- La manca d´habitatge de lloguer no es pot resoldre per decret. Així ho afirma el ministre d´Afers Socials, que rebutja la proposta sindical de limitar a sis-cents euros el preu del lloguer. Xavier Espot assegura que són mesures per a les quals el Govern no té competències. - El grup Cirsa, un dels grups que vol construir el casino al clot d´Emprivat, ha encarregat al despatx de Norman Foster un projecte immobiliari en aquesta zona. La voluntat és que que inclogui habitatges de luxe, un hotel de cinc estrelles i un centre comercial amb marques Premium. - L´equip Menairons, de l´Escola Andorrana de batxillerat, s´ha proclamat campió de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat i representarà la Universitat d´Andorra a la fase final que es farà a l´abri a Elx. Competiran contra els altres finalistes de les universitats de la Xarxa Vives que tenen el català com a llengua pròpia. - L´església de Sant Pere Màrtir d´Escaldes Engordany ha acollit aquest dissabte la missa funerària en record a Samuel Prada León. Familiars i amics han volgut acomiadar-se del jove resident al Principat de 24 anys, que va perdre la vida a Síria en un combat contra d´Estat Islàmic. La missa s´ha celebrat sense el cos del difunt, que continua a Síria pendent que les milícies kurdes el puguin repatriar. - El FC Andorra ha guanyat aquest dissabte amb claredat al cuer de la lliga, el Valls, per 3 gols a 0. Tot i les nombroses baixes, els de Candi Viladrich han dominat gran part del partit. El resultat permet als andorrans situar-se amb 39 punts. Un pas més cap a la salvació i, fins i tot, mirar cotes més altes.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe
Obert per vacances

L’Obert per vacances és el magazín d'estiu en què repassem l'actualitat del país i del nostre entorn, entrevistem al persontage i/o protagonista de la jornada, donem un cop d'ull a l'agenda cultural i parlem de ciència, cinema i notícies curioses.

De dilluns a divendres de 8 a 11h. i de 16 a 17h.


Obert per vacances 30 d'agost del 2017

  • Imprescindibles en el món de l'esport, però no volen ser protagonistes

    Hem parlat avui amb dos àrbitres internacionals de bàsquet de la Federació andorrana que han estat protagonistes aquest estiu. L'un, a l'estudi, el Toni Zamora, que va ser convidat per la FEB i la FIBA a arbitrar tres partits de l'anomenada "Ruta Ñ", la preparació de la selecció espanyola absoluta de bàsquet abans de l'Europeu que arrenca demà. I l'altre, via telefònica, l'Igor Esteve, a qui la FIBA ha ascendit a la divisió A internacional.

  • L'evolució de la meteorologia

    Com cada dia a la tercera hora del programa, el Josep Tomàs ens ha ampliat la previsió del temps. A l'Apunt de ciència, ha completat l'espai d'ahir sobre la història de la meteorologia i la seva evolució, així com el vincle d'aquesta ciència en els conflictes bèlics. Per exemple, el desenbarcament de Normandia, clau en la Segona Guerra Mundial, es va fer un dia més tard del que estava previst, pels consells del meteorolegs al general Eisenhower.

  • Entrevista Marc Calvet

    Avui a l'Obert per Vacances tarda convidem a l'Hble Cònsol menor d'Escaldes-Engordany Marc Calvet. Ho fem per valorar com ha anat una mica l'estiu, activitats, esports, Vivand, però també per parlar de projectes de cara a l'inici del curs polític que tenim a la primera cantonada. Una conversa d'estiu i distesa, però no per això buida de contingut.

Facebook

Twitter