Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Un bon carrot cake per combatre el fred

Un bon carrot cake per combatre el fred

Aquests dies que fa tant de fred i que passem més temps a casa, la cuina pot ser una bona opció per entrenir-nos i també per compartir temps en família. Per això et proposem una recepta amb uns resultats per llepar-te els dits. Fem un carrot cake!

El carrot cake o pastís de pastanaga en el llenguatge de tota la vida s'ha posat molt de moda. I la veritat és que és boníssim. Vols saber com preparar-lo? Apunta:

Ingredients:

  • 325 grams de farina de rebosteria
  • 2,5 culleradetes de llevat en pols (tipus Royal)
  • 1,5 culleradetes de bicarbonat sòdic
  • 2 culleradetes de canyella en pols
  • 125 grams de nous
  • 400 grams de pastanaga
  • 5 ous
  • 300 grams d'oli de girasol
  • 300 grams de sucre
  • 1 culleradeta d'extracte de vainilla (ha de ser extracte, no aroma)
  • 1 culleradeta de sal

Preparació:

  1. Preescalfar el forn a 180º
  2. Picar les nous i reservar-les
  3. Pelar i ratllar les pastanagues i reservar-les
  4. En un bol gran barregem la farina, el bicarbonat, el llevat i la sal i reservem
  5. Batre els ous amb el sucre amb una batedora elèctrica (5 minuts aprox) fins aconseguir una crema suau i molt espumosa 
  6. Afegir l'oli, la vainilla i tornar a batre
  7. Incorporar poc a poc els ingredients secs (farina, bicarbonat, llevat i sal) i batre fins que la massa sigui homogènia
  8. Incorporar la pastanaga, les nous i tornar a batre
  9. Bolcar la massa en un motlle untat amb mantega (fem servir un motlle per bunt cake, és a dir, amb un forat al mig)
  10. Enfornar entre 55 minuts i 1h o fins que al punxar el pastís amb un escuradents ens surti net
  11. Un cop cuït, esperem 10 minuts i el desmotllem sobre d'una reixeta

El punt fort de la recepta és la cobertura. Així és com es prepara:

La cobertura

Necessites:

  • Una tarrina de 200 grams de formatge per untar (tipus philadelphia)
  • 100 grams de sucre glaç
  • 200 ml de nata per muntar

Com fer-la:

  1. Muntem la nata (secret: la nata ha d'estar molt freda -la pots posar al congelador quan comencis a fer el pastís i el bol també)
  2. A part batem el formatge amb el sucre
  3. Ho barregem tot i decorem el pastís sense mesura.

Bon profit!!

Una recepta de Viviana Besolí, productora i pastissera aficionada

PD: Per qualsevol dubte, pots compartir la teva pregunta a les nostres xarxes. 

 

 

 

 

 

 

Comparteix: