- Després de la inhabilitació penal, el policia que va maltractar un detingut el cap de setmana passat ha deixat de ser membre del cos i no pot tornar-se a presentar a les proves d´ingrés. El ministre d´Interior ha lamentat els fets que van tenir lloc la matinada de diumenge i ha defensat les accions dutes a terme per evitar que aquest tipus de conductes tingui lloc. - El Centre de Congressos d´Andorra la Vella serà el marc el 28 de febrer d´un congrés de la fundació Lo que de verdad importa, que treballa per promoure valors ètics divulgant històries de superació personal. En el cas d´Andorra el president d´honor serà el pilot Albert Llovera. Llovera serà el primer ponent del congrés i seguidament hi explicarà la seva experiència l´exmodel i periodista Sandra Ibarra, que després de superar dos casos de leucèmia va crear una fundació solidària per ajudar els malalts i els seus familiars. - Les negociacions amb la Unió Europea per a l´acord d´associació podrien patir un nou contratemps. Si més no si es vol negociar de forma coordinada amb Mònaco i San Marino. El partit que ha guanyat recentment les eleccions a Mònaco és molt reticent a l´acord amb Brussel·les. S´oposa a la pèrdua de sobirania, demana mantenir certes quotes professionals i demana més transparència sobre les negociacions. - La Batllia ha decretat aquest dimarts l´ingrés a presó per a Andrés “Betingo” Sanguinetti. És un ciutadà uruguaià que va treballar com a gestor de BPA a l´Amèrica llatina entre el 2006 i el 2015. Se l´investiga per blanqueig de capitals al cas Odebrecht i se l´acusa de participar en el sistema de suborns d´aquesta constructora brasilera per aconseguir concessions d´obres públiques. - Més de 700 persones s´han afegit a la recollida de signatures de protesta pel tancament sistemàtic del coll de Pimorent a l´hivern. La iniciativa denuncia el tancament del coll de Pimorent en no haver-hi treta de neu a la nit, tot i que es pugui circular amb equipaments. La impulsora de la recollida assenyala que la població de la zona es veu obligada a pagar el peatge del túnel, amb un cost de 13,60 euros.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe
La rotonda

La rotonda cada setmana proposa diversos temes de l'actualitat social i cultural de país amb reportatges, convidats al plató i la teva participació a través de les xarxes socials.

La rotonda, amb Rosa Alberch. Divendres a les 14.15 i a les 21.20 h

ÚLTIMA EMISSIÓ

La rotonda 16 de febrer del 2018

  • La rotonda 1a part - La cara B del ral·li Dakar, amb Blai Jané i Margot Llobera

    Els pilots del Dakar no serien res sense els seus equips, organització i assistència, al darrere. Hem volgut conèixer l'experiència d'aquesta "cara B" del ral·li més famós del món de la mà de Blai Jané (ajudant i assistència) i Margot Llobera (premsa i comunicació). És una experiència dura tant per als pilots com per a l'equip, segons ens expliquen. Margot Llobera, a més, s'ha emocionat en esmentar i escoltar les declaracions del seu tiet Albert Llovera, "gran inspiració", i el més trobat a faltar aquest ral·li 2018 pels problemes físics que el van impedir tornar-hi.

  • La rotonda 2a part - Agustín Peralt, autor de "Lidérate"

    Rebem Agustín Peralt, autor del llibre "Lidérate", de l'editorial Plataforma Empresa. Explica quines són les principals preocupacions dels empresaris: millorar la productivitat a la feina, reduir l'estrès i aconseguir millors resultats. Per aquest motiu, una vintena de directius van participar aquest dijous en una masterclass on Peralt, creador del Mètode fase, va donar les claus per aconseguir gestionar millor el temps i assolir els objectius.

  • Reportatge: El camí de les obres d'art fins arribar al museu Thyssen Andorra

    Descobrim com és el procés d´arribada i muntatge d´una exposició en què el més important és la seguretat i l'estat de les obres. Hem seguit el camí de les obres d'art fins al museu Thyssen Andorra, que ja acull la nova exposició "Allées et venues". Els mateixos restauradors del museu de Madrid es traslladen fins a Andorra.

Facebook

Twitter