Com preparar un arròs negre de calamar i carxofa

Com preparar un arròs negre de calamar i carxofa

De vegades quan pensem a preparar un arròs ho veiem tot molt negre. Però fer un bon arròs no és tan difícil. Necessites temps, molt d’amor i pràctica! Així que et proposem una recepta perquè vagis començant: arròs negre de calamar i carxofa

Ingredients

  • 2 carxofes
  • 160 grams de calamars tallats a daus
  • 160 grams d’arròs bomba (2 tasses de cafè de les petites)
  • Ceba negra
  • Tomàquet ratllat
  • Picada d’all i julivert
  • Oli i sal

Preparació

  1. Primer escaldem les carxofes.
  2. Després marquem les carxofes en la mateixa cassola en la qual farem l’arròs i les retirem.
  3. Fem un sofregit de camalar també a la mateixa cassola.
  4. Quan el sofregit està cuit hi afegim vi de Jerez, una cullerada de ceba negra, una cullerada de tomàquet ratllat i la picada d’all i julivert.
  5. Quan ja el tenim ben reduït, hi afegim l’arròs bomba.
  6. Anacarem l’arròs, que vol dir sofregir el gra fins que tingui el color d’una perla (amb un punt transparent, que no quedi daurat).
  7. Un cop anacarat l’arròs, afegim un litre de caldo de peix, que haurem barrejat prèviament amb la tinta (amb un sobre de tinta de calamar en tens prou).
  8. Ho deixem coure entre 18 i 20 minuts.
  9. Quan faltin 5 minuts per acabar la cocció, hi afegim les carxofes a sobre (que quedi bonic).
  10. Per acabar pots afegir-hi uns punts d’allioli suau a l’arròs.

El consell del xef:

El sofregit és el secret d’un bon arròs. Si perdem una estona a fer-lo a poc a poc i ben caramel·litzat, és un èxit assegurat.

I ja ho tenim.

Bon profit!!!!

Una recepta de l'equip del Celler d’en Toni, Marcel Besolí i Guille Plana

Comparteix: