- Ja no queda cap entrada per poder veure ´Scalada Vision´ del Cirque du Soleil. Quan encara queden 6 representacions, l´objectiu d´igualar els 100.000 espectadors de la temporada passada és més a prop. Els organitzadors es mostren satisfets amb l´alt volum d´ocupació d´aquest estiu. La majoria de funcions han penjat el cartell d´entrades exhaurides - Des del dijous la part alta del poble de Pal compta amb una xarxa antidespreniments instal·lada a petició del Govern i del comú per garantir la seguretat. Els veïns del quart de Pal han expressat el seu malestar, ja que consideren que els informes que s´han fet no són prou exhaustius, ni actuals i creuen que hi ha interessos privats. - Els bombers han hagut d´actuar en un incendi que s´ha declarat al número 52 de l´Avinguda Fiter i Rossell d´Escaldes-Engordany. El foc s´ha iniciat en una habitació d´un dels habitatges. El fum ha obligat a desallotjar tot l´edifici, com a mesura de precaució. Mitja hora després la situació s´ha donat per controlada sense que s´hagin de lamentar danys personals. A hores d´ara es desconeixen les causes que han provocat el foc. - Ordino consultarà els ciutadans a través de l´aplicació "Ordino és viu". Aquesta servei s´inclourà en properes actualitzacions d´aquesta aplicació, que permet tenir un canal bidireccional de comunicació entre el comú i els habitants de la parròquia. L´aplicació compta ja amb gairebé 600 descàrregues. - Com cada any amb l´arribada de l´estiu el nombre d´abandonaments de gossos es triplica. Malgrat l´enduriment del codi penal Andorra no n´és una excepció. Una situació traumàtica per als animals que es produeix en un període en què les temperatures són força elevades. Els que tenen més sort acaben en famílies d´acollida, d´altres entren a les gosseres i els menys afortunats moren al carrer. - Diversos rius comptaran en els propers mesos amb noves estacions hidrològiques i climàtiques. El Govern licitarà les instal·lacions amb l´objectiu d´analitzar, per exemple, el cabal dels rius i poder actuar adequadament en casos de crescuda. Actualment, només tres rius del país tenen alguna instal·lació en el seu curs. - Domini andorrà en la triatló dels Andorra Outdoor Games pel que fa a la categoria femenina. Laurence Lestang ha estat la vencedora seguida de la també andorrana Laura Camps, totes dues del club triatló Serradells. El més ràpid en categoria masculina ha estat Òscar Martínez.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe
Obert per vacances

L’Obert per vacances és el magazín d'estiu en què repassem l'actualitat del país i del nostre entorn, entrevistem al persontage i/o protagonista de la jornada, donem un cop d'ull a l'agenda cultural i parlem de ciència, cinema i notícies curioses.

De dilluns a divendres de 8 a 11h. i de 16 a 17h.

 


Obert per vacances 12 de juliol del 2017

 • Victor Santos, renovat president de la Federació andorrana de futbol

  Al tram final de la segona hora del programa, hem parlat amb Víctor Santos, reescollit com a president de la Federació andorrana de futbol. La seva va ser  lúnica candidatura presentada davant l'assemblea de la FAF, celebrada aquest dilluns. Amb ell hem comentat els aspectes més destacats en que la nova junta vol posar l'accent en els següents quatre anys.

 • L'aigua mineral

  A l'Apunt de ciència, el Luismi Pérez, a banda de recordar la previsió del temps, ens ha parlat avui de l'aigua mineral. De les diverses tipologies, de leslocalitzacions dels manatials en funció dels sols granítics i calcàris, de les aigues de l'aixeta toves i dures, etc.

 • El futur Observatori de la Igualtat

  Hem tancat el programa amb el Joan Micó, que ha donat detalls del que serà l'Observatori de la Igualtat. Una de les prioritats que es destacava en el Llibre Blanc de la Igualtat, com van explicar els responsables d'Afers Socials de Govern. La seva base serà l'actual Observatori Social, tot i que caldrà afegir-hi més dades.

 • Entrevista Oriol Vilella

  Avui a l'"Obert per Vacances" edició de tarda fem una xerradeta amb l'Oriol Vilella. Un "cul inquiet" que no ha parat en els darrers mesos ja sigui amb l'organització del Jambo com amb l'enregistrament d'un nou treball amb el seu grup de sempre, els Hysteriofunk. Parelm una mica de tot plegat.

Facebook

Twitter