- Jane Birkin vindrà a Andorra amb una secció musical amb un homenatge a Serge Gainsbourg. Serà a la tardor, amb una data encara per confirmar. És un dels grans anuncis del programa de la temporada cultural francesa que ve plena d´atractius genuïns francesos com el parcour, el Festival de Cannes i la Comédie Française. - Una vintena d´associacions han conformat la primera Fira d´entitats socials i cíviques. Un projecte que busca incentivar el voluntariat entre els joves i apropar a la ciutadania la seva tasca. El ministeri d´Afers Socials ha creat un espai on les diferents associacions cíviques i socials puguin interactuar amb la ciutadania i donar a conèixer la feina que desenvolupen. - Segon dia de judici BPA que ha continuat centrat en les qüestions prèvies. Els advocats de diversos gestors del banc han denunciat que se´ls va vulnerar el dret a la defensa. Perquè no sabien de què se´ls acusava abans de ser processats i perquè després no van tenir temps per preparar proves. Uns arguments que ha rebatut el fiscal general. - Sindicatura accepta la proposta dels set consellers de grup mixt que atorga a Josep Pintat la presidència i dona per tancada la crisi del grup que s´ha allargat un mes. Ha defensat la seva actuació per, entre d´altres, poder reactivar la comissió de Finances i començar a treballar amb el pressupost del 2018. Pere López és el president suplent. - Una vintena de restauradors de la Massana prenen part en les noves jornades de ´Lo Mandongo´, el cicle gastronòmic dedicat a la carn de porc. Quatre dels quals ho fan per primera vegada: tres són restaurants i l´altre és una residència que també ofereix cuina. En aquesta edició es volen superar els menús que es van vendre l´any passat, quan es va arribar als 1.300.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

El problema de l'habitatge vist per la treballadora d'una immobiliària i una llogatera

La manca d'habitatges i l'increment del preu dels lloguers ha estat un dels grans temes del 2017. Segons l'Observatori del CRES, actualment és una de les principals preocupacions dels ciutadans. I de moment, sembla que continuarà aquest 2018. De fet, i sense tenir en compte com evolucionarà el mercat, com a mínim els preus del lloguer pujaran el mateix que l'IPC, un 2,6%. Un 2,6% que se suma a l'entre el 10 i el 20% d'increment de l'últim any. Una treballadora d'una immobiliària, Verònica Castro, i la monitora d'esquí Montse Rico ens parlen de la realitat que viuen al dia a dia. De com han incrementat els preus en els últims anys, de la mancança de pisos, dels conflictes entre propietaris i llogaters, dels abusos d'alguns propietaris amb les condicions, de com els temporers viuen cinc en un apartament que era per dues persones per poder tenir un lloguer assequible. I de possibles solucions, amb contractes de lloguer adaptats a les diferents casuístiques.

Correcció: Una primera versió d'aquesta descripció indicava erròniament que la Verònica Castro és una agent immobiliària. Verònica Castro és una treballadora d'una immobiliària àmpliament coneixedora del sector i amb molta experiència, però no col·legiada com a agent. Per aquest motiu, el Col·legi d'Agents i Gestors Immobiliaris d'Andorra (AGIA) es desvincula de les seves opinions.

www.andorradifusio.ad
La manca d'habitatges i la pujada dels lloguers