaptar-nos”, declarava al final del partit. A la superioritat física Eudal sumana “l'elevat encert en línia de tres” dels islandesos.

Andorra s'enfronta avui a Montenegro. El partit comença a les 16.30 hora andorrana.

Informa: Cecs Sanjuan   Imatge: Xavi Fajardo

• La selecció de bàsquet no renuncia a la medalla tot i la fortalesa dels rivals

El més destacat de la jornada de competició a Islàndia ha estat el debut de la selecció de bàsquet contra Islàndia. Els andorrans, tot i que s'han d'enfrontar a equips molt potents, no renuncien a l'aspiració de medalla.

Dia de debut avui als jocs dels petits Estats d'Islàndia per a la delgació andorrana. La selecció de bàsquet salta aquesta tarda a escena, i ho farà per la porta gran, contra els anfitrions. Un duel que exigirà el màxim a l'equip de David Eudal. L'entrenador destaca que l'equip està en bones condicions físiques i "amb ganes d'afrontar el partit, que serà molt díficl i molt físic".

La cita serà a les 7 de la tarda. Debutar davant els locals sempre és complicat, però més encara si es tracta d'un equip amb el potencial d'Islàndia.Eudal creu que "serà un partit molt complicat" per la qualitat dels jugadors rivals.

Ara, ja només queda jugar i esperar un bon partit d'una selecció andorrana, que tot i comptar amb rivals de molta entitat, no renuncia al somni de la medalla.

Informa/imatge: Xavi Bonet

• La selecció de bàsquet afronta els Jocs més difícils sense renunciar a res

A pocs dies per a l´inici dels Jocs dels Petits Estats d´Islàndia, la selecció de bàsquet ha intensificat els entrenaments. El combinat dirigit per David Eudal serà a priori la ventafocs d´una competició amb pocs equips i més nivell que mai. Els tricolors, però, no renuncien a res.

La selecció de bàsquet es va guanyar el bitllet per a Islàndia com a campiona d´Europa C l'estiu passat a Gibraltar, però la participació als Jocs dels Petits Estats no es va confirmar fins fa poques setmanes perquè no hi havia prou equips al quadre. Finalment, Andorra s´haurà de veure les cares amb les tres potències de la competició: Montenegro, Islàndia i Luxemburg.

El seleccionador, David Eudal manté un bloc que barreja l'experiència de jugadors com Xavi Galera, Dani Marín, Felipe de Oliveira, Oriol Fernández, Cinto Gabriel i Rafa Casals, amb la joventut de Roger Lliteras, Guille Colom o Albert Farfan. Esteve Malet, Dani Mofreita i Sergi Marín completen la convocatòria. que manté el dubte de Xavi Isern.

Abans de viatjar a Islàndia, la selecció farà quatre sessions d´entrenament setmanals. La federació està intentant tancar un amistós contra un equip de la lliga EBA o de Copa Catalunya per aquest cap de setmana.

Informa/Imatges: Joan López