Magdalenes, un clàssic per als golafres

Magdalenes, un clàssic per als golafres

Les magdalenes són un clàssic de la pastisseria. Sigui a l'hivern o a l'estiu, entren bé per començar el dia i per berenar. Diuen que, fins i tot, hi ha golafres que les mengen amb un got de llet abans d'anar dormir. Són una mena de pa de pessic en versió petita, amb un sabor i textura molt especials. 

Com que és un aliment energètic amb sucre s'ha d'anar amb compte, però ens donarà molta força per començar el dia o abans d'una excursió per la muntanya.
 
La recepta del Joan no té pèrdua, si seguiu els passos, no fallarà. És perfecta perquè els més petits s'animin a fer els seus primers experiments a la cuina, amb la supervisió d'un adult abans d'engegar el forn. Si ens ho expliquen en vídeo, com el Joan, no tenim excusa per no fer la prova!
 

Ingredients

  • 220 g de farina
  • 200 g sucre
  • 4 ous
  • 1 sobre de llevat
  • 200 ml d'oli d'oliva
  • el suc de mitja taronja
  • ratlladura de taronja


Preparació

Primer barrejarem els ous juntament amb el sucre i el suc de taronja.

Seguidament hi afegirem l'oli i ho barrejarem bé.

A continuació anirem afegint la farina tamisada a la barreja. També el llevat i un polsim de sal. Ho barregem bé per tal que no quedin grumolls.

També hi afegim la ratlladura de la taronja i li donem unes voltes. 

Posem la massa als motlles de magdalenes, sense omplir-los fins a dalt, i ho deixem reposar uns 30 minuts.

Per acabar hi afegim una culleradeta de sucre per sobre i ho posem al forn 15 minuts a 200ºC.

Bon profit!

 

Una recepta del Joan Prat, un petit gran mestre pastisser.

Comparteix: