Encentem la quarta temporada de l’Institut de Música amb el país com a escenari

Encentem la quarta temporada de l’Institut de Música amb el país com a escenari

Aquest dimecres comencem una nova temporada de l’Institut de Música (IM), i ja és la quarta! Durant aquest temps la nostra vocació ha estat apropar-vos els valors de l’IM: la música, la tasca educativa, l’esforç i el talent dels alumnes, i la divulgació cultural. I amb aquest objectiu comencem una nova edició en què hem volgut sortir de l’escola i situar el país com a escenari. 

La darrera temporada la vam dedicar a la història de la música i a partir d’aquest dimecres a través d’aquest blog us anirem explicant detalls i curiositats dels grans compositors que interpretaran els alumnes de l’Institut, i anirem compartint fotografies dels rodatges en què per primera vegada recorrem el país amb els intèrprets i els instruments.

En el primer programa, que s’estrena dimecres a les 14.15h. després de L’Informatiu Migdia, Rui Carlos Vaz al piano interpreta Preludi i Fuga V en Re M (Volum I) BWV 850  de Johann Sebastian Bach.

J.S.Bach ( 1685-1750) és un dels compositors més importants de la música culta. prové d’una de les famílies més destacades de la història de la música i la seva obra culmina el període del barroc musical. A més de tocar el violí i la viola de gamba destaca pel seu virtuosisme en l’òrgan i el clavecí .Les seves obres són unes de les pàgines més destacades de la música clàssica.

En aquest primer capítol, el grup de violoncels de L’Institut de Música interpreta “Lullaby” de Franz Schubert des de la Farga Rossell. 

Una “lullaby “ és una cançó de bressol. Totes les cultures del món en tenen, adaptades a les melodies pròpies  de la música popular de la zona.  Així la música culta agafa també aquesta tradició i molts compositors, com Schubert, componen petites melodies fruit de la cultura popular. Arrel d´aquesta tendència sorgirà “Berceuse” composat per Schubert i que es pot escoltar en moltes formacions diferents, aquesta per quatre violoncels.

Si teniu un nadó, proveu de posar-li aquest programa, ja veureu com li agrada.

En aquest primer episodi també veurem l’actuació del grup de flautes amb un Notturno per a 4 flautrs en Re M. Hem anat fins a la Vall d'Incles.

La Vall d'Incles és un escenari idíl·lic. Sort que ens va fer bon temps perquè enregistrar cada actuació necessita una bona estona per preparar els equips i fer més d'una presa per assegurar un bon resultat. Abans i durant la gravació, el cap d'àrea de l'Institut de Música, David Sanz, no perd detall. 

I aquí teniu el programa complet:

Us heu fixat que el Toni Gibert és una estrella mediàtica?

Comparteix: