Estem de ple en les festes nadalenques, ha passat una part de la marató d’àpats i encara queden les celebracions de Cap d’Any i Reis. Si us demaneu què podeu fer per no patir massa les conseqüències d’aquests excessos, aquí teniu uns consells.
Si cuineu a casa, podeu fer uns aperitius basats en vegetals: patés de remolatxa, de xampinyons, cremes de verdures, amanides originals i evitar barreges de plats copiosos difícils de digerir. Amb una mica d’imaginació es poden fer platets saludables i festius.
Si esteu convidats i no teniu opció a fer plats més lleugers, podeu ajudar la vostra digestió amb la umeboshi. És una pruna molt àcida i salada que té la capacitat d’ajudar a fer la digestió, alcalinitza l’organisme i és desintoxicant ja que estimula la funció hepàtica. Se n’ha de prendre una petita quantitat, l’equivalent a una ungla petita abans dels àpats. Cal ensalivar-la mínimament.
Un altre remei que us pot ajudar és prendre en dejú un got d’aigua tèbia amb el suc de mitja llimona. És una bona manera de netejar el fetge i depurar l’organisme.
Si entre àpats us sentiu tips i no teniu gana, podeu prendre brous, sucs vegetals i deixar descansar el vostre aparell digestiu. Us ho agrairà!
Aquí us deixo una recepta de minidonuts salats, queden molt divertits com a aperitiu i són saludables!
DONUTS DE CIGRONS AMB CARBASSA I REDUCCIÓ DE MÒDENA
Ingredients
Preparació
Barregeu en un bol la farina de cigrons, la fècula, la sal, el curri i el llevat.
A part, bateu els ous amb l’oli d’oliva. Incorporeu-los a la preparació anterior. Barregeu bé a fi d’obtenir una preparació llisa.
Afegiu la carbassa i barregeu una altra vegada.
Poseu en motlles per minidonuts i coeu al forn a 180 graus durant 25 minuts.
Verifiqueu la cocció punxant amb un ganivet que n’ha de sortir sec. Si en surt humit, coeu uns minuts més.
Deixeu refredar els donuts, desemmotlleu-los i decoreu-los amb la reducció de Mòdena.
Variant amb olivada:
Feu la mateixa preparació, fent servir motlles individuals per savarin.
Quan estiguin cuits i refredats, farciu el centre amb olivada (negra o verda).
cc: cullerada de cafè
cs: cullerada sopera
Una recepta de Pili Borra, naturòpata especialitzada en nutrició
Comparteix: