- El Tribunal Constitucional anul·la els escorcolls al despatx professional i al domicili dels germans Cierco arran de la demanda per revelació de secret bancari de la família Pujol. El Constitucional conclou que es va vulnerar el seu dret a la intimitat per la poca concreció del registres. I que també es va vulnerar el dret a la defensa arran dels materials intervinguts. - El policia jutjat per maltractament a un detingut serà molt probablement expulsat del cos. La investigació ha confirmat les agressions, que constitueixen una falta molt greu segons la llei de la policia. L´agent feia poc que formava part del cos, ja que pertany a una de les últimes promocions. - SDP lamenta el mal camí que al seu parer està agafant la reforma de la Funció Pública. Els progressistes creuen que no és seriós que el Govern plantegi ara als sindicats fer canvis a la reforma. També lamenta que el síndic posi límits a l´hora de consultar la informació sobre les adjudicacions a l´empresa SPAI que el cap de Govern ha enviat al parlament. - El vicepresident del consell d´administració de Vall Banc, Cristoph Lieber, ha renunciat. L´entitat ho atribueix a motius personals. Lieber havia exercit com a conseller delegat des que JC Flowers va adquirir Vall Banc. L´octubre del 2017 es va fer una reestructuració de la cúpula i Lieber va decidir deixar de ser la cara visible per fer-se càrrec d´una gestora d´actius alemanya, també propietat de JC Flowers. - A Andorra hi ha 1.250 joves amb problemes d´addicció a les drogues o a l´alcohol. Són dades que dona la recent creada associació Fills d´Andorra, que fa una crida a les famílies que es troben en aquesta situació. Entre altres coses, reclamen al Govern que busqui solucions i que rebaixi l´edat penal a setze anys. A l´"Ara i aquí", les impulsores han explicat la seva història.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Chloé Baltenneck arriba als Jocs amb confiança després del podi a França

Fa pocs dies Chloé Baltenneck va pujar al podi del Campionat de França B de gimnàstica artística amb un tercer lloc. Ara prepara la segona participació en els Jocs dels Petits Estats, de l´1 al 6 de juny a Islàndia, on tornarà a ser l´esportista més jove de la delegació andorrana.

Té només 15 anys, però ja en fa cinc que la Chloé va marxar a França per progressar com a gimnasta. La recompensa a molts sacrificis ha anat arribant a poc a poc i els últims dos anys ha pujat al podi del Nacional francès B.

La Chloé passa de dilluns a divendres a la localitat francesa de Pamiers, on s´entrena amb un club i segueix un programa d´esport-estudis. Els caps de setmana es retroba amb la família a Andorra.

D´aquí a pocs dies viatjarà a Islàndia per disputar els seus segons Jocs dels Petits Estats. Fa dos anys a Luxemburg es va quedar a un sol lloc de la medalla en barra i terra.

El proper curs la Chloé seguirà a Pamiers, però ja no estarà tan sola. Compartirà casa i família amb Joan Prat, un altre jove valor de la gimnàstica artística andorrana que segueix els seus passos.

Informa: Joan López Imatge: Josep M. Garcia

www.andorradifusio.ad
Notícies